Siropul de mure, un remediu natural

GENERALITATI

Siropurile naturale, se prepara termic sau prin macerare si presare la rece din fructe si plante proaspete, miere de albine sau zahar, prin aceste procedee de preparare, in special cel cu miere de albine, se urmareste imbogatirea si pastrarea unui numar cat mai mare de nutrientii, minerale, vitamine dar si aroma si parfumul plantelor, fructelor etc. Siropurile naturale se pot consuma ca atare in combinatie cu apa minerala sau apa plata, in scop medicinal,- se iau 2-3 lingurite inainte de mese, in functie de proprietatile terapeutice ale fructului sau plantei din care este produs siropul.

PRINCIPII ACTIVE, PROPRIETATI

Murele, fructele de padure suculente, parfumate, dulci si aromate, au numeroase efecte terapeutice sunt energizante, imunostimulatoare si revitalizante, datorita continutului bogat in nutrienti, sunt surse importante de vitamina E si K, au continut mare de vitamina C, vitamine din grupul vitaminic B,- B1, B2, B3, B6, B9, saruri minerale,- fosfor, magneziu, calciu, fier, zinc, potasiu, antioxidanti puternici,- antocianele,- bogatia lor dau culoarea aproape neagra murelor-, flavonoide, acizi fenolici, derivati ai acidului salicilic,- fiind considerate aspirina de padure, fibre -, datorita continutului bogat in antioxidanti, murea este un fruct - tonic si energizant hepatic,- cu efecte anticancerigene,- antiinflamatorii,- astringente,- laxative,- dezinfectante,- cicatrizante,- antihemoragice,- antidiareice.

mure sursa foto 

PREPARARE

  • Murea, curatata de codite si frunze, se spalata foarte bine si se da prin blender, sau se foloseste storcatorul de fructe, se filtreaza si se adauga miere de albine poliflora, in proportie de 1 pahar de suc la 2 pahare de miere, se omogenizeaza si se lasa la macerat o saptamana, se pastreaza la rece in frigider.

Siropul de mure este usor laxativ, depuratv, astringent, sudoripar, bacteriostatic, antiinflamator, se poate consuma ca atare,in scop terapeutic,-cate 3-4 lingurite zilnic,in scop gustativ se consuma  diluat in apa,apa cu gheata,apa minerala,este o excelenta bautura racoritoare si reconfortanta.

BENEFICII PENTRU SANATATE

  • combate diferite forme de cancer,- colon,esofag -, datorita antioxidantilor antociani si acidul elagic -, care blocheaza cresterea tumorilor si a metastazelor,
  • stimuleaza circulatia sangelui, reduce riscul bolilor cardiovasculare,
  • stimuleaza imunitatea organismului, intretine sanatatea pielii, previne formarea ridurilor, combate infectiile,- datorita vitaminelor C si E,
  • intarzie procesul de imbatrinire, imbunatateste starea de sanatate, mentine tineretea,
  • protejeaza ochii, combate cataracta, degenerescenta maculara, orbirea de noapte, imbunatateste vederea,
  • combate constipatia datorita efectului laxativ, in special la copii este foarte benefic,
  • este adjuvant in combaterea gutei,
  • protejeaza sanatatea sistemului digestiv si a aparatului urinar,
  • benefic in infectiile urinare,
  • este eficient in sangerari abundente, in ciclul menstrual prelungit,
  • vindeca leucoreea.

sirop de mure 

RECOMANDARI

Datorita proprietatilor sale - astringente, antidiareice, antiseptice, siropul de mure este un remediu natural pentru numeroase afectiuni, nu este totusi recomandat persoanelor care sufera de diabet zaharat.

Prezentul site este in scop educativ si informativ, el nu inlocuieste tratamentul si prescriptiile medicale.

 

sursa foto cover

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0