Coenzima Q10 pentru o inimă sănătoasă

Informații generale

Coenzima Q10 (CoQ10) a fost descoperită în anul 1957, iar în decursul anilor a fost studiată foarte mult, fiind descoperite tot mai multe beneficii pe care aceasta le aduce organismului. O mai găsim și sub denumirea de ubiquinonă, Vitamina Q10.

Coenzima Q10 poate fi produsă de corpul nostru sau putem asimila și prin alimentație. Produsele alimentare cu cea mai mare cantitate de Coenzima Q10 sunt alimentele de origine animală, soia, alune, spanac, broccoli, etc. Prin gătirea alimentelor bogate în coenzima Q10 reducem concentrația acesteia cu 14-32%.

Ce este coenzima Q10?

Coenzima Q10 este o substanță liposolubilă care se gasește în mod natural în toate celulele organismului, în mod special în celulele cu activitate foarte intensă: inimă, rinichi, ficat, creier și musculatură unde este într-o cantitate mare. Cam 45% din cantitatea de Coenzima Q10 se stochează în mitocondriile celulelor, care joaca un rol fundamental în procesele metabolice. Coenzima Q10 este implicată în procesele producatoare de energie în celule, fiind supranumită “scânteia vieții”. Ea devine indispensabilă în desfașurarea normală a proceselor biochimice și biologice.

Coenzima Q10 este o substanță asemanătoare vitaminelor, în special a vitaminei E, însa cu un  efect antioxidant mult mai puternic,  fiind capabilă să combată reacțiile radicalilor liberi, formați sub acțiunea poluării, a radiațiilor ultraviolete sau a fumului de țigară. În urma studiilor medicale efectuate s-a stabilit o reducere a concentrației de Coenzima Q10 din celule în timpul eforturilor psihice și fizice intense, în perioade de stres prelungit și în cazul persoanelor cu vârsta de peste 30 de ani. 

coenzima Q10 sursă foto

Beneficiile și efectele Coenzimei Q10

Numeroasele studii clinice au demonstrat faptul că Coenzima Q10 aduce o serie de beneficii organismului care nu trebuie neglijate: menține sănătatea cardiovasculară, reduce riscul de insuficiență cardiacă, de crize cardiace, de hipertensiune arterială, previne migrenele, mentine sănătatea generală datorită proprietăților sale antioxidante.

Doza recomandată este între 90-200 de miligrame pe zi de Coenzima Q10, însă dozajul potrivit pentru fiecare persoană trebuie stabilit de către medicul curant.

Consumul de Coenzima Q 10 este benefic și pentru o serie de alte afecțiuni:

 • Îmbunătățește funcționarea sistemului imunitar prin efectul imunomodulator,
 • Oferă energie pentru funcționarea ritmică a inimii,
 • Ajută la reglarea nivelului colesterolului,
 • Ajută la reglarea glicemiei,
 • Crește rezistența la efort,
 • Favorizează scăderea în greutate,
 • Reduce incidență bolilor neoplazice (tumorilor) prin efectul antioxidant,
 • Împiedică îmbătrânirea rapidă,
 • Intârzie procesele degenerative specifice vârstnicilor.
 • Stimulează metabolismul organismului si producerea de energie celulară,
 • Îmbunătățește activitatea fizică și vitalitatea,
 • Previne oboseala,
 • Îmbunătățește capacitatea de efort intelectual,
 • Ajută la buna funcționare a ficatului,
 • Influenteaza pozitiv fertilitatea masculină,
 • Menține sanatatea gingiilor si a dintilor,
 • Protejează și regenerează pielea. 

coenzima Q10sursă foto

Efectele adverse ale Coenzimei Q10

Suplimentele de Coenzima Q10, se pot achiziționa de ma gazinele naturiste sau online AICI,au puține efecte adverse, ele sunt sigure. Dar, dacă apar, acestea pot include, dureri abdominale, stări de greață, diaree, insomnie, migrene, iritabilitate sau pierderea apetitului, stări de amețeală sau de leșin.  Mai pot să apară și erupțiile cutanate și fotosensibilitatea.

Încă nu s-au făcut suficient de multe studii pentru ca femeile însărcinate și cele care alaptează să poate consuma în siguranță Coenzima Q10.

 

Prezentul site este in scop informativ si educativ, el nu inlocuieste tratamentul si prescriptiile medicului specialist.

 

 sursa foto cover

 

https://www.farmacialapretmic.ro/blog/127_Proprietati-si-beneficii-ale-coenzimei-Q10.html

https://www.secom.ro/articles/ce-este-coenzima-q10-rol-beneficii-contraindicatii

https://www.drmax.ro/coenzima-q10-plus-30-capsule-doppelherz

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
2
Herr. J. Alexandru
GT Supplies
We started on the Dutch market in 2016, and in recent years it has become a European network. With our years of experience, we know exactly what your needs are. With Spassgas Europe, we offer you the opportunity to enjoy our products all over Europe. We also specialize in supporting small entrepreneurs who, like us, want to enter this market.
Thomas Sarehely
Piese auto FORD