O mancare simpla gustoasa si hranitoare

Ingrediente

Preparare

Ceapa taiata marunt impreuna cu ardeii taiati felii subtiri,- eu am folosit ardei congelati -, se calesc in putin ulei pana cand ceapa se inmoaie si devine sticloasa se adauga 2-3 linguri de pasta de gogosari,- pasta de gogosari pe care o pregatesc in fiecare toamna pentru iarna si o folosesc in tot felul de tocanite sau mancaruri scazute in loc de boia -, si carnea taiata in cuburi marunte.

pregatim tocanitalegumelegume

Carnea se caleste amestecand-o cu legumele apoi se acopera cu apa si se lasa sa fiarba incet, pana cand carnea este fiarta,- daca este nevoie din cand in cand se mai adauga putina apa calda -, se potriveste de sare si piper, se pot adauga frunze de patrunjel tocate marunt.

carnita si legumetocanitatocanita cu taietei

Se serveste cu paste asa cum am servit eu sau cu legume fierte,- fasole verde, mazare, conopida, brocoli etc., sau pur si simplu cu orez, sosul care se formeaza este foarte gustos si da o savoare deosebita mancarii indiferent cu ce garnitura este servita mancarea.

Se pot dubla cantitatile,- se pastreaza bine in frigider pana la trei zile -, se poate servi cu diverse garnituri,- amestec din legume congelate - porumb boabe, morcovi mici, ciuperci, fasole verde, mazare, cateva fire de conopida si broccoli, etc. -

Legumele se pun la fiert congelate cu putina apa, un praf de sare, putin ulei si o bucatica - 50 gr de unt sau margarina -, se adauga deasupra pe legume -, obligatoriu se gatesc in vas acoperit cu capac.  

    

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0