Siropul de catina, energizant si diuretic

GENERALITATI

Siropurile naturale, se prepara termic sau prin macerare si presare la rece din fructe si plante proaspete, miere de albine sau zahar, prin aceste procedee de preparare, in special cel cu miere de albine, se urmareste imbogatirea si pastrarea unui numar cat mai mare de nutrientii, minerale, vitamine dar si aroma si parfumul plantelor, fructelor etc. Siropurile naturale se pot consuma ca atare in combinatie cu apa minerala sau apa plata, in scop medicinal,- se iau 2-3 lingurite inainte de mese, in functie de proprietatile terapeutice ale fructului sau plantei din care este produs siropul.

PRINCIPII ACTIVE

Boabele de catina, sunt considerate niste fructe miraculoase datorita continutului bogat in nutrienti, contin o mare cantitate de vitamina C si beta-caroten, - de 10 ori mai mult decat in citrice -, cantitati mari din grupul vitaminic B, vitamina A, D, E, F, P, K, proteine, saruri minerale,- fier, calciu, magneziu, sodiu, potasiu, fosfor -, ulei, celuloza -.

Siropul se obtine din sucul rezultat din pulpa si coaja fructului proaspat, prin zdrobirea boabelor de catina care se amesteca numai cu miere de albine, acest sirop este un produs natural excelent, aromat deosebit de placut atat pentru adulti cat si pentru copii, cu efecte imunostimulatoare si antibiotice naturale.

catina sursa foto

PROPRIETATI SI BENEFICII PENTRU SANATATE

 Siropul de catina este o licoare placuta si aromata, usor de preparat in casa, sau se poate achizitiona si din magazinele naturiste sau farmacii, sau online AICI, AICI,

  • este unul dintre cei mai puternici energizanti si biostimulatori, cu efecte depurative si diuretice,- curata organismul de toxine, combate bolile renale -,
  • este antiinflamator si calmant,
  • are efecte sedative si calmante la nivelul sistemului nervos,
  • este antistres, antidepresiv si antioxidant,
  • imbunatateste activitatea inimii,
  • combate insomniile, depresia, nevroza,
  • este benefic in stari de oboseala fizica si psihica, in dificultatea de concentrare si memorare.

Datorita efectelor antiinflamatorii, siropul de catina

  • este benefic in afectiuni ale aparatului respirator, afectiuni hepatice, intestinale, boli ale sangelui, benefic pentru cei care sufera de prostata, varice si parazitoze, benefic in afectiuni tumorale ale tubului digestiv,
  • este benefic in durerile articulare, calmeaza inflamatiile, trateaza reumatismul, alergiile, astenia, anemia,
  • combate obezitatea si regleaza grutatea corporala,
  • previne imbatrinirea si ridarea pielii, catina este recomandata in numeroase afectiuni cutanate ale pielii,
  • ajuta la regenerarea pielii tenului,- combate eczemele, acneea, pielea uscata,
  • combate caderea parului si ajuta la  regenerarea radacinii parului,

PREPARARE

Siropul de catina se prepara din fructele proaspete bine spalate si zvantate,

  • 2-3 kg de fructe de catina se dau prin blender sau prin storcatorul de fructe, se obtine cam 1 litru de suc de catina care se da printr-o sita deasa, apoi intr-un bol de sticla se amesteca cu 2kg de miere de albine poliflora, se pastreaza in sticle bine inchise la rece.

Se consuma diluat in apa, sau 2-3 lingurite dimineata inainte de masa, se poate consuma si peste zi, aduce aportul zilnic de vitamine si minerale, creste pofta de mancare, este energizant, ajuta digestia si tranzitul intestinal.

siropul de catina 

RECOMANDARI

Este bine ca inainte de a incepe o cura pe termen lung cu catina, sa fie consultat un medic specialist sau un fitoterapeut.

 

 

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0