Aloe Vera - are efect antiseptic si dezinfectant

DESCRIERE, GENERALITATI

Aloe Vera este o plantă, cu frunze cărnoase în formă de lance care cresc direct din pământ, cu marginile zimțate, în formă de dinți de fierastrău, în mijloc crește o tulpină care se termină cu flori de culoare galben-roșie de formă cilindrică.

Frunzele de aloe vera se recoltează numai manual, în așa fel încât, întreaga cantitate de gel să rămână în frunze, prevenindu-se astfel procesul de oxidare.

plantă aloe veraflori aloe vera 

Frunzele, conțin alaturi de un ansamblu foarte bogat de substanțe, două componente foarte importante:

  • aloina, substanță, situată sub coaja frunzei, un lichid galben lăptos cu gust amar, folosit ca laxativ și utilizat sub forma de praf.
  • gelul, un lichid vâscos situat în interiorul frunzelor.

           frunze aloe vera sursă foto

Sucul obținut prin tăierea unei frunze de aloe vera, se oxidează foarte repede, pierzându-și din calitățile curative, acest fapt a făcut ca utilizarea plantei, să fie făcută numai în zonele unde planta creste în mod natural.

În urma numeroaselor cercetari, s-a constatat că stoparea procesului oxidării - deci păstrarea tuturor principiilor active din plantă - se poate face prin adăugarea unor antioxidanți naturali, cum ar fi vitaminele naturale A, C si E, în acest fel, gelul de Aloe vera este  stabilizat și rezistă o perioadă de timp după recoltarea frunzei, păstrându-și intacte toate calitatile terapeutice.

CALITATI MEDICINALE SI UTILIZARE FARMACEUTICA 

Gelul de aloe Vera, a fost utilizat încă din antichitate în tratarea diferitelor afecțiuni de către oamenii din întreaga lume, pentru efectele sale binefacatoare asupra sănătății, dar și asupra frumuseții, detoxifică, normalizează tractul digestiv și favorizează absorbția alimentelor; accelerează și normalizează metabolismul; are efect antiseptic; dezinfectant și antiinflamator.

Gelul din frunzele de Aloe Vera se folosește din timpuri vechi datorită puterii de hidratare, și a efectului de catifelare pe care îl are asupra tegumentului, ajută la menținerea tinereții pielii, datorită substanțelor active din plantă, care încetinesc îmbătranirea pielii și stimulează producția de colagen și de elastină. Gelul de Aloe Vera are efect benefic in temperarea simptomelor în psoriazis, seboree, mătreață, arsuri minore și în caz de răni superficiale ale pielii, tot odată, linișteste disconfortul produs de arsurile solare dar si disconfortul specific eruptiilor herpetice.

          gel aloe vera sursă foto

Aloe Vera este utilizată în terapia diferitelor afecțiuni: alergie, anemie, artrite, afecțiuni ale prostatei, tulburari ale glandei tiroide, abcese, bronșite, colită intestinala, cistite, crampe musculare, constipație, diabet zaharat,  furunculoze, faringite, hemoroizi, hepatită cronică, insomnie, întepături de insecte, pancreatită cronică, psoriazis, scleroză multiplă,viroze, varice, zona zoster, urticarie.

Aplicat local, gelul de Aloe Vera are acțiune dezinfectantă, antiseptică, antiinflamatoare, calmantă și analgezică, iar administrat intern gelul, contribuie la întarirea sistemului imunitar, la detoxifierea organismului, este biostimulator, este tonic, reduce nivelul de colesterol și scade nivelul de glucoză din sânge.

CULTIVARE

Aloe Vera poate fi cultivata chiar și în apartamente, planta nefiind foarte pretentioasă. Totuși, este bine ca, atunci când vreți să va folosiți de proprietatile ei în tratarea unei afecțiuni, să cereti parerea unui specialist în medicină naturistă.

Când se sădește, planta trebuie să aibă obligatoriu câteva rădăcini, iar pamântul să fie nisipos, ghiveciul se ține întotdeauna într-un loc luminos, însorit și bine aerisit, iar în perioada de iarnă, trebuie ca temperatura să fie constantă, între 12°C si 14°C.

Pentru a avea o plantă de aloe vera viguroasă și verde, lăstarii tineri trebuie să fie mutați în alte ghivece, ori de câte ori acestia apar. Planta ajunge la maturitate la patru ani după ce a fost cultivată.  

Datorită naturii frunzelor sale, cu cât profită mai mult de lumina soarelui, cu atât poate inmagazina mai multi nutrienți și apă.  Când planta a înmagazinat destulă lumină de la soare, frunzele vor avea o culoare verde deschis, iar daca planta sufera de lipsă de soare, frunzele vor avea o nuanță de verde intens, deci expunerea constanta la soare este foarte importantă pentru dezvoltarea armonioasă a plantei de Aloe vera.

         plantă aloe vera 

RECOMANDARI

Curele cu aloe vera se stabilesc de către un specialist în medicina naturistă, în funcție de gravitatea fiecarei  boli, o supradozare poate provoca inflamarea colonului.

Preparatele cu aleo vera s epot achizitiona de la magazinele naturiste sau online AICI.

 

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0