Argila - combate aciditatea

GENERALITATI

Argila (Lut) este o rocă sedimentară cu granulație fină, formată dintr-un amestec de silicați și din fragmente de cuarț, mică etc. Argila se găsește în câteva sortimente: argilă albă, argilă galbenă, argilă roșie, argilă verde și argilă gri, cea mai benefică prin conținutul de magneziu, fier și calciu, este cea galbenă.

argilă sursă foto

PRINCIPII ACTIVE, PROPRIETATI

Are un conținut bogat în minerale naturale - Fe, Ca, Mg, Al, Si, Na, K,- fapt care îi permite să curețe sângele de toxine; - acest amestec de silicați, cuarț și mică este un adevărat miracol pentru sănătate. 

Proprietățile argilei sunt foarte numeroase, are o extraordinară putere de absorbție, restabilește echilibrul acido-bazic, reglementează digestia, stimulează activitatea glandelor endocrine, combate aciditatea, binefacerile ei multiple, o recomandă în cele mai diverse afecțiuni și suferințe - afecțiuni ale glandei tiroide, boli de ficat, afecțiuni renale.

Pe lângă faptul ca este antitoxică, are putere de absorbție, are proprietăți cicatrizante, este revigorantă, are efect tonic asupra sistemului nervos, protejează bolnavii de diabet, ajută la normalizare tensiunii arteriale, argila vindeca fără a avea efecte secundare acționând direct acolo unde apare cauza bolii, localizează zona afectata și absoarbe ce este nociv.

Argila este un remediu natural recomandat atât pentru tratarea diferitelor afecțiuni ale pielii, cât și pentru afecțiuni interne dintre cele mai diverse: - afecțiuni ale cailor respiratorii, arsuri, probleme ale ochilor, ulcer, gastrită, insuficiență hepatică și biliară, colite nefritice sau litiazice, probleme ale tenului.  

UTILIZARE

Pudra de argilă sub formă de cataplasmă aplicată, pe spate și piept alternativ, - se folosește la tratarea bronșitelor; - cataplasma pentru arsuri; - cataplasma împotriva arteritei; - măști cosmetice cu pudră de argilă pentru ten; - băi de argilă; - apă de argilă pentru inhalații împotriva guturaiului și sinuzitei; - comprese cu apă de argilă pentru ochi înlăcrimați, conjunctivită, cataractă.; - gargară cu apă argiloasă în tratarea amigdalitei și bronșitei.

                pudră de argilă sursă foto

Este cunoscută celebritatea măștilor de argilă care a rămas neștirbită și în prezent, pentru sănătatea și strălucirea pe care o aduc tenului. O mască foarte benefică tenului se prepara din argilă cu suc de castraveți la care se poate adaugă și apă. Suspensia fină se întinde pe fata, iar după 15 minute, masca se îndepărtează și se aplică o crema emolientă.

Coșurile, acneea răspund foarte bine la tratamentul cu măști din argilă, dar nu și petele de pe piele cauzate de afecțiuni interne ale organismului.

RECOMANDARE

Pacienții care urmează diferite tratamente medicamentoase, trebuie să le ia în continuare, acestea neputând fi substituite prin cură de argilă.

Argila se poate achizitiona de la magazinele naturiste sau online AICI, AICI.

 sursă foto cover

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0