Frunzele de Senna - un laxativ usor

Senna sau siminichia este o plantă erbacee, care crește în zone tropicale, este folsită pentru tratarea constipatiei, fiind și un remediu natural împotriva kilogramelor în plus.

Factor curativ

În scop terapeutic se recoltează fructele și frunzele.

               pastai Senna sursă foto

Calitati medicinale si utilizare farmaceutica

Ceaiul din frunze de Senna este folosit în infecții, febră, indigestii, dar principala sa proprietate terapeutică, este de laxativ ușor și natural.

Atât frunzele cât și fructele conțin flavonoide, compuși antrachinonici, zaharide, derivați naftalenici, fitosteroli, uleiuri esentiale, ceruri, taninuri, săruri minerale, mucilagii, care îi conferă proprietăți laxative, purgative, purificatoare, detoxifiante, vermifuge la nivel intestinal.

               frunze de senna sursă foto

Ceaiul de frunze de Senna acționează în mod eficient la nivelul colonului, prin reducerea constipației și eliminarea toxinelor intestinale, este recomandat persoanelor care suferă de hemoroizi, care pot consuma un ceai dintr-o lingurită de frunze mărunțite la o ceșcă de apă clocotită, se lasă la infuzat 15 minute.

               ceai frunze de senna sursă foto

Contraindicatii

Un consum ridicat de ceai de Senna poate poate crea dependență și scăderea nivelului de potasiu din organism ceea ce duce la pierderi minerale osoase, slabiciune musculară, retenție de apă și afecțiuni ale rinichilor, tulburări de ritm cardiac, colici abdominale insoțite de diaree, greață, vărsaturi.

Nu se administrează copiilor sub 14 ani, femeilor gravide și celor care alaptează, persoanelor cu ocluzii intestinale, colită ulceroasă, apendicită, hemoragii gastrointestinale, afecțiuni hepatice și renale.

Înainte de a începe o cură de ceai de Senna, trebuie consultat un medic.

Informatiile din acest site sunt in scop educativ si informativ, ele nu inlocuiesc tratamentul si recomandarea medicala.

 

 

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0