Hribul Pucios - foarte apreciata gastronomic

Hribul pucios - BOLETUS AEREUS - crește în pădurile de foioase, preferă regiunile cu climă caldă, se recoltează vara - toamna.

 hribul pucios 

Este o CIUPERCĂ COMESTIBILĂ, deosebit de apreciată din punct de vedere gastronomic, se folosește în formă proaspătă, congelată, uscată, conservata în ulei.

Descriere

Pălăria este globuroasă, groasă, hemisferică la început, pe urma bombată iar la maturitate este întinsă,  culoarea este brun închis, iar pe margine se găsesc solzi fibriloși. Tuburile sporifere sunt la început albe, pe urma galbene-verzui.

Piciorul este bulbos, gros spre bază, este brun deschis spre brun. Carnea este albă, tare cu gust și miros plăcut.

                hribul pucios sursă foto

Hribi conțin minerale și vitamine. Potasiul din hribi ajută la menținerea unei presiuni sanguine normale, inhibă tumorile.

 

sursă foto cover

 

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0