Fulgii de ovaz - previn constipatia

Fulgi de ovăz sunt o alegere ideală pentru un mic dejun sățios, care să ofere energie, pentru o zi care tocmai începe.

PRINCIPII ACTIVE, PROPRIETATI

Fulgii de ovăz sunt surse excelente de cupru, mangan, vitamina B, E, fier, zinc, magneziu, seleniu, fibre și proteine, dar și de fitochimicale, au proprietăți anticancerigene și energizante.

fulgi de ovăz sursă foto

Fulgii de ovăz scad nivelul de colesterolului din sânge și previn asimilarea altor grăsimi nesănătoase în organism;  întăresc sistemul imunitar și protejează vederea și sănătatea ochilor; mențin energia organismului la cote optime; țin nivelul glicemiei sub control și scad riscul de diabet, deoarece fibrele solubile au o absorbție lentă în sânge și reglează glicemia; scad riscul de cancer de colon, datorită fibrelor care absorb toxinele și substanțele care ar putea produce tumori; previn constipația; grăbesc eliminarea enzimelor pancreatice.

                fulgii de ovăz 

UTILIZARE

Pentru a consuma fulgi de ovăz se pot face diverse combinații, delicioase și sățioase, pentru un mic dejun sau o gustare:

 - fulgi de ovăz în amestec cu iaurt, la care se poate adaugă un măr ras condimentat cu scorțișoară;

 - fulgi de ovăz cu lapte și 2-3 lingurițe de miere de albine;

 - fulgi în combinație cu miere de albine nuci sau migdale;

 - fructe de pădure, zmeura, mure, merișoare, câteva nuci, peste care se presară fulgi de ovăz, se poate adăuga 1,2 lingurițe de miere de albine;

- fulgi de ovăz in amestec cu o banana, cu 1,2 lingurițe de semințe de in sau de susan; sunt foarte multe posibilități de a consuma fulgi de ovăz.

 Putem achizitiona fulgi de ovaz de la magazinele naturiste sau online AICI.

sursă foto cover

 

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0