Inul - semintele de in sunt foarte bogate in vitamine

InulLinum - , este o plantă anuală ierboasă, la noi este cultivată și pentru fuior și pentru semințele sale oleaginoase. În scopuri medicinale folosim doar semințele ajunse la maturitate.

PRINCIPII ACTIVE, PROPRIETATI

Semințele de in reduc inflamațiile, atenuând simptomele astmului și îmbunătățind funcția plămânului, reduce stresul și crește capacitatea de memorare.

inul 

Semințele de in sunt foarte bogate în vitamine, minerale, magneziu și mangan, fibre, acizi omega 3, foarte benefici în combaterea inflamațiilor, scad și controlează colesterolul și nivelul zaharului din sânge, previn bolile cardiovasculare, întârzie îmbătrânirea oaselor, ajută la menținerea greutății corpului, previn constipația, cresc puterea sistemului imunitar, luptă împotriva cancerului, combat durerile menstruale și migrenele, sunt benefice sistemului nervos, și îmbunătățesc somnul.

               semințelel de in sursă foto

UTILIZEAZA

Făina din semințele de in, curăță epiderma, înlătură acneea, aplicând o mască pentru față - se face o pastă din 2, 3 linguri de făină de in cu apă, se aplică pe fata 15 minute, apoi se clătește cu apă călduță. Făina sub formă de cataplasme, are o acţiune emolientă și antiinflamatorie.

               semințe de in sursă foto

Ceaiul din semințe de in împreună cu zeama de lămâie se poate consuma împotriva pietrelor de la rinichi, litiază renală și în inflamații vezicii urinare.

PRECAUTII

Nu este recomandat consumul de semințe de in în exces, deoarece ele pot deveni toxice, persoanele care suferă de hemoragii ale tubului digestiv, femeile însărcinate sau care alăptează ar trebui sa evite terapia cu semințe de in, fără a cere sfatul medicului.

 

 

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0