Painici bio - din faina si tarate de grau

Este o rețetă de pâinici făcute în casă super delicioase

Din făină și tărâțe

Ingrediente:

  • 1kg faină integrala
  • 6 linguri cu vârf de tarate
  • 1 lingura sare (opțional)
  • 50 gr drojdie
  • 200 ml apă călduța
  • 200-250 ml lapte caldul
  • 5 linguri de ulei de măsline sau ulei de floarea soarelui
  • 1 lingură zahăr
  • semințe

Mod de preparare:

Se face MAIAUA din 200 ml apă călduță, 150 g faină, drojdia, zaharul si uleiul. Se amesteca până se încorporează uleiul (ca la maioneză), se lasă la dospit până se dublează volumul.

maiaua

În vasul de frământ se pun 600 gr faină care se amesteca cu tărățele cu  lingura de sare (opțional), cu maiaua, laptele caldul și o mână de semințe de floarea soarelui sau de bostan; susan etc.

În timpul frământării se adăuga pe rând câte o lingură din restul de faină și se frământa până când aluatul se desprinde de pe vas.

Se lașa la dospit o oră, vasul fiind acoperit cu un prosop de bucătărie.

aluat nedospit   aluat dospit

Se scoate pe masa se mai frământa un pic iar apoi se întinde sul și se porționează, se dă forma rotundă de pâinici, se pun în tavă, pe hârtie de copt, se pensulează cu puțină apă și se adaugă semințe.

Se lasă în tavă o jumătate de oră.

pregatite de copt

Cuptorul se preîncălzește la 250 grade și se lasă la această temperatură după ce am introdus tava 10-15 minute, după care se scade temperatura la 200 de grade si se lasă până devin maronii.

Se acoperă tava scoasa din cuptor cu un prosop de bucătărie si se lașa pana cand se racesc.

gata de savurat

Din această cantitate au ieșit 11 pâinici.

Poftă bună!

       

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
1
Ricu
Arata delicioase ! :D