Priboiul, Floarea raiului - o planta medicinala, eficienta iin tratarea cancerului

DESCRIERE, GENERALITATI

Priboiul - GERANIUM MACRORRHIZUM -, denumire populară floarea raiului, este apreciată ca plantă medicinală, pentru puterea ei vindecătoare, este răspândită în flora spontană din Europa, la noi crește în zonele pietroase, pe soluri calcaroase, umbroase în pădurile de molid și fag din regiunile montane și deluroase.

Este o plantă care crește sub formă de tufă, se fixează în sol cu ajutorul unui rizom puternic, tulpinile sunt subțiri și ajung la înălțimea de 80 cm, frunzele de un verde închis, palmate, adânc zimțate, florile sunt așezate în vârful tulpinii de culoare roz-violaceu.

priboiul sursă foto

PRINCIPII ACTIVE, PROPRIETATI

Priboiul conține o varietate de substanțe active - vitaminele A, C, grupul vitaminic B, ulei volatil, minerale - fier, calciu, potasiu, magneziu, fosfor, germaniu -, tanin, datorită conținutului său, planta are calități de - astringent,- hipotensiv,- diuretic,- dezinfectant, are efecte foarte puternice de stimulare a oxigenării celulelor, și ajută la tratarea tumorilor maligne, și benigne, de asemenea priboiul este folosit în industria parfumurilor datorită uleiurilor volatile din conținut.

PREPARATE, RECOMANDARI

În scopuri terapeutice, se recoltează partea aeriană a plantei, în luna iunie și octombrie, preparatele din priboi - infuzia, ceaiul, pulberea, decoctul, sunt indicate pentru tratament intern și extern,

  • este eficient în tratarea a diverse forme de cancer, mamar, pulmonar, de piele, de col uterin, cancer intestinal, cancer bucal, 
  • tratează afecțiuni renale, afecțiuni intestinale, dureri de stomac, constipația,
  • este eficient în tratarea ulcerului hemoragic, sau hemoragii interne,
  • este un remediu excelent pentru tratarea infecțiilor pulmonare, tuberculoză,
  • stimulează fertilitatea, benefic în caz de frigiditate si impotență,
  • combate afecțiunile oculare,- conjunctivită, cataractă, blefarita  -, spălături cu infuzie de priboi,
  • benefic în reumatism, răni, varice, stomatite, afte,- se utilizează  sub formă de comprese cu infuzie, decoct sau gargară.

               floare priboiul sursă foto

Infuzia de priboi - o linguriță de plantă uscată și mărunțită, la o cană de apă clocotită, se lasă la infuzat 15 minute.

Decoctul de priboi -2 lingurițe de plantă uscată și mărunțită, se fierbe în 250 ml de apă cinci minute, se lasă în repaus 10 minute, apoi se filtrează.

Tinctura de priboi - planta uscată și mărunțită se așează întru-un vas de sticlă, peste care se toarnă alcool alimentar, se închide etanș, și se lasă la macerat 21 de zile, se filtrează și se păstrează în sticluțe mici închise la culoare, la rece.

Informațiile din acest site sunt în scop informativ și educativ, ele nu înlocuiesc tratamentul și prescripțiile medicale.

 

sursă foto cover

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
3
Lautar maria
Bună ziua. Imi puteti spune unde gasesc acest ceai? Multumesc
Iacob
Eu il folosesc cu succes la herpes, sub formă de tinctură.
Niculescu
news