Articole

Tătăneasă: O Plantă Medicinală cu Proprietăți Remarcabile

Generalități:

Tătăneasa (Symphytum officinale), cunoscută și sub numele de consolida sau gălbenelele babei, este o plantă medicinală cu tradiție îndelungată în folosirea ei în scopuri terapeutice. Această plantă erbacee face parte din familia Boraginaceae și este originară din Europa și Asia.

Argila Albastră: O Bijuterie Naturală pentru Îngrijirea Pielii

Generalități:

Argila albastră este o formă specială de argilă recunoscută pentru proprietățile sale curative și de îngrijire a pielii. Această substanță minerală naturală are o nuanță vibrantă de albastru și este adesea folosită în tratamentele de frumusețe și îngrijire a pielii.

Sarea Celtică: O Alegere Naturală pentru Gust și Sănătate

Generalități:

Sarea celtică, cunoscută și sub denumirea de "flor de sare", este o variantă de sare marina extrasă prin evaporarea apei de mare în bazine de saramură, respectând metodele tradiționale celtice. Această sare de înaltă calitate este apreciată pentru conținutul său bogat în minerale și gustul său distinct.

Uleiul de Brusture: Elixirul Natural pentru Sănătate și Îngrijirea Părului

Generalități:

Uleiul de brusture, obținut din rădăcinile plantei de brusture (Arctium lappa), este cunoscut pentru proprietățile sale benefice și utilizările variate în domeniul sănătății și al îngrijirii personale.

Oțetul de Cidru de Mere: Elixire pentru Sănătate și Îngrijire Personală

Generalități:

Oțetul de cidru de mere este un lichid fermentat, rezultat din fermentarea sucului de mere cu ajutorul bacteriilor acetice. Este recunoscut pentru proprietățile sale benefice asupra sănătății și versatilitatea sa în bucătărie și îngrijire personală.

Ulei de Orez: Aur Lichid pentru Sănătate și Frumusețe

Generalități:

Uleiul de orez este un ulei vegetal sănătos obținut prin extragerea uleiului din tărâțele și germenii de orez (Oryza sativa). În ultimii ani, a devenit din ce în ce mai popular datorită beneficiilor sale pentru sănătate și utilizării sale versatil în îngrijirea personală.

Ulei de Germeni de Grâu: Aur Lichid pentru Sănătate și Înfrumusețare

Generalități:

Uleiul de germeni de grâu este un extract prețios obținut din germinarea semințelor de grâu (Triticum aestivum). Acest ulei este încărcat cu substanțe nutritive esențiale și a fost apreciat de secole pentru beneficiile sale pentru sănătate și frumusețe.

Apa de Trandafir: Elixirul Eleganței și Îngrijirii Delicate

Caracteristici ale Apei de Trandafir:

Apa de trandafir, un produs delicat și rafinat, este obținută prin distilarea petalelor de trandafir. Aceasta este cunoscută pentru aroma sa dulce și florală, dar și pentru proprietățile sale benefice pentru piele și starea de bine.

Apa de Lavandă: Elixrul Aromaterapiei și Frumuseții

Generalități:

Apa de lavandă este un produs aromatic derivat din uleiurile esențiale ale plantei de lavandă (Lavandula angustifolia), cunoscută pentru proprietățile sale terapeutice și beneficiile asupra stării de bine. Această apă florală delicată este apreciată pentru aroma sa relaxantă și pentru multiplele sale aplicații în îngrijirea personală.

Apa de Rozmarin: Elixirul Echilibrului și Revigorării

Apa de rozmarin este o apă florală cu origini adânc înrădăcinate în tradițiile de vindecare și frumusețe. Obținută prin distilarea florilor și frunzelor plantei de rozmarin, această apă aromatică a câștigat popularitate datorită proprietăților sale versatile și beneficiilor pentru piele și sănătate.

Măcrișul iepurelui reconfortant și stimulent digestiv

GENERALITĂȚI, DESCRIERE

Măcrișul iepurelui (Oxalis acetosella), este o plantă perenă originară din Europa si Asia. Îl mai întâlnim în limbajul popular și sub denumirile de măcrișul-cucului, măcrișul-de pădure, măcrișul-păstoresc, măcrișul caprei, trifoiu-acru, pita-cucului, etc.  Măcrișul-iepurelui este întâlnit în pădurile de foioase și conifere, unde acoperă solul ca un covor cu frunze având o culoare verde deschis, presărat cu flori albe, delicate. Este foarte des confundat cu trifoiul, dar Măcrișul-iepurelui are frunzele fine mai mici, mai moi, acestea având un gust foarte plăcut puțin acrișor.  

Coenzima Q10 pentru o inimă sănătoasă

Informații generale

Coenzima Q10 (CoQ10) a fost descoperită în anul 1957, iar în decursul anilor a fost studiată foarte mult, fiind descoperite tot mai multe beneficii pe care aceasta le aduce organismului. O mai găsim și sub denumirea de ubiquinonă, Vitamina Q10.

Coenzima Q10 poate fi produsă de corpul nostru sau putem asimila și prin alimentație. Produsele alimentare cu cea mai mare cantitate de Coenzima Q10 sunt alimentele de origine animală, soia, alune, spanac, broccoli, etc. Prin gătirea alimentelor bogate în coenzima Q10 reducem concentrația acesteia cu 14-32%.

Natura si ciudateniile ei…

In lumea arborilor exista specii care se deosebesc de prototipul copacilor obisnuiti prin aspectul florilor, frunzelor, fructelor, a trunchiului, etc., iata cateva specii exotice care ilustreaza diversitatea formelor de viata.

Arborele Kiri - Paulownia - un copac unic

GENERALITATI

Arborele Kiri, sau arborele Paulownia, este originr din Asia si creste in China, Vietnam, Laos, se planteaza si in Japonia si Koreea.

Este cunoscut si sub denumirea de "Copacul Pasarii Phoenix", este un copac cu lemnul de esenta tare folosit la fabricarea de mobilier, placaj, jucarii, diferite instrumente muzicale.

Beaucarnea- picior de elefant, o planta decorativa

GENERALITATI

Nolina Recurvata sau Beaucarnea ,- denumita popular "picior de elefant" sau arborele butelie, este o planta originara din Mexic.

PROPRIETATI ORNAMENTALE

Nolina, este o planta decorativa prin aspectul tulpinii si a frunzelor, in apartament creste pana la 1 metru.