Articole

Siropul de papadie, detoxifiant natural

GENERALITATI

Siropurile naturale, se prepara termic sau prin macerare si presare la rece din fructe si plante proaspete, miere de albine sau zahar, prin aceste procedee de preparare, in special cel cu miere de albine, se urmareste imbogatirea si pastrarea unui numar cat mai mare de nutrientii, minerale, vitamine dar si aroma si parfumul plantelor, fructelor etc. Siropurile naturale se pot consuma ca atare in combinatie cu apa minerala sau apa plata, in scop medicinal,- se iau 2-3 lingurite inainte de mese, in functie de proprietatile terapeutice ale fructului sau plantei din care este produs siropul.

Siropul de ghimbir, tonic si reconfortant

GENERALITATI

Siropurile naturale, se prepara termic sau prin macerare si presare la rece din fructe si plante proaspete, miere de albine sau zahar, prin aceste procedee de preparare, in special cel cu miere de albine, se urmareste imbogatirea si pastrarea unui numar cat mai mare de nutrientii, minerale, vitamine dar si aroma si parfumul plantelor, fructelor etc. Siropurile naturale se pot consuma ca atare in combinatie cu apa minerala sau apa plata, in scop medicinal,- se iau 2-3 lingurite inainte de mese, in functie de proprietatile terapeutice ale fructului sau plantei din care este produs siropul.

Siropul de afine, tonic si vitaminizant

GENERALITATI

Siropurile naturale, se prepara termic sau prin macerare si presare la rece din fructe si plante proaspete, miere de albine sau zahar, prin aceste procedee de preparare, in special cel cu miere de albine, se urmareste imbogatirea si pastrarea unui numar cat mai mare de nutrientii, minerale, vitamine dar si aroma si parfumul plantelor, fructelor etc. Siropurile naturale se pot consuma ca atare in combinatie cu apa minerala sau apa plata, in scop medicinal,- se iau 2-3 lingurite inainte de mese, in functie de proprietatile terapeutice ale fructului sau plantei din care este produs siropul.

Sirop din flori de salcam, calmant si emolient

GENERALITATI

Siropurile naturale, se prepara termic sau prin macerare si presare la rece din fructe si plante proaspete, miere de albine sau zahar, prin aceste procedee de preparare, in special cel cu miere de albine, se urmareste imbogatirea si pastrarea unui numar cat mai mare de nutrientii, minerale, vitamine dar si aroma si parfumul plantelor, fructelor etc. Siropurile naturale se pot consuma ca atare in combinatie cu apa minerala sau apa plata, in scop medicinal,- se iau 2-3 lingurite inainte de mese, in functie de proprietatile terapeutice ale fructului sau plantei din care este produs siropul.

Siropul de catina, energizant si diuretic

GENERALITATI

Siropurile naturale, se prepara termic sau prin macerare si presare la rece din fructe si plante proaspete, miere de albine sau zahar, prin aceste procedee de preparare, in special cel cu miere de albine, se urmareste imbogatirea si pastrarea unui numar cat mai mare de nutrientii, minerale, vitamine dar si aroma si parfumul plantelor, fructelor etc. Siropurile naturale se pot consuma ca atare in combinatie cu apa minerala sau apa plata, in scop medicinal,- se iau 2-3 lingurite inainte de mese, in functie de proprietatile terapeutice ale fructului sau plantei din care este produs siropul.

Siropul de menta si rozmarin, medicamente naturale

GENERALITATI

Siropurile naturale, se prepara termic sau prin macerare si presare la rece din fructe si plante proaspete, miere de albine sau zahar, prin aceste procedee de preparare, in special cel cu miere de albine, se urmareste imbogatirea si pastrarea unui numar cat mai mare de nutrientii, minerale, vitamine dar si aroma si parfumul plantelor, fructelor etc. Siropurile naturale se pot consuma ca atare in combinatie cu apa minerala sau apa plata,in scop medicinal,- se iau 2-3 lingurite inainte de mese, in functie de proprietatile terapeutice ale fructului sau plantei din care este produs siropul.

Siropul din muguri de pin, medicament pentru tuse, tonic si revitalizant

GENERALITATI

Siropurile naturale, se prepara termic sau prin macerare si presare la rece din fructe si plante proaspete, miere de albine sau zahar, prin aceste procedee de preparare, in special cel cu miere de albine, se urmareste imbogatirea si pastrarea unui numar cat mai mare de nutrientii, minerale, vitamine dar si aroma si parfumul plantelor, fructelor etc.

Siropurile naturale se pot consuma ca atare in combinatie cu apa minerala sau apa plata, in scop medicinal,- se iau 2-3 lingurite inainte de mese, in functie de proprietatile terapeutice ale fructului sau plantei din care este produs siropul.

Siropul de macese, combate virozele si anemia, este tonic - vitaminizat

GENERALITATI

Siropurile naturale, se prepara termic sau prin macerare si presare la rece din fructe si plante proaspete, miere de albine sau zahar, prin aceste procedee de preparare, in special cel cu miere de albine, se urmareste imbogatirea si pastrarea unui numar cat mai mare de nutrientii, minerale, vitamine dar si aroma si parfumul plantelor, fructelor etc.

Siropurile naturale se pot consuma ca atare in combinatie cu apa minerala sau apa plata, in scop medicinal,- se iau 2-3 lingurite inainte de mese, in functie de proprietatile terapeutice ale fructului sau plantei din care este produs siropul.

Sucul si Siropul de ridiche neagra, medicament pentru sanatatea aparatului respirator

GENERALITATI

Ridichile cu numeroasele lor dimensiuni si culori, sunt cunoscute de sute de ani ca si aliment dar si ca planta medicinala.

La noi sunt foarte raspandite ridichile rosii si albe, ridichea neagra sau de iarna, este cultivata mai mult in scop medicinal, desi este excelenta data pe razatoare si consumata sub forma de salata simpla condimentata cu putina sare si piper, salata mixta cu otet si un strop de ulei sau poate acompania diferite aperitive pe baza de carne de pui, porc sau peste.

Siropul de ceapa, medicament natural in sezonul rece

GENERALITATI

Banala ceapa cunoscuta de sute de ani, se consuma cruda sau gatita, este un aliment folosit in numeroase preparate culinare dar si un remediu natural puternic in special impotriva racelii si a gripei, afectiuni specifice sezonului rece.

Supa Crema de Naut, delicioasa si hranitoare

Ingrediente

Pastav la cuptor, o mancare sanatoasa pentru copii

Ingrediente

  • 2 pastravi

Pentru sos

O mancare simpla gustoasa si hranitoare

Ingrediente

Ciorbita de varza, o portie de sanatate, benefica in curele de slabire

Ingrediente

Covrigei dulci

Ingrediente uscate

  • 245 gr faina
  • 2 linguri zahar brun sau tos
  • un praf de sare