Prăjitura Raffaello

Este o prăjitura delicioasă, foarte ușor de făcut.

Ingrediente:

Blat

Cremă

  • 7 gălbenușuri
  • 5 linguri de zahăr
  • 4 linguri de făină
  • 300 ml de lapte
  • zahăr vanilinat sau esență de vanilie

PREPARARE

Se bat albușurile spumă, cu zaharul până obținem o spumă tare, apoi adăugăm pe rând făina împreună cu praful de copt și amestecam prin învăluire. Când e încorporată făina se adaugă și nuca de cocos pe rând și se amestecă de asemenea cu grijă.

                 batem albușurile amestecam albușuriel amestecă albușurile punem nucă de cocos

Compoziția se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, și se dă la cuptor 20-25 de minute la 180 de grade. Când e gata se scoate din tavă și se lasă la răcit.

                 punem amestecul în tavă  blat în tavă  blat copt

Pentru cremă punem la fiert toate ingredientele, până se îngroașă, apoi se ia de pe foc și se adaugă pe rând 1/2 pachet de unt sau margarina.

                 facem crema cremă amestecăm crema

După ce se răcește crema se așează peste blat apoi se presară cu nucă de cocos.

                 punem cremă pe blat prăjitua gata

Opțional blatul de poate însiropa cu rom.

 

POFTA BUNA!

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
1
Ricu
Delicios ! :D