Alunele Caju - un aliment care intretine sanatatea

DESCRIERE, GENERALITATI

Fructele Caju - sunt semințele, care cresc la baza terminală a fructului numit mărul de acaju, copacul de acaju este originar din Brazilia, fructele de acaju sunt comestibile, au gust dulce - acrișor, seamănă cu o pară, de culoare roșie sau galbenă, frunzele arborelui sunt și ele comestibile.

Caju, are forma unei boabe de fasole, gust dulceag, plăcut, sunt învelite într-o coajă tare, care conține substanțe toxice, motiv pentru care găsim caju numai decojite.

arborele de caju sursă foto

PRINCIPII ACTIVE, RECOMANDARI

Alunele caju sunt bogate în vitamine K, E, grupul de vitamine B - B1, B2, B3, B5, B6, B9 -, proteine, fibre, minerale - calciu, fier, magneziu, potasiu, cupru, sodiu, fosfor, zinc -, abundă în grăsimi mono-saturate.

Alunele caju sunt un aliment valoros și complet, cei cu dieta vegetariana le valorifică consumându-le în diverse preparate, din alunele caju, se poate face unt, lapte, brânză vegană, faină pentru prăjituri, se pot folosi în salate, în preparate cu orez, deserturi, sunt excelente în dietele de detoxifiere, consumate periodic, reduc riscul de obezitate, diabet, și a bolilor de inimă.

                 alune caju sursă foto

BENEFICIILE CONSUMULUI DE FISTIC

Persoanele care obișnuiesc să consume alune caju, își pot potența sănătatea și rezistența în fata unor boli, alunele caju furnizează avantaje importante pentru sănătate.

  • încetinește apariția bolilor de inimă, 
  • grăsimile sănătoase, pe care le conțin alunele caju, contribuie la reducerea colesterolului râu din sânge, grăsimile bune - acidul oleic - reduce nivelul trigliceridelor, factorul important răspunzător pentru apariția bolilor de inimă,
  • ajută la păstrarea sănătății sistemului osos, a dinților, previne osteoporoza, 
  • conținutul important de magneziu și fosfor din alunele caju, ajută la întărirea structurii oaselor, și a dinților, de asemenea, cuprul din alunele caju este indispensabil pentru funcționarea unor enzime care mențin flexibilitatea oaselor și a încheieturilor,
  • ajută la menținerea siluetei,
  • deși au un conținut caloric mare, alunele caju, scad riscul de a câștiga în greutate, persoanele care consuma caju în mod regulat, sunt mai puțin expuse riscului de a câștiga în greutate, pentru ca acestea conferă senzația de sațietate rapidă și de lungă durată,        
  • îmbunătățește vederea și întreține sănătatea ochilor,
  • consumul regulat de alune caju îmbunătățește vederea, întreține sănătatea ochilor, și previne degenerescența maculară, o afecțiune care este influențată de vârsta, principala cauza a pierderii vederii,
  • îmbunătățește și întreține sănătatea sistemului nervos,

                 alune caju sursă foto

  • alune caju sunt bogate în magneziu, consumul  regulat are un efect benefic asupra sistemului nervos, îndepărtând starea de oboseală, starea de anxietate, migrenele, îmbunătățește memoria, de asemenea întreține sănătatea vaselor de sânge și a musculaturii.

Alunele caju se pot achizitiona de la magazinele naturiste sau online AICI

sursă foto cover

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0