Ananasul - constituie o sursa de energie

DESCRIERE

Ananasul - Ananas comosus - este numele comun al plantei cât și al fructului. Este o plantă tropicală, erbacee, originară din America. Are frunze lungi și o tulpină scurtă care poartă, în vârf, o inflorescență sub forma de spic. Fructul de ananas, este o combinație de fructe produse de mai multe flori alăturate, este un fruct comestibil cărnos, cu gust dulce acrișor. 

ananas plantă sursă foto

Ananasul este inclus în rândul plantelor medicinale datorită proprietăților fructului său, din care se extrage un suc foarte plăcut la gust, dulce și aromat.

               ananas ananas

Așa arată un ananas delicios. 

PRINCIPII ACTIVE, PROPRIETATI

Ananasul conține acid citric, acid malic, betacoroten, iod, magneziu, potasiu, mangan, fosfor, fier, calciu, sulf, săruri minerale, celuloză, vitaminele A, B, B1 și C, bromelină - drojdie și ferment digestiv, care digeră în câteva minute de câteva sute de ori greutatea ei de proteine.

Ananasul are o mulțime de calități nutritive, ne ajută la întărirea sistemului imunitar, este ușor digerabil, este diuretic ne ajută la detoxifiere, se poate consuma ca atare, sub formă de suc proaspăt sau conservat, este un ingredient minunat pentru torturi, prăjituri, salate în combinație cu alte fructe.  

               suc de ananas sursă foto

Ananasul este unul dintre fructele pe care ne putem baza pentru a scădea în greutate, datorită conținutului de bromelinei, este un bun calmant ale arsurilor stomacale, este un bun stumulator al circulația sanguină, are o puternică acțiune antioxidantă puternică, se poate folosi și este recomandat în ateroscleroză, în bolile inimii, în astm, în artrite și în afecțiuni ale colonului. Este recomandat a fi consumat regulat în anemii, obezitate, intoxicații, gută, litiază, deminaralizare, sinuzite acute.

RECOMANDARI

După ce a fost curățată coaja, miezul ananasului se poate felia rondele, sau se poate tăia cuburi, ananasul nu are sâmburi sau semințe, se consumă integral. Pentru a detoxifia organismul și a scapă de kilogramele în plus, se poate recurge la dieta cu ananas, dar pentru ca aceasta este o dietă drastica, ce pune accent pe consumarea unui singur aliment - monodietă  -, nu poate fi urmată o perioada îndelungata. 

             ananas decojum anasul ananas curățat ananas tăiat ananas bucați

Ananasul este un fruct bogat în apă și sărac în calorii, motiv pentru care are un puternic efect diuretic, deci ananasul ne scapă de constipație și constituie o sursă de energie și contribuie la eliminarea toxinelor din organism deci ajută la pierderea kilogramelor în plus. Dieta se întinde pe perioada a 5 zile; - dimineața se mănâncă 3 feli de ananas și un ceai verde, la gustarea dintre mese se bea 1 pahar de suc de ananas, la prânz se consumă o supă de legume și 100 g de pui sau peste, fiert sau la grătar, la cina se mănâncă cinci felii de ananas. În urma acestei diete organismul, prin accelerarea diurezei, pierde o serie de nutrienți, de aceea, dieta cu ananas nu trebuie ținută o perioada îndelungata de timp pentru ca se pierde masa musculară și există riscul apariției afecțiunilor renale sau cardiovasculare.

 

sursă foto cover

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0