Ardeiul gras rosu - cu un continut mare de vitamine A si C

DESCRIERE

Ardeiul este o plantă erbacee anuală cu o tulpină ramificată, poate atinge 0.5 – 1.5 m înălțime. Fructul are formă de clopot, cu caracteristică crocantă, textură cărnoasă și densă, se cunoaște o varietate de culori: verde, galben, roșu, semințele sunt comestibile și au un gust amărui.

ardei gras plantă 

PRINCIPII ACTIVE, PROPRIETATI

Ardeiul gras roșu este o legumă consumată și apreciată de consumatori datorită gustului său și a conținutului foarte mare de vitamina C și vitamina A, ardeiul gras roșu are cel mai mare conținut de Vitamina C dintre legumele - 100 gr ardei gras roșu asigură de trei ori necesarul zilnic de vitamina C și 110% din necesarul de vitamina A.

                 ardei gras roșu 

Ardeiul roșu este o sursă bogată de fibre alimentare, vitamina A, C, E, K și B6, acid folic și potasiu, fitonutrienți precum licopen, luteina, conține fitochimicale și beta-caroten, care au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Ardeiul roșu este mai sănătos decât cel verde prin conținutul mai mare de vitamine A și C - antioxidanți puternici, care luptă împotriva radicalilor liberi; reduce riscul de infarct, de asemenea conține licopen, care are efecte antitumorale în cancerul de sân; de prostata; de pancreas; la vezica urinară; în cancerul ovarian și uterin; intestinal.

Reduce riscul aparițiilor bolilor cardiovasculare, vitamina B6 și acidul folic, au un rol important pentru menținerea sănătoasă a vaselor de sânge; protejează vederea.

Ardeiul gras are un conținut mare în vitamine B3, B2, B1, conține o multitudine de minerale esențiale: fierul, cuprul, zincul, potasiul, manganul, magneziul și seleniul.

UTILIZARE

Ardeii grași pot fi consumați proaspeți la salate sau fierți în supe, ciorbe sau diverse sosuri, de asemenea pot fi pregătiți la grătar, serviți cu sos, brânză, ulei de măsline. Se pot conserva pentru iarna umpluți cu varza, sau conservați în oțet și folosiți în diverse preparate culinare.

Curele cu ardei grași, gogoșari și ardei iuți sunt leacuri pentru boli de inimă, reumatism, răceală, diabet și kilograme în plus.

                ardei gras roșu 

               

 

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0