Ardeiul iute - contine capsaicina

Ardeiul iute face parte din familia Capsicum și este cunoscut sub denumirea de Capsicum annuum. Se cultivă patru soiuri de ardei: iuți, grași, lungi-kapia și gogoșari. Ardeiul, este o plantă iubitoare de lumină, caldură, apă și îngrășământ.

PRINCIPII ACTIVE, PROPRIETATI

Cultivat în întreaga lume, ardeiul iute reprezintă un stimulent și un antiseptic ce conține o mare cantitate de vitamina C și beta-caroten, de asemenea, conține vitaminele K și B6, potasiu, fibre alimentare, tiamina, riboflavina, niacină, acid folic, fier, magneziu și fosfor.

Ardeiul iute determină arderea rapidă a grăsimilor din corp, prin condimentarea diverselor preparate culinare, caloriile în plus sunt arse, de asemenea, sporește apetitul și este recomandat și persoanelor care suferă de astm, bronșite cronice, sinuzite, răceală, întrucât acesta acționează ca un expectorant.

                  ardei iutesursă foto

Este foarte apreciat în diverse preparate culinare, pe lângă aroma și gustul intens, ardeiul oferă și numeroase beneficii organismului. Contribuie la distrugerea celulelor canceroase din prostată, plămâni, pancreas, stimulează metabolismul, are efect coagulant, îmbunătățește memoria, previne atacurile cardiace, elimină starea de oboseală, are efect antiinflamator, ardeiul iute nu produce ulcer și nici hemoroizi.

Ardeiul iute conține capsaicină, o substanță care încălzește corpul și are un rol important în deschiderea și drenarea căilor respiratorii congestionate. Cu cât un ardei este mai iute, cu atât conține mai multa capsaicină.

                  ardei iute 

Beta-carotenul conținut de ardei, este util în reducerea simptomelor astmului, osteoartritei și artritei reumatoide, proprietatea sa antioxidantă contribuie la prevenirea prejudiciilor radicalilor liberi care pot cauza ateroscleroză, cancer de colon, diabet zaharat, boli de inimă. Ardeiul iute roșu, reduce nivelul colesterolului din sânge, a trigliceridelor, ajută în caz de indigestie.

UTILIZARE

Folosirea zilnică a ardeiului iute în dietă poate duce la micșorarea apetitului, cu consecințe dintre cele mai bune asupra siluetei. Pentru a acumula cantitatea necesara de capsaicină, ar trebui să consumam zilnic cantități mari de ardei iute și stomacul nostru ar avea probabil de suferit. Soluția vine sub forma suplimentelor nutritive pe bază de ardei iute, care nu cauzează reacții iritative.

                ardei iute 

Capsaicina face posibiă o slăbire naturală, cu efecte benefice asupra întregului organism. Pe lângă faptul ca stimulează metabolismul și arde grăsimile, suplimentul reglează digestia, reduce pofta de mâncare și împiedica noi depuneri de grăsime. Gustul picant al ardeiului iute te împiedică sa îl consumi ca aliment independent, dar sunt diverse modalități de a consuma ardei iute. Ciorbele se pot condimenta cu ardei iute, sosuri cu ardei iute consumate lângă carne de pui slabă, aperitive, salate care se condimentează cu ardei iute etc.

Ardeii iuți nu pot să lipsească de lângă o ciorbă de burtă, o ciorbă de fasole boabe cu legume, o mâncare scăzută de fasole sau de cartofi sau de varza cu morcovi și alte legume, în timpul iernii, când preparatele fierbinți și asortate cu ardei iuți cresc temepratura corpului și protejează împotriva răcelilor.

Produse cu ardei iute se pot achizitiona de la magazinele naturiste sau online AICI.

 

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0