Conopida este o legumă din familia Cruciferelor, se înrudește cu varza sau broccoli. Este cultivata în întreaga lume și este folosită atât pentru gustul sau plăcut, cât și pentru aportul important de vitamine și minerale pe care îl aduce organismului.
PRINCIPII ACTIVE
Conopida pe lângă gustul plăcut, conține și nutrienți esențiali: potasiu, magneziu, calciu, mangan, fier, cupru, zinc, fluor, caroten și vitaminele B1, B2, B6 și C, nu are colesterol și nu conține amidon, este considerată un aliment anticangerigen și detoxifiant pentru organism. Este o legumă ideală pentru cei care vor sa slăbească, nu are multe calorii și grăsimi.
BENEFICIILE CONSUMULUI
Conopida, ajută în lupta împotriva cancerului. Mai multe cercetări susțin ca prevenirea cancerului se poate face și prin consumul de conopidă, mai mult, previne anemia și ajută la reglarea tensiunii arteriale. Fie ca este crudă, murată sau gătită, conopidă trebuie consumată frecvent, are foarte puține calorii și, poate fi consumată în orice cantitate.
Printre avantajele consumului de conopida se numără și prevenirea bolilor de inima; a atacului cerebral; este antireumatic; energizant natural; combate constipația; previne cataractă; combate mătreața; scade nivelul colesterolului; întărește imunitatea; prin conținutului de fosfor, are un efect benefic asupra dentiției.
Conopida este recomandată bolnavilor de astm, previne anemia, lupta împotriva osteoporozei, este una dintre legumele care ar trebui să se regăsească frecvent în dietele femeilor, deoarece are capacitatea de a preveni cancerul la sân, ovarian, de asemenea consumul de conopida îmbunătățește activitatea ficatului, ajută la elimina toxinelor și purifica sângele.
PREPARARE
Conopida este delicioasă în special în ciorbe dar și în ghiveci, preparate cu carne sau supa-crema, se consumă fiartă pe abur, crudă, în salate, murată pentru iarnă, împreună cu alte legume.
Lasa un comentariu