Gogosarul - trateaza mahmureala

DESCRIERE

Gogoșarul este o specie de ardei gras, cu fructe mari și cărnoase, foarte folosit în bucătăria românească și nu numai.

PRINCIPII ACTIVE

Gogoșarii sunt o sursă excelenta de vitamina C, necesară pentru sănătatea pielii, ligamentelor și oaselor, sunt bogați în vitamina B6, care are efecte diuretice, în magneziu - combate anxietatea, vitamina A care ajută vederea, în special pe timpul nopții, vitamina E care previne îmbătrânirea.

Gogoșarii conțin licopen, un pigment vegetal, care ajută la prevenirea a mai multor tipuri de cancer, cancerul de prostată, cancerul pulmonar. Sucul de gogoșari în amestec cu suc de ardei gras, ajută la asimilarea calciului în organism, dacă e consumat între 100-150 gr pe zi.

                gogpșarul 

UTILIZARE, CALITATI TERAPEUTICE

Dintre speciile legumicole cultivate în tara noastră, gogoșarul ocupă un loc important, având numeroase întrebuințări. Gogoșarul se poate consuma proaspăt, astfel toate vitaminele vor fi asimilate integral de organism, se folosesc la prepararea unei game foarte largi de mâncăruri, se pretează pentru a fi prelucrate în industria conservelor sau pentru diverse preparate. 

                gogoșari 

Rolul terapeutic al gogoșarilor intervine și în cazuri de diaree, tuse măgărească, reumatism, tinctură de gogoșar aplicată pe părțile dureroase este benefică în calmarea și vindecarea suferințelor cauzate de artrită, gută sau lombalgii. Gogoșari, alături de castraveți, conopidă, varză, gogonele sunt o murătura excelentă servită la grătare, fripturi sau alte preparate culinare, gogoșarul ajută la arderea grăsimilor și la tranzitul intestinal, și tratează foarte bine mahmureala.

Alături de ardei, ceapă, suc de roșii, se prepară zacuscă cu boabe de fasole, cu ciuperci, cu vinete, cu morcov, cu conopidă, excelentă pentru consum pe perioadele reci de iarnă, prin conținutul mare de vitamine si nutrienți.

                gogoșari murați sursă foto

Datorită numeroaselor proprietăți, gogoșarul prezintă importanșa deosebită pentru îmbunătățirea consumului de legume și asigurarea unei nutriții sănătoase. Sucul de gogoșari combate balonarea, iar aplicat pe păr, reduce seboreea.

 

sursă foto cover

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0