Iarba de Soaldina - combate afectiuni ale pielii

Iarba de Soaldina,- Sedum acre -, denumire populara - verzisoara, iarba tutunului, iarba ciutei -, este o planta perena de talie mica, originara din Europa, face parte din familia Crassulaceae.

CARACTERISTICI

Iarba de soaldina este o planta iubitoare de lumina si soare, creste in tufe de inaltime mica, este raspindita prin fanete, pajisti, locuri uscate nisipoase si pietroase.

iarba soaldina 

Radacinile sunt fibroase si subtiri, tulpinile pot ajunge la 15 de cm, sunt ascendente, numeroase, ramificate in partea superioara, acoperite de frunze carnoase, fragile si suculente cu marginile netede, dispuse altern pe tulpini, florile sunt mici, galben-aurii, grupate in inflorescente in varful tulpinii, fructele sunt folicule dispuse stelat.

PRINCIPII ACTIVE, PROPRIETATI

In scopuri medicinale se recolteaza partea aeriana a plantei, care este bogata in principii active - alcaloizi,- sematina-, zaharuri, flavone, rezine, glicozide,- rutina-, preparatele din aceasta planta infuzie, decoct, sub forma de cataplasme folosite extern, au proprietati -antiepileptice,- antisudorifice,- antiscorbutice,- antiulceroase,- anticanceroase.

INDICATII TERAPEUTICE

iarba soaldina uscatasursa foto

Datorita componentei sale planta este recomandata in stari febrile, este benefica in combaterea scorbutului, eficienta in afectiuni ale pielii,- micoze, ulcere cutanate, abcese, bataturi, pistrui, ulceratii bucale, rani care se vindeca greu, scleroza.

RECOMANDARI

Tratamentele cu preparate realizate din aceasta planta, este indicat sa se faca sub supravegherea medicului specialist.

 

sursa foto cover

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0