Maracuia - fructul pasiunii

Maracuia, este cunoscut și sub denumirea de fructul pasiunii, este fructul unei liane originare din America de Sud și este cultivat în tarile tropicale, în prezent fiind cunoscute peste 300 de specii.

DESCRIERE

Fructul pasiunii este un fruct mic, rotund, cu coaja groasă, gust acrișor, răcoritor, aromatic iar culoarea diferă în funcție de specie, galben, portocaliu sau violet.

 fructul pasinii sursă foto 

PRINCIPII ACTIVE SI PROPRIETATI

Datorită conținutului mare de antioxidanți și de vitamine - încetinește procesul de îmbătrânire - menține prospețimea pielii; - previne apariția ridurilor;- are efecte antiinflamatorii, fiind indicat în bolile de piele.

                fructul pasiunii sursă foto

Fructul pasiunii are numeroase beneficii asupra sănătății prin conținutul bogat de vitaminele A, C și E, minerale și antioxidanți, are proprietăți laxative, curată intestinul gros de toxine, este laxativ.

Bogate în fibre, semințele fructului îmbunătățesc procesul de digestie, are efecte detoxifiante și este indicat în colite. Maracuia ameliorează simptomele celor ce suferă de astm, calmează tusea seacă, este sedativ, scade tensiunea arterială.

                fructul pasiunii sursă foto

Vitamina C ajută la regenerarea țesuturilor, previne bolile de inima, cancerul și întărește oasele.

Conținutul ridicat de vitamina A este benefică asupra vederii, antioxidanții din fruct împiedică dezvoltarea celulelor canceroase.

Fructul pasiunii poate fi folosit cu încredere în curele de slăbire, datorită faptului că are proprietăți laxative, ajută la eliminarea toxinelor din colon.

UTILIZARE

Extractele de fructul pasiunii se regăsesc în multe produse cosmetice dedicate îngrijirii tenului, șampoane pentru păr și în cremele de corp.       

 

sursă foto cover   

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0