Siropul de fragute, tonic si detoxifiant

GENERALITATI

Siropurile naturale, se prepara termic sau prin macerare si presare la rece din fructe si plante proaspete, miere de albine sau zahar, prin aceste procedee de preparare, in special cel cu miere de albine, se urmareste imbogatirea si pastrarea unui numar cat mai mare de nutrientii, minerale, vitamine dar si aroma si parfumul plantelor, fructelor etc. Siropurile naturale se pot consuma ca atare in combinatie cu apa minerala sau apa plata, in scop medicinal,- se iau 2-3 lingurite inainte de mese, in functie de proprietatile terapeutice ale fructului sau plantei din care este produs siropul.

PRINCIPII ACTIVE, PROPRIETATI

Fraguta sau capsuna de padure, este printre cele mai parfumate si aromate fructe, creste in poienite insorite, sau la marginea padurilor.

Fragutele carnoase si zemoase, la inceput sunt verzi, pe masura ce se maturizeaza culoarea se schimba in rosu aprins, sunt o sursa excelenta de vitamine,- vitamina C si provitamina A, vitaminele E, K, vitamine din grupul B,- B1, B2 -,- minerale,- potasiu, magneziu, fosfor, iod, brom, sodiu, calciu, fier -, taninuri, flavonoizi, fibre, apa.

fragute sursa foto

PROPRIETATI, BENEFICII PENTRU SANATATE

Fragutele pe linga gustul deosebit de aromat, au si calitati medicinale deosebite: sunt - tonice si antioxidante,- depurative,- diuretice,- stimuleaza eliminarea acidului uric -, au efect astringent si antidiareic.

Fragutele se pot consuma ca atare in stare proaspata,- 150-200 gr de fructe dimineata pe stomacul gol, au un puternic efect de dezintoxicare si fortifica imunitatea organismului -, sub forma de suc, - 200 ml dimineata -, combate anemia, regleaza tensiunea arteriala si glicemia, elimina viermii intestinali, conservate sub forma de dulceata, gem, sirop, etc.

Siropul de fragute se poate prepara foarte usor si acasa, sau se poate achizitiona din magazinele naturiste, este - tonic,- remineralizant,- diuretic,- laxativ,- detoxifiant,- antidiareic,- bactericid.

PREPARARE

Siropul de fragute se pregateste din fructele coapte si sanatoase, proaspat culese, se spala sub jet de apa, cu ajutorul unui storcator de fructe se zdrobesc fructele, pasta de fragute care se formeaza, se filtreaza printr-un tifon sau o sita deasa, sucul de fragute, rosu si foarte aromat, se combina cu miere de albine poliflora,- proportia este la 0,500 ml suc de fragute, 1kg de miere de albine -, se omogenizeaza bine si se lasa la macerat o saptamana, intr-un recipient care se inchide etans, se verifica din cand in cand -.

In scop terapeutic se administreaza 3-4 linguri de sirop inainte de masa, in scop gustativ este o bautura delicioasa in amestec cu apa sau apa minerala,

  • tonifica si remineralizeaza organismul, benefic pentru persoanele anemice, foarte eficient bolnavilor de tuberculoza,
  • intareste sistemul imunitar,fiind eficient in imunitatea scazuta a organismului,
  • tonifica sistemul nervos, reduce tensiunea arteriala, combate astenia si starile de moleseala,
  • regleaza functia ficatului, benefic in afectiuni hepato-biliare si afectiuni renale,
  • ajuta la buna functionare a glandelor endocrine,
  • benefic in tulburari de tranzit intestinal, in constipatie si afectiunile asociate cu aceasta,- datorita efectului laxativ -,
  • eficient in guta, amelioreaza durerile reumatice, datorita proprietatilor diuretice si detoxifiante,
  • incetineste imbatrinirea, combate bolile de piele,- dermatozele, psoriazisul, acneea -.

Consumul de sirop de fragute, este benefic in special vara,- un pahar de sirop diluat cu apa minerala sau apa si gheata -, creste rezistenta organismului la caldura, are un efect racoritor, scade tensiunea arteriala, tonifica sistemul nervos combatand oboseala si moleseala, tulburari care apar vara in perioadele caniculare.

sirop de fragi 

RECOMANDARI

Siropul de fragute nu este recomandat persoanelor care sufera de diabet zahat.

Prezentul site este in scop informativ si educativ, el nu inlocuieste tratamentul si prescriptiile medicului specialist.

 

 

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0