Tecile de Fasole - diuretice, hipoglicemice, mineralizante

DESCRIERE, GENERALITATI

Fasolea - Phaseolus vulgaris - este o leguminoasă, erbacee, anuală, cu tulpină înaltă - agățătoare -, sau cu tulpina scundă - tufă -, originară din America de sud, crește cultivată în zone cu climat răcoros, dar și în zonele cu climat mai cald, se cultivă pe scară mare în principal în scopuri alimentare.     

Se consumă păstaia tânără, bobul crud, bobul uscat, iar tecile - cojile în care se dezvolta și cresc boabele de fasole -, se folosesc în scopuri terapeutice, fiind bogate în aminoacizi, vitamina C, tirozidină și triptofan, substanțe minerale, acid salicilic, acid fosforic.        

PRINCIPII ACTIVE, BENEFICII

Datorită conținutului în substanțe nutritive, - vitaminele A, C, K, B6, B12, calciu, magneziu, acid folic, fosfor, zinc, potasiu, seleniu, fier - fierul fiind un mineral, deosebit de important pentru organism, fasolea este benefică persoanelor astenice, anemice, apatice, celor care au colesterol crescut, sau în constipație -, răspândirea acestei plante aliment este pe deplin justificată.

                  fasole sursă foto

PREPARATE, RECOMANDARI

Tecile de fasole - sunt recomandate soiurile de fasole albă -, acestea se culeg verzi și apoi se usucă -, preparate sub forma de ceai au

  • proprietăți diuretice, depurative, antireumatice și mineralizante,
  • proprietăți hipoglicemice - reduce cantitatea de zahar din sânge,
  • curăță organismul de toxine, mai ales rinichii și căile urinare,
  • combate acumularea de apă în țesuturi - hidropizie -,
  • calmează spasmele în afecțiuni ale vezicii urinare – cistite -, normalizând urinarea,
  • remineralizează organismul, datorită conținutului de acid salicilic,
  • tratează eczemele, erupțiile cutanate, fiind benefic și în TBC-ului pulmonar -,
  • combate acneea - o cură de ceai din teci de fasole, sau consumul de fasole verde preparată, duce la dispariția acestei afecțiuni.

Ceaiul din teci de fasole se recomandă în afecțiuni cronice ale rinichilor și căilor urinare, calculoză și colici renale, persoanelor care suferă de diabet, în reumatism și gută.

Ceai din teci de fasole - o lingură de teci uscate și mărunțite, la 250 ml de apă, se fierb, 15-20 de minute, se beau două-trei cești de ceai pe parcursul unei zile, este indicat ca ceaiul să se bea neîndulcit, în special persoanele care suferă de diabet.

               teci de fasole sursă foto 

Macerat din teci de fasole - 4 linguri de teci uscate și mărunțite, la 1 litru de apă rece, se pun la macerat de seara până dimineața, apoi se fierbe până când lichidul scade la jumătate, se bea pe parcursul unei zile neîndulcit.

Informațiile din acest site sunt în scop informativ și educativ, ele nu înlocuiesc prescripțiile și recomandările medicului specialist.

 

sursă foto cover

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0