Uleiul de Fistic - catifeleaza si hidrateaza

DESCRIERE, GENERALITATI

Fisticul este un fruct, care are un singur sâmbure, cu același nume ca și arbustul în care crește. Arbustul fistic este originar din Asia de vest și Asia centrală, este cunoscut încă din antichitate.

Uleiul de fistic, este obținut prin presarea la rece a semințelor coapte, sau din semințele coapte și prăjite, are o culoare verde, asemănătoare chihlimbarului, este folosit în medicina tradițională, aromaterapie, în industria farmaceutică și în cosmetică.

fistic sursă foto

PRINCIPII ACTIVE, RECOMANDARI

Uleiul de fistic este bogat în nutrienți care ajută la sănătatea inimii, este bogat în vitamina A, C, E, K acizi grași nesaturați - omega 3, omega 6, omega 9 -, bogat in fosfor, betacaroten, calciu, fier, magneziu, cupru, zinc, acidul linoleic, ușor de asimilat de către organism, benefic pentru sănătate, are o aromă specială, foarte puternică. Fiind bogat în vitamina E și având o mare concentrație de acizi grași nesaturați, uleiul de fistic, reduce riscul de apariție bolilor de inimă.

Toți nutrienți care intră în compoziția uleiul de fistic, fac ca acesta să fie foarte valoros pentru cremele și loțiunile de față în componența cărora intră, catifelează și hidratează pielea, folosit la masajul pielii, uleiul de fistic este absorbit ușor, catifelează pielea, redă suplețea dermei.

În medicina tradițională, uleiul de fistic este folosit ca remediu împotriva abceselor, vânătăilor, în suferințe ale ficatului. Vitamina E conținută de uleiul de fistic, este un antioxidant puternic, care conferă protecție și elasticitate pielii.

                ulei de fistic sursă foto

Uleiul de fistic, poate fi folosit în salate de pătrunjel, andive, salata verde, sfecla roșie datorită aromei și gustului sau plăcut, în marinate și dressinguri, deserturi, se poate folosi la gătit.

 

sursă foto cover

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0