Uleiul de Peste - o sursa de acizi grasi esentiali omega 3 si omega 6

GENERALITATI

Uleiul de peste, se obține printr-un proces de tratament termic, materia primă este obținută din cavitatea abdominală și țesuturile de cod, rechin, somon, păstrăv, hering, sardine și alte specii de pești grași, care conține cantități importante de vitaminele A și D.

Prin procesul de tratament termic - țesuturile unsuroase se încălzesc cu abur pentru eliberarea uleiului -, se produce sterilizarea și dezodorizarea materiei prime, apoi proteinele sunt supuse unui proces de coagulare, pentru a se obține separarea uleiului, produsul obținut conține apă, ulei, particule solide în suspensie, material organic solubil în apă, acesta este filtrat pentru îndepărtarea impurităților, apoi este centrifugat pentru separarea uleiului. 

ulei de peștesursă foto

PRINCIPII ACTIVE, PROPRIETATI

Efectele benefice ale uleiul de peste, se datorează în mare parte proprietăților antiinflamatoare ale acizilor grași Omega 3 și Omega 6 din compoziția acestuia, alături de vitamina D, o vitamină care previne rahitismul, foarte importantă pentru creșterea și dezvoltarea sistemului osos la copii.

Vitamina D, este o vitamină secretată de organismul uman în mod natural numai în momentul expunerii la soare, dar pentru că se folosesc loțiuni și creme care conțin factori de protecție solară, cantitatea de vitamina D, secretată de organism este prea mică, și este nevoie de suplimentele alimentare, în special la copii, este recomandat uleiul de pește, iar cel care se obține din cod, este ideal pentru ca are în conținut și vitamina A.

Uleiul de peste:

  • crește rezistența organismului la infecții și viruși.
  • întărește și fortifică sistemul imunitar al organismului,
  • reduce riscul de accident vascular cerebral, și riscul de atac de cord,
  • încetinește procesul de îmbătrânire a organismului,
  • datorită conținutului de acizi grași Omega 3, previne formarea cheagurilor de sânge pe artere, prin distrugerea fibrinogenului - o proteină sintetizată de ficat, cu rol în procesul de coagulare -,
  • ajută la reducerea tensiunii arteriale,  
  • ajută la îmbunătățirea circulației sanguine, prin reducerea vâscozității sângelui, datorită capacității de a subția sângele, dozele mai mari de 3 grame, pot produce sângerări, pentru ca sângele nu se mai coagulează suficient,
  • reduce nivelul colesterolul și scade nivelul trigliceridelor,
  • combate paradontoza,
  • este antiinflamator la nivelul întregului organism, cu efecte deosebite în afecțiuni reumatismale,
  • previne și tratează artrită reumatoidă,            
  • ameliorează durerile articulare, și anchilozările,
  • previne și ajută la tratarea osteoporozei,
  • ajută și întreține sănătatea ochilor,
  • previne și este benefic în boala Alzheimer,
  • previne depresia, demența, schizofrenia,
  • are efectele benefice asupra dezvoltării creierului bebelușului înainte și în primele luni după naștere, fiind recomandat femeilor însărcinate și mamelor care alăptează, este  ideal pentru copii, în perioada de creștere, deoarece ajută la dezvoltarea oaselor și creierului.

RECOMANDARI

Uleiul de pește este recomandat și celor care suferă de rahitism datorită conținutului de vitamina D, iar vitamina A pe care o conține ajută la prevenirea afecțiunilor ochilor.

Uleiul de pește, se găsește în farmacii sub formă de capsule, sau online AICI, AICI, uleiul este perisabil și se alterează destul de ușor, dacă este păstrat la temperaturi ridicate, sau dacă intră în contact cu lumina, trebuie neapărat respectate condițiile de păstrare care sunt menționate în prospect, este contraindicat consumul capsulelor care au miros rânced, sau cele care prezintă fisuri și au scurgeri de ulei.

              ulei de pește sursă foto

Informațiile din acest site sunt în scop informativ și educativ, ele nu înlocuiesc recomandările și prescripțiile medicului specialist.

 

sursă foto cover

 

 

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0