Uleiul de Samburi de Cirese - un ulei hidratant

GENERALITATI

Uleiul din sâmburi de cireșe se extrage din miezul sâmburelui de cireașă, are o textură fină, culoarea aurie, este absorbit foarte ușor și repede de piele, are capacitatea de a înlocui în produsele cosmetice orice ingredient cu rol de hidratare a pielii.

Este folosit în industria cosmeticelor, la fabricarea săpunurilor, ca ingredient în balsamul pentru buze, în cremele pentru corp, intră în compoziția uleiurilor de masaj, în scruburi naturale preparate în casă - acestea se realizează din ulei sau untură vegetală și particule exfoliante naturale (semințe de mac, sâmburi de nucă, migdale, caise etc., care sunt măcinați sau mărunțiți), și în diverse produse pentru întreținerea părului.

sâmburi de cireșe sursă foto

PRINCIPII ACTIVE, RECOMANDARI

Este un ulei parfumat, foarte bogat în acizi grași esențiali - Omega 6 - acidul linoleic - și Omega 9 - acidul oleic -, în antioxidanți - vitamina A și vitamina E -, care contribuie la sănătatea și frumusețea pielii, prin combaterea radicalilor liberi - substanțe nocive din organism rezultate în urma alimentației necorespunzătoare, substanțe toxice din mediul înconjurător, apă, aer, fumul de țigară, aerul poluat - , are în compoziție și trocoferoli delta, alfa sigamma.

Acidul oleic și acidul linoleic, sunt acizii grași cei mai utilizați în produsele cosmetice datorită proprietăților de anti - îmbătrânire și de regenerare a pielii, totodată ei protejează pielea împotriva razelor ultraviolete.

  • este ideal pentru tratarea tenului acneic, și în general eficient pentru pielea sensibilă,
  • este benefic pentru toate tipurile de ten,
  • este un foarte bun hidratant,
  • benefic în tratamentul pentru păr, se poate adăuga în masca de păr uzuală,
  • conferă un aspect neuleios tenului, contribuie la dispariția petelor de pe piele.

Uleiul din sâmburi de cireșe este un ulei gras, rezistent la oxidare, se poate păstra într-un loc uscat, ferit de lumină și umezeală, la o temperatură sub 25 de grade C.

Uleiul, spre deosebire de apă nu este un mediu prielnic pentru dezvoltarea bacteriilor, dar prezintă dezavantajul că se poate râncezii ușor, iar unele uleiuri vegetale râncezesc mai repede dacât altele, deci trebuie cunoscute și respectate condițiile de păstrare, și modul de folosire în cazul preparării cosmeticelor acasă.

              ulei volatil sursă foto

Marea majoritate a uleiurilor vegetale se pot păstra în frigider după ce au fost deschise, se vor folosi dischete demachiante, sau tampoane de bumbac, flaconul cu ulei se va închide etanș, iar cel din care s-a folosit uleiul nu se va menține mult timp deoarece în sticlă există oxigen, care în timp va începe să oxideze uleiul.

 

sursă foto cover

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0