Ulei esential de Lime - are proprietati astringente

DESCRIERE, GENERALITATI

Lamaia verde - CITRUS AURANTIFOLIA - originar din Asia, copacul de Lime este cultivat în majoritatea țărilor calde, în Italia, Indiile de Vest și America. Este un arbore spinos, tot timpul verde, crește până la 4-5 metri, frunze mari, netede, și flori mici, albe, parfumate. Fructele de Lime sunt rotunde, de culoare verde, grele, zemoase, cu aromă proaspătă și parfumată.

limetă sursă foto

Uleiul esențial de Lime se obține din coaja de Lime, prin presare la rece, este un lichid galben-verzui, limpede, are vâscozitate redusă, parfum deosebit, caracteristic, aromă proaspătă, înțepătoare, dulce.

PROPRIETATI

Uleiului esențial de lămâie verde, are proprietăți astringente, este antiacneic, anticelulitic, descongestionant, cicatrizant, echilibrant al pielii grase, este un bun deodorant.

                ulei esențial de limetă sursă foto

UTILIZARI, RECOMANDARI

Este utilizat în cosmetică: 

  • pentru tenurile grase congestionate,         
  • pentru tonifierea pielii lipsită de vitalitate și stimularea circulației sanguine,
  • pentru întărirea unghiilor fragile,
  • este eficient în combaterea bătăturilor, degerături, tăieturi, herpes, mușcăturilor de insecte, negi, varice,
  • este benefic în afecțiuni ale aparatului respirator, stari de răceală, gripă, etc.

În aromoterapie, uleiul esențial de lămâie verde, are diverse întrebuințări: 

  • ca ingredient în diverse uleiuri de baie, benefice pentru scăderea durerilor musculare, și în afecțiuni respiratorii,
  • în candele și vaporizatoare, pentru a da energie, persoanelor obosite, apatice pentru a împrospăta aerul din încăpere, și pentru a ușura respirația.

                ulei esențial de lime sursă foto

Când se utilizează pentru prima dată un ulei esențial, este bine să se facă un test de sensibilitate, de 24 ore, pe un plasture se pune, o cantitate mică de ulei esențial diluat. Dacă, după 24 de ore se observă o reacție de iritare a pielii, uleiul esențial respectiv, nu se folosește, zona de piele afectată se șterge cu un ulei vegetal.

Uleiurile esențiale au reale proprietăți terapeutice și asigură protecția împotriva bolilor, cu condiția să fie folosite corect, dacă nu sunt respectate dozajele și instrucțiunile de administrare, sănătatea poate avea de suferit.

Efectele binefăcătoare ale uleiurilor esențiale din plante împotriva unor afecțiuni, a fost dovedită de-a lungul anilor, însă uleiurile esențiale au și efecte adverse și contraindicații care dacă nu sunt luate în considerare, pot complica problemele de sănătate.

Nu este indicată folosirea uleiului esențial de lămâie verde înainte de expunerea la soare, - recomandarea este valabilă pentru toate uleiurile esențiale pe baza de citrice -, pot apare pe piele pete decolorate, femeile însărcinate, și cele care alăptează, copii (care au o piele mai sensibilă, decât adulții), nu este indicat să folosească, nici un tip de ulei esențial.

Uleiul esential de lamaie verde se poate achizitiona de la magazinele naturiste sau online AICI, AICI.

 

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0