Arahide - contin o mare cantitate de calciu

DESCRIERE, GENERALITATI

Arahide - Arachis hypogaea - sunt leguminoase care cresc pe o plantă sub pământ, sunt comestibile, arată ca niște păstăi, se dezvoltă în pământ și se recoltează prin săpare de aceea sunt clasificate drept legume și nu alune.

Arahidele sunt bogate in fibre, care ajută la digestia alimentelor.  Consumul de arahide este bun și pentru sănătatea oaselor, deoarece conțin o mare cantitate de calciu.

arahide sursă foto

Arahidele se mai numesc și alune de pământ sau alune americane. Arahidele se recoltează după cinci luni de la însămânțare, după care se lasă la uscat cam patru săptămâni.

                arahide sursă foto

PRINCIPII ACTIVE

Valoarea lor nutritivă variază în funcție de condițiile de dezvoltare conțin: - apă, grăsimi, celuloză, substanțe azotoase, substanțe minerale, magneziu, calciu, fier, potasiu, vitaminele B1, B2 și cantități mari de vitamina B3, vitamina E și zinc care are un rol important și ajută la dezvoltarea proteinelor și pentru a ajuta la regenerarea țesuturilor, vitamina E este un antioxidant și ne ajută să prevenim afecțiunile cardiovasculare și a cancerului. Vitamina B3 joaca un rol important în funcționarea sistemului nervos și menținerea sănătății pielii.

BENEFICIILE CONSUMULUI DE ARAHIDE

Conținutul de grăsimi este de aproape 50% din conținutul alunei. Arahidele sunt foarte hrănitoare, consumul de arahide stimulează activitatea ficatului și a bilei, compuși din arahide contribuie la combaterea îmbătrânirii țesuturilor, sunt un aliment utilizat cu bune rezultate în situații de surmenaj, în oboseală fizică, în activitatea tranzitului intestinal, sunt un factor benefic în activitatea rinichiului.     

                arahide sursă foto

Alunul de pământ poate fi utilizat și pe post de plantă ornamentală, în ghiveci, însă nu va face fructe.  

PREPARATE, UTILIZARE                              

Uleiul, se obține din fructe de arahide, prin două sau trei presari la rece sau la cald. Uleiul obținut prin presare la rece este incolor sau gălbui, cu miros și gust plăcut, asemănător cu cel de măsline și se întrebuințează în alimentație. Acest ulei se utilizează de asemenea în industria margarinei și conservelor de peste.

Untul de arahide este consumat pe pâine la micul dejun.

                unt de arahide sursă foto

 

sursă foto cover

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0