Lamaile - bogate in acid citric

Lamaiul - Citrus limon - este un arbust din familia Rutaceae, considerat veșnic verde. Fructul copt lamaia are forma sferica alungită și coaja în culori care variază de la verde deschis la galben strălucitor, este utilizat în scopuri culinare și nu numai în întreaga lume  - în primul rând pentru suc, dar și pentru pulpă și coaja, care sunt folosite în scopuri culinare.  

PRINCIPII ACTIVE

Lamaile contin acid citric, calciu, magneziu, vitamina C, bioflavonoide, pectine, toate întăresc imunitatea și luptă împotriva infecțiilor. Are 29 calorii la suta de grame și te ajută să-ți păstrezi silueta să-ți detoxifici organismul.

lămâi 

BENEFICII SI PROPRIETATI

Lamaia taie pofta de mâncare în mod natural, având și capacitatea de a stabiliza glicemia. Lămâia este suculentă, bogată în acid citric, care îi dă gustul acru. Sucul proaspăt înlocuiește, în funcție de gust oțetul în salate. Dacă adăugăm apă și zahăr, peste sucul proaspăt, se obține limonadă, o băutură răcoritoare foarte cunoscută și apreciată, sucul proaspăt este folosit astfel în diverse băuturi slab alcoolizate și cocktail - uri. Sucul este folosit, ca și antioxidant pentru anumite fructe și legume care au tendința de a se oxida.

 

                limonadă sursă foto 

Sucul de lămâie se mai poate utiliza ca deodorizant pentru băi și bucătării, dar și pentru a curăța grăsimea și petele uleioase;  - amestecat cu bicarbonat de sodiu, poate scoate petele de pe cutiile din plastic folosite la păstrarea diverselor preparate.

Uleiul obținut din coaja de lămâie, este folosit în curățirea suprafețelor din lemn, pentru curățarea și întreținerea vaselor de cupru.

               ulei de mămâie sursă foto

Sunt foarte multe beneficii pentru sănătate pe care lămâile ni le aduc și pe care le știm de sute de ani. Cele mai cunoscute sunt acelea ca lămâile sunt antivirale, antibacteriene și imunostimulatoare, sunt folositoare în diete pentru ca sucul de lămâie este un ajutor digestiv și un detoxifiant pentru ficat.

Sucul de lămâie putea fi folosit și pentru îngrijirea danturii, se aplică suc proaspăt pe zonele dureroase ale dinților, durerea se ameliorează; masajul cu suc de lămâie oprește sângerarea gingiilor și elimina mirosul neplăcut al respirației; lămâia poate fi folosită la curățarea periodica a dinților, se poate utiliza, pentru întreținerea sănătății dinților, o pasta de dinți, pe bază de lămâie, sau se poate adăuga o picătură de suc pe pasta de dinți folosită în mod normal.                                              

Sucul de lămâie este benefic în îngrijirea părului, aplicat pe scalp, poate trata mătreața, căderea parului, daca după spălare, parul se va limpezi cu suc de lămâie diluat cu apă, va avea o strălucire naturală.

Sucul de lămâie fiind un antiseptic natural, poate trata multe dintre problemele pieli: este benefic în cazul arsurilor solare, înțepăturilor de insecte, în acnee si eczeme;- are efect antiîmbătrânire, elimină ridurile fine și previne apariția punctelor negre; - sucul de lămâie combinat cu apă și miere de albine conferă pielii o prospețime și un luciu care se menține mult timp. Pentru rezolvarea diverselor probleme de sănătate, dar mai ales pentru menținerea stării de sănătate a organismului trebuie sa consumam în fiecare dimineață  - lămâie-.

                     suc de lamiaie sursa foto

RECOMANDARE

Un pahar cu zeama de lamaie diluată în apă călduță, pe care o bei dimineața pe stomacul gol, este o metoda excelentă de a elimina toxinele din organism, concentrația de vitamina C va stimula imunitatea, metabolismul și te va ajuta astfel să arzi mai multe calorii. Sucul de lămâie curăță tractul intestinal, iar proprietățile sale diuretice stimulează activitatea renală, consumat pe stomacul gol, sucul ajută la digestie, grație pectinei, fibră care se umfla când ajunge în stomac, aduce senzația de sațietate.

Preparsate din lamai se pot achizitiona d ela magazinele naturiste sau online AICI, AICI.

 

sursă foto cover

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0