Plante medicinale

Ciuperci cu valoare medicinala

Din sutele de specii de ciupercii care cresc pe planeta, in jur de 100 de specii sunt ciuperci cu insuriri medicinale, cele mai multe originare din Asia, unde exista o adevarata industrie a ciupercilor medicinale, si unde se creaza sute de preparate farmaceutice pe baza de extracte din ciuperci, cu efecte dintre cele mai spectaculoase in vindecarea afectiunilor si maladiilor dintre cele mai grave.

Ciupercile medicinale au in continut apa si o multime de substante nutritive - vitamina D, grupul vitaminic B, minerale, aminoacizi oligoelemente esentiale organismului, glucidele pe care le contin sunt asemanatoare cu carnea, au acelasi contributie de proteine si de energie, nu contin amidon fiind indicate celor care lupta cu kilogramele in plus, nu contin zahar deci sunt indicate si persoanelor care sufera de diabet, reduc riscul de boli cardiovasculre, se digera usor, si au proprietati anticancerigene.

Remedii naturale impotriva cancerului

Plantele medicinale care au calitati anti-cancerigene, si au putere sa lupte cu cancerul sunt in mare majoritate toxice, de aceea trebuie folosite cu mare atentie si precautie. Trebuie folosite numai sub supravegherea medicului specialist care va stabili corect dozajul care se administreaza si durata tratamentului.

Tratamentele naturiste de foarte multe ori sunt benefice, prin efectul direct pe care il au asupra maladiei dar si prin stimularea imunitatii organismului în lupta împotriva agresivitatii factorilor cancerigeni, tratamentele naturiste se pot utiliza în orice faza a bolii, indiferent de tipul de cancer si de vârsta persoanei suferinde.

Tratamente naturiste impotriva tumorilor canceroase

Plantele medicinale care au calitati anti-cancerigene, si au putere sa lupte cu cancerul sunt in mare majoritate toxice, de aceea trebuie folosite cu mare atentie si precautie. Trebuie folosite numai sub supravegherea medicului specialist care va stabili corect dozajul care se administreaza si durata tratamentului.

Tratamentele naturiste de foarte multe ori sunt benefice, prin efectul direct pe care il au asupra maladiei dar si prin stimularea imunitatii organismului în lupta împotriva agresivitatii factorilor cancerigeni, tratamentele naturiste se pot utiliza în orice faza a bolii, indiferent de tipul de cancer si de vârsta persoanei suferinde.

Plante medicinale cu efecte anti-cancerigene

Plantele medicinale care au calitati anti-cancerigene, si au putere sa lupte cu cancerul sunt in mare majoritate toxice, de aceea trebuie folosite cu mare atentie si precautie. Trebuie folosite numai sub supravegherea medicului specialist care va stabili corect dozajul care se administreaza si durata tratamentului.

Tratamentele naturiste de foarte multe ori sunt benefice, prin efectul direct pe care il au asupra maladiei dar si prin stimularea imunitatii organismului în lupta împotriva agresivitatii factorilor cancerigeni, tratamentele naturiste se pot utiliza în orice faza a bolii, indiferent de tipul de cancer si de vârsta persoanei suferinde.

Afrodisiace naturale si efectele lor benefice asupra sanatatii

Extracte din plante sau produse naturale care maresc erotismul, acestea sunt afrodisiacele, cuvintul provine de la numele zeitei Afrodita,- zeita iubirii -, ele sunt folosite de mii de ani pentru imbunatatirea vietii sexuale si a fertilitatii.

Afrodisiacele sunt un supliment pentru o viata sexuala activa si sanatoasa, cu actiune importanta asupra activitatii cerebrale, dar efectul afrodisiacelor intr-un cuplu trebuie insotit obligatoriu de sentimentul de dragoste si creativitate.

Studiile arata ca medicamente ca - Viagra - , pot trata probleme de disfunctie erectila, insa nu cresc libidoul si pot avea si efecte secundare, plantele in schimb imbunatatesc viata sexuala fara efecte secundare, si rezolva problemele pe cale naturala.

O viata sexuala activa cu ajutorul afrodisiacelor naturale

LEMNUL DULCE - Glycyrrhiza Glabra

GENERALITATI

Lemnul dulce, este recunoscut ca si un bun remediu afrodisiac, este folosit de chinezi de secole in diferite scopuri medicinale, creste sub forma de tufa scunda mai mult in sudul tarii, prin fanete, dar este si o planta care se cultiva.

FACTORI CURATIVI

In scopuri medicinale se recolteaza radacina.

Plante din flora spontana, cu efecte afrodisiace

Afrodisiacele sunt preparate naturale care stimuleaza senzualitatea, amplifica erotismul, stimuleaza placerea si trairi sentimentale puternice.

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au folosit anumite plante sau anumite alimente si bauturi, cu convingerea ca acestea pot creste placerea dintre parteneri.

In ziua de astazi, este recunoscut faptul ca anumite substante nutritive si anumite vitamine pot avea efecte benefice asupra vietii sexuale, fiind eficiente la nivel sexual fizic dar si pshihic, insa consumul in exces si exclusiv al unui singur aliment considerat afrodisiac, poate produce efecte negative asupra organismului.

Foarte multe preparate culinare, bauturi, preparate naturale se pot pregati in asa fel incit sa elibereze efecte sexuale deosebit de intense.

Schizandra - planta cu cinci gusturi, un puternic antioxidant

DESCRIERE SI GENERALITATI

Schizandra - planta cu cinci arome -, este o planta lemnoasa originara din China si Japonia,- Schizandra chinensis Baill - sinonim - Kadsura chinensis Turcz -, sau Magnolia Vine, este raspindita si in alte tari care au climatul prielnic pentru a se putea dezvolta, creste si la noi, doar ca planta de cultura.

Schizandra chinensis, este o planta lemnoasa,- arbust sau liana cataratoare -, care creste si se dezvolta in locuri cu multa umbra, atinge inaltimi de pina la 15 metri.

Nu-ma-uita - o floricica relaxanta

GENERALITATI, DESCRIERE

Florile de NU-MA-UITA - MYOSOTIS ARVENSIS -, denunmiri populare, ochii pasaruici, miozotis, sunt originare din Africa de Nord, Asia, Europa.

Creste în flora spontana - in zonele umede, pe terenuri virane, pe linga ape curgatoare, mlastini, lacuri, in locuri mai joase unde se aduna si se pastreaza umezeala, este o planta care creste si cultivata, ca planta ornamentala, fiind cunoscuta sub numele de miozotis, face parte din familia Boraginaceelor, impreuna cu peste 50 de specii, care au si ele mai multe variatiuni.

Casul - Popii, Nalba - o plantă vindecătoare

DESCRIERE, GENERALITATI

Casul - Popii, Nalba  - MALVA VULGARIS, NEGLECTA -, denumiri populare - banuti, turtele, covrigel, colacel, nalba mica - genul Malva, familia Malvaceae.

Este o planta taratoare, usor lemnoasa la baza rizomului, cu frunze mici, lobate, cu marginile zimtate rotund, florile sunt mici, amplasate la baza frunzelor, culoarea de la mov la roz - albicios, fructele sunt mici cu forma rotunda, aplatizate, au forma unui cas in miniatura, de unde si denumirea de casul-popii.

Nalba mare - o planta cu calitati medicinale

GENERALITATI, DESCRIERE

Nalba mare - ALTHAEA OFFICINALIS -, denumiri populare - nalba alba, nalba de camp, nalba buna, nalba de lunca, genul Malva, familia Malvaceae. 

Nalba mare, este o planta medicinala cu multiple calitati terapeutice, la fel ca si suratele ei, este o planta ierboasa, robusta, puternica, are un rizom scurt, din care se dezvolta numeroase radacini carnoase, groase, cenusiu deschis, miezul este alb-galbui, gustul dulceag mucilaginos, creste spontan mai mult in zona de campie, pe marginea raurilor, a drumurilor, pe linga garduri si case parasite.

Nalba de gradina - o planta decorativa cu calitati terapeutice

GENERALITATI, DESCRIERE

Nalba de gradina - ALCEA ROSEA sau ALTHAEA ROSEA -, denumiri populare - nalba de gradina, rujalina, nalba rosie, trandafiri negri -, familia Malvaceae, genul Malva, este originara din China de unde s-a raspindit in Europa si America.

Nalba de gradina este o planta perena de cultura, anuala sau bienala, decorativa, prin florile minunate si prin inaltimea tijelor florale, care pot atinge un metru si jumatate, dar este apreciata si ca planta medicinala, pentru numeroasele ei calitati medicinale.

Nalba de padure - o planta cu efecte terapeutice

GENERALITATI, DESCRIERE

Nalba de padure - MALVA SILVESTRIS -, denumiri populare - colaceii babei, malaga, genul Malva, familia Malvaceae, din care fac parte mai multe specii, care poarta aceelasi nume nalba, au continut asemanator de principii active, au cam aceeleasi calitati terapeutice, insa se deosebesc prin aspect si port. - Nalba-mare,- Nalba de cultura, - Nalba-mica, - Nalba de gradina-.

Nalba este o planta ierboasa, robusta, puternica, care creste spontan, pe terenuri virane, la marginea padurilor, pe linga garduri si case, este raspanita in toata Europa.

Frunzele sunt dispuse in spirala, cu marginile dintate inegal, lung petiolate, paroase.

Plante benefice pentru zodiile din lunile de Iarna

CAPRICORN

Capricornii, semne de pamant, sunt guvernati de Saturn, sunt entuziasti si vehementi si cu toate acestea tind spre tristete si zgarcenie, pesimisti, organizati, ambitiosi.

Boli caracteristice

  • boli ale ficatului ale pancreasului, nefrite, boli la nivelul pielii, afectiuni ale aparatului digestiv.

Plante bebefice in alimentatie

Plante benefice pentru zodiile din lunile de Toamna

BALANTA

Balantele, semne de aer, sunt guvernate de Venus, spirite intreprinzatoare, cu tact si farmec, cu temperament placut, simbolizeaza armonia, masura, instabilitatea si echilibrul.

Boli caracteristice

  • sunt gurmande cu tendinte de ingrasare la maturitate, este predispusa la afectiuni ale vezicii urinare si la afectiuni renale, afectiuni ale pielii, a incheieturilor, sensibilitate psihica.

Plante benefice in alimnetatie