Tinctura de Afin - cu beneficii pentru sanatate

DESCRIERE, GENERALITATI

Tincturile sunt soluții hidroalcoolice, eteroalcoolice sau extractive alcoolice, care se obțin din plante, din toată planta sau din frunze, din flori, din rădăcini, principiile active din tincturi se regăsesc în concentrație mare și își păstrează efectele terapeutice mult timp.

Tincturile din plante pot îmbunătății, sau trata diverse afecțiuni, gripă, astm bronșic, sinuzită, amigdalită, colită,acnee, hepatită, hepatită C, hepatita B, foliculită, gută, colon iritabil, sindrom diareic, gastrită, depresie, anxietate generalizată, ateroscleroză, duodenită și anexită, diverse forme de cancer,meningită, tuberculoză, hepatita C, hepatita B, etc.

                tincturi sursă foto

Tincturile simple nu dau reacții adverse dacă sunt respectate dozele și frecvența de administrare recomandate, dar unele tincturi trebuie administrate cu precauție și trebuie respectate contraindicațiile, indiferent că se administrează intern sau se utilizează extern.

Tincturile, se găsesc în farmacii și magazine naturiste, se pot achiziționa fără prescripție medicală, totuși este recomandată administrarea tincturilor după un consult medical de fitoterapie sau de gemoterapie.

O tinctură cu utilizări largi în medicina tradițională în afecțiuni oculare și diabet este TINCTURA DE AFIN.

Afinul - Vaccinium myrtillus -, se mai numește afin - de - munte, pomușoara, afine-negre, asine, coacăză, este un arbust mic cu tulpini târâtoare, verzi, crește în regiunile alpine la altitudini mari, pe versanți umbriți, printre mușchi în pădurile de conifere, pe pajiști, face parte din familia Ericaceae.

                 afine sursă foto

Frunzele sunt rotunde - ovate - eliptice, au un conținut bogat de tanin care conferă proprietăți astringente și antibiotice, hipoglicemiante și antihelmintice - distrug viermii intestinali -.

Florile, sunt de nuanțe roz - palid, cu petalele unite în formă de clopoțel.

Fructele sunt sferice, negru - albăstrui, zemoase, cu gust deosebit de plăcut dulce - acrișor, sunt bogate în antioxidanți, acid elagic, vitamine A, C, E, grupul vitaminic B, fribre, tanin, ericolina, flavonoizi, pectine, zaharuri, acizi organici - citric, oxalic, malic, lactic -, anticianină, glucochinina.

TINCTURA DE AFIN este o soluție hidroalcoolică obținută printr-un procedeu de preparare la rece, a părților aeriene ale plantei de afin, soluțiile hidroalcoolice sunt cel mai ușor asimilate de către organism, efectul apărând la scurt timp.

UTILIZARI, BENEFICII

Intern:

  • tinctura de afin are efect antidiareic, astringent, hipoglicemiant, antihemoragic, antiseptic intestinal și urinar, protejează vasele capilare, antiinflamator.
  • scade nivelul de glucoza din sânge și nivelul trigliceridelor, fiind benefică persoanelor care suferă de diabet,                      
  • protejează și regenerează capilarele sanguine din  retină și piele,
  • previne formarea cataractei,
  • acționează eficient în hipertensiune arterială,
  • este eficientă în afecțiuni ale aparatului digestiv  - enterocolite, diaree, enterită, colita de fermentație, colită de putrefacție, etc.
  • ajută la menținerea în concentrații normale a acidului uric din sânge,
  • stopează tendinței de evacuare rapidă a scaunului,
  • ajută la eliminarea florei de fermentație și putrefacție, detoxifică tractul intestinal,
  • ajută la detoxifierea tractului urinar.

Extern:

  • adjuvant pentru hemoroizi și mucoasa anala - se aplică comprese cu soluție de tinctură de afin diluată, - o linguriță de tinctură la 100 ml de apă,
  • previne și combate aftele bucale, gingivitele și stomatitele.

PRECAUTII

Tinctura de afin nu este recomandată  persoanelor care fac alergie la afin, persoanelor cu tratamente medicamentoase care nu permit consumul de alcool, femeilor însărcinate și mamele care alăptează, nu se administrează persoanelor care suferă de ciroză hepatică, hepatite virale, metabolice, toxice, steatoză hepatică.

                 tincturi sursă foto

Tincltura de afin se poate achizitiona de la magazinele natriste sau online AICI.

Informațiile din acest site sunt în scop informativ și educativ, ele nu înlocuiesc tratamentele prescrise de medicul specialist.

 

sursă foto cover

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0