Uleiul esential de Portocale - un ulei relaxant, anti-imbatranire si dezinfectant

PROPRIETATI

Uleiul esențial de portocale,- este un ulei care are un rol relaxant și dezinfectant, cu foarte multe beneficii pentru sănătatea pielii și a organismului, grație calităților - antiseptice,- antidepresive,- afrodiziace,- antispasmodice,- tonice,- diuretice,- carmitive,- diuretice,- antiinflamatoare,- este un bun sedativ și aromatizant.

Uleiul de portocale are un rol relaxant, datorită aromei și mirosului caracteristic, întinerește tenul matur, este benefic în tratarea infecțiilor, datorită proprietăților de antiinflamator și de calmant, de asemenea are capacitatea de a stopa dezvoltarea bacteriilor la nivelul pielii.

  ulei esențial de portocale sursă foto

Uleiul esențial de portocale este recomandat în

  • oboseală și suprasolicitarea nervoasă,
  • este relaxant,   
  • stimulează sistemul imunitar, 
  • ajută la eliminarea toxinelor, 
  • este eficient în digestia greoaie și dificilă, și în diareea cronică,
  • induce un somn liniștit și odihnitor, 
  • elimină retenția de apă din organism,
  • are efecte benefice în arteroscleroză, tromboflebită, obezitate, spasme musculare, spasme cardiace,
  • este tonic general,
  • combate stresul și tensiunea nervoasă,
  • eficient în răceala și gripă,

În cosmetică uleiul esențial de portocale este ingredient în

  • creme și loțiuni cosmetice pentru îngrijirea oricărui tip de piele,
  • este eficient pentru toate tipurile de ten,- mixt, gras, congestionat,
  • uleiuri de baie, uleiuri de masaj, geluri pentru duș,
  • este inclus în pasta de dinți,
  • ingredient în parfumuri și săpunuri parfumate pentru duș și baie.

În aromoterapie și în fitoterapie, uleiurile volatile, folosite intern în anumite afecțiuni,- dezechilibre hormonale și psihice, boli infecțioase,- boli cauzate de stres -, sunt un remediu foarte rapid și puternic, se asimilează ușor și repede în organism, sunt foarte eficiente administrate în cantități mici.

UTILIZARI, RECOMANDARI

Pentru administrarea pe cale internă a uleiurilor volatile, trebuie în primul rând să se facă un test pentru alergie,- se pornește administrarea de la o doză mică, care se mărește progresiv până se ajunge la doza prescrisă -, obligatoriu trebuie respectat dozajul, care este prescris în anexa care însoțește fiecare ulei, sau dozajele stabilite de medicul specialist pentru fiecare afecțiune și fiecare individ în parte, pentru ca uleiurile volatile sunt deosebit de puternice, și pentru a preîntâmpina fenomene nedorite.

Este recomandat ca uleiurile volatile să se administreze simplu, fără apă sau miere de albine, pentru ca sunt mult mai ușor asimilate, și se dispersează mult mai ușor în organism, persoanele care suferă de arsuri la stomac sau care sunt ușor alergice la uleiurile volatile, este bine să se adreseze medicului specialist, care va stabili modul de administrare.

               ulei esențial de portocale sursă foto

Extern uleiurile esențiale se folosesc în mai multe moduri:

Masajul - este una dintre cele mai utilizate metode de folosire a uleiurilor esențiale,- o dată sunt beneficiile uleiului folosit, și apoi masajul în sine care relaxează organismul -,

  • 4-5 picături de ulei esențial, se combină cu 10 ml de ulei de masaj, este obligatorie respectarea dozajului deoarece, uleiurile esențiale în cantitate prea mare irită pielea, după masaj, se va evita dușul timp de 7-8 ore, pentru a nu se îndepărta uleiul de pe piele, asigurându-se astfel o absorbție optimă a uleiului.

Inhalațiile - sunt foarte eficiente pentru prevenirea sau tratarea problemelor respiratorii, sunt benefice în  răceli, gripă, guturai, sunt cele mai populare pentru pregătirea tenului înaintea unui tratament cosmetic.

  • 4-5 picături de ulei esențial se adaugă într-un vas, în care avem 1 litru de apă clocotită, se stă aplecat peste vas cu capul acoperit cu un prosop mare, vaporii care se degajă se  inspiră, fiind benefici pentru decongestionarea tractului respirator, și vor fi eficienți pentru ten înaintea tratamentului cosmetic.

Inhalațiile nu sunt indicate persoanelor care suferă de astm sau epilepsie, există riscul de a se declanșa o criză.

Baia - este o modalitate plăcută și totodată eficientă de folosi uleiurile esențiale, baia relaxează organismul, apa caldă dilată porii și permite uleiului să pătrundă mai ușor în tegumente.

  • 5-6 picături de ulei esențial se combină cu un ulei compatibil - este obligatorie dizolvarea uleiului esențial în 2 linguri ulei de bază sau in 2-4 linguri de lapte, pentru ca nu se dizolvă în apă -, se adaugă în apă atunci când se începe baia și nu înainte, este bine ca baia să dureze până la 20-30 de minute.

Lampa odorantă - candela -, este foarte eficientă pentru a aromatizarea aerului din încăperii, vaporii care se degajă creează o atmosferă deosebită de relaxare, de liniște, de bine, dau naștere la o stare de spirit pozitivă, tonică.

  • 4-5 picături de ulei, se pun în apa caldă din farfuria candelei, se aprinde lumânarea, este important ca apa din farfurie să nu se termine cât timp luminarea este aprinsă.

Uleiul esențial de portocale, se poate combina cu uleiurile de citrice, rezultatul este un efect rapid și de durată, pentru a beneficia de efectele excelente ale uleiului esențial de portocale, este indicată recomandarea medicului, care va stabilii dozajele potrivite, pentru a evita excesele.

                     ulei esențial de portocale sursă foto

Uleiul de portocale se poate achizitiona de la magazinele naturiste sau online AICI.

Informațiile din acest site sunt în scop informativ și educativ, ele nu înlocuiesc tratamentul și prescripțiile medicale.

 

sursă foto cover

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0