Usturoiul - reduce colesterolul

Usturoiul  - Allium sativum - este o plantă comestibilă, folosită ca aliment și condiment. În medicina populară usturoiul alături de ceapă este un bun medicament, ca urmare a vitaminelor și mineralelor pe care le conțin.

PRINCIPII ACTIVE, PROPRIETATI

Tonifiant și antiseptic, usturoiul este cunoscut încă din antichitate pentru calitățile sale miraculoase, este un - ANTIBIOTIC NATURAL- important în prevenirea și tratarea multor boli; dar și un leac excelent împotriva răcelilor și afecțiunilor respiratorii. De asemenea usturoiul încetinește sau chiar stopează evoluția tumorilor maligne sau chiar maladia SIDA.

usturoi sursă foto

Introducerea cu regularitate în alimentație a cepei și usturoiului, contribuie la asigurarea unei bune funcționari a organelor tubului digestiv, la întărirea rezistentei organismului față de agresiuni microbiene și virotice, la regenerarea dermei și la menținerea unui ten frumos.

                usturoi 

Pe lângă valorile lor nutritive ele sunt foarte apreciate și în tratarea unor boli cronice, datorita substanțelor active pe care le conțin vitamine, minerale, aminoacizi, enzime, dar și compuși care au în structura lor sulf.

Usturoiul reduce colesterolul din sânge, contribuie la scăderea tensiunii arteriale, este suficient a se consuma un cățel de usturoi pe zi. 

                usturoi sursă foto

UTILIZARE, CALITATI MEDICINALE

Usturoiul ajută la eliminarea toxinelor din organism, este foarte eficace în caz de tenie; în medicina populară este considerat leac împotriva căderii părului.

Usturoiul conține vitamine și minerale, nutrienți dar și fitochimicale,- un cățel de usturoi pe zi, fiind valoarea recomandată în scopuri medicale.

Este știută contribuția usturoiului în îndepărtarea bacteriile putrefactive care se găsesc în intestine, astfel ajută ficatul să se odihnească. El stimulează secreția de sucuri gastrice și crește fluxul sangvin prin ficat.

O linguriță de usturoi, în amestec cu o lingură de ulei de măsline, luată seara înainte de culcare, înviorează și întinerește ficatul.

Usturoiul reduce nivelul de zahar din sânge la diabetici. El nu vindeca DIABETUL, dar poate fi un mod de a scădea nivelul zaharului din sânge, astfel, boala poate fi controlată.

Este recunoscut că USTUROIUL scade tensiunea arterială; - simptome ca slăbiciunea, amețeli, pulsații dureroase ale capului, respirația acuta, amorțelile sau furnicăturile, dureri de șale, toate dispar. Hipertensiunea este o afecțiune foarte periculoasă pentru ca simtomele ei nu sunt întotdeauna recunoscute (sunt persoane care nici măcar nu știu ca au aceasta boală) aproape întotdeauna duce la probleme ale inimii, venelor, arterelor, sub formă de cheaguri de sânge, crize, hemoragii, blocaje renale, atacuri de cord.

               

               usturoi tăiat 

Usturoiul este nelipsit ca și aliment și are o paleta largă de întrebuințări în bucătărie, se folosește la salate, tocănițe, fripturi etc.

RECOMANDARI

Usturoiul este considerat un antibiotic natural - conține un compus puternic care acționează ca antibiotic ALICINA - ajutând la vindecarea infecțiilor cutanate. Cu toate beneficiile pe care le aduce în folosul sănătății noastre USTUROIUL, nu trebuie consumat în exces, consumat cu moderație are efecte pozitive, dar în exces apar efecte negative. În exces, usturoiul poate irita mucoasa stomacului și poate provoca arsuri stomacale, dureri abdominale, diaree sau constipație. Un consum exagerat de usturoi poate cauza respirație urât mirositoare, ceea ce poate afecta viața sociala a consumatorului. Persoana care consuma prea mult usturoi va observa că  organismul sau începe sa miroase a usturoi, pentru ca usturoiul este secretat prin porii pieli, acest fenomen va persista până când usturoiul se elimina complect din organism. Mirosul corpului poate aduce neplăceri și stres.

Usturoiul, nu este un leac pentru hipertensiune; el nu face decât sa coboare tensiunea și efortul impus inimii, venelor și arterelor, care pot reveni când terapia cu usturoi încetează. Există cazuri în care terapia îndelungată cu usturoi, a reușit sa coboare permanent hipertensiunea.

 

 

 

sursă foto cover

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0