Varza - prelungeste tineretea

Varza se cultivă atât ca sursă de hrană dar și pentru tratarea diferitelor afecțiuni. Cele mai cunoscute tipuri de varza sunt - varza albă,- varza roșie, - varza creață,- varza de Bruxelle.

PRINCIPII ACTIVE, PROPRIETATI

Varza  este una dintre cele mai cunoscute și folosite legume din lume, ea poate fi folosită ca remediu naturist anticancerigen. Bogată în vitamine : A, E, B1, B2, B3, B5, B6, B9, calciu, cupru, zinc, fier varza are, ea este recomandată în orice sezon.

 varză varza de bruxelle

                                                                                                                                                                   

Varza se poate consuma în stare crudă, în salate, cât și gătită  fără să-și piardă calitățile nutritive. Deoarece este săracă în calorii, se poate folosi în cura de slăbire; și este recomandată femeilor însărcinate datorită conținutului de acid folic. Un consum atent fără excese de varză poate avea un efect benefic împotriva cancerului de colon. Varza are un mare conținut de fibre prevenind astfel apariția constipației și promovează un tranzit intestinal sănătos.

                varză 

Sucul de varza conține GLUTAMINĂ care ajută la reducerea inflamatiei mucoasei stomacale, și având proprietăți alcaline este indicată în TRATAMENTUL ULCERULUI.

Varza creață este benefică în tratarea gutei și este recomandată în colită și gastrită.

Varza roșie datorita conținutului de antioxidanți și a vitaminei K, este benefică și ajută la prevenirea depunerilor de colesterol pe vasele de sânge, și reduce riscul bolilor bătrâneții - boala ALZHEIMER.

                varză roșie 

Bogata în vitaminele A, B, C și E, varza crudă este recomandata persoanelor anemice datorita conținutului mare de clorofilă, care favorizează producerea hemoglobinei; conținutul ridicat de magneziu, calciu și fier, contribuie  la remineralizarea și revitalizarea organismului.

Varza prelungește tinerețea, întârziind semnele bătrâneții, fiind recomandată în tratarea seboreei, a varicelor, degerăturilor, eczemelor sub formă de comprese.

Frunzele de varză se folosesc sub formă de cataplasmă împotriva durerilor reumatice, înțepăturilor de insecte, entorselor, rănilor, abceselor, durerilor de mușchi sau migrenelor.

Varza albă consumată ca și varză acră constituie un remediu excelent pentru tratarea alcoolismului.

CONTRAINDICATII

Pentru persoanele care suferă de probleme cu tiroidă, consumul de varză este contraindicat deoarece poate interfera cu nivelul de iod din organism și poate agrava boala.

 

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0