Articole

Varza murata - trateaza constipatia

Generalitati

Varza murata este un aliment plin de vitamine, minerale, acid folic, antioxidanti, cu numeroase efecte curative și revitalizante.

Pentru a-si pastra calitatiile, varza se conserva ca si toate celelalte murături, prin fermentarea acidolactica naturala, adica se conservă cu sare si nu cu oțet. Se pregateste o saramura cu sare neiodată grunjoasă sare neprelucrată, varza se lasă la fermentat, în butoaie sau în borcane de sticlă, în felul acesta, varza iși păstrează toate proprietățiile.

Roscova - sursa de proteine vegetale

DESCRIERE, GENERALITATI

Roscovul - Ceratonia siliqua L. - face parte din familia Fabaceae sau Leguminoase și provine din estul Mediteranei. Copacii cresc înalți și robuști, cu o înălțime de pana la 15 m. Fructul roșcovului este un aliment cunoscut din cele mai vechi timpuri.

Roșcova este un aliment ideal pentru dieta, este una dintre cele mai bogate surse de proteine vegetale.

Andiva - o salata tonica

GENERALITATI

Andiva - Cichorium endiva -, numită și cicoare de gradină, este o plantă care se cultivă pentru frunzele ei cărnoase, având proprietăți nutritive și dietetice. Este o plantă legumicolă, creată din CICOAREA sălbatică.

De-a lungul timpului cicoarea s-a transformat în două varietăți:

Turta dulce - o prajitura delicioasa

Turta dulce este preferata copiilor mei 

Ingrediente umede

  • 65 gr apă
  • 125 gr miere de albine
  • 75 gr zahăr brun

Se topesc la foc mic, câteva minute, se lasă puțin la răcit și se adaugă 50 gr unt și 2 ouă întregi.

Melcisori cu nuca sau mac

 Melcișori ușor de pregatit și de savurat

Ingrediente

Blatul

  • 125 gr unt
  • o lingură de zahăr
  • 2 gălbenușuri
  • un praf de sare
  • 50 ml lapte
  • 125 gr faină
  • un plic drojdie - un cubuleț drojdie proaspată-

Uleiul de arahide - scade nivelul colesterolului

Prezentare generala

Uleiul de arahide este un ulei foarte folosit în bucataria asiatică. Unul din avantajele sale pe lângă textura matasoasă, culoarea galben-pală și gustul insipid de arahide, este punctul de fumegare foarte ridicat, ceea ce îl face potrivit pentru utilizari la temperaturi înalte, ca sotarea, sotarea rapidă și prajirea în baia de ulei. Uleiul se poate folosi la prepararea sosurilor reci, maioneze datorită conținutului sau bogat caloric.

Rucola - bogata in vitamina c

GENERALITATI

Rucola - Eruca Sativa - este o planta comestibila, revigoranta, cu un gust iute-amărui și o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Face parte din familia Brassicaceae - Cruciferae - rudă cu varză, muștarul, ridichea, creste în bazinul Mediteranei. Denumirea de rucola a intrat în limba româna din italiană, deși în limba română aceasta planta se numește voinicica.

Se folosesc frunzele, în stare proaspătă sau congelată, - bogate în vitamina C, potasiu și uleiuri de muștar -, ca aspect sunt asemănătoare cu frunzele de păpădie, florile și semințele se folosesc la prepararea muștarurilor aromate.

Friptura de pui, cu cartofi la tava

O rețetă delicioasă potrivită pentru o masă în familie

Ingrediente:

Batoane cu susan - merg perfect la o bere buna

Batoane din aluat cu susan.

Ingrediente:

  • 450 gr faină de 650
  • o lingură tărâțe de grâu
  • o linguriță rasă de sare
  • un cub de drojdie proaspătă sau 1 plic de drojdie uscată
  • 250 ml apa călduță
  • o lingură de susan

Tarta in trei culori - o prajitura delicioasa

 Este o prajitură simplu de facut, savurată cu placere de toți din familie

Ingrediente:

  • 210 gr faină 650
  • 150 unt sau margarină
  • 70 gr zahăr
  • 1 praf de sare
  • 2 gălbenușuri
  • coajă rasă de lămâie
  • zahar vanilat

Painici bio - din faina si tarate de grau

Este o rețetă de pâinici făcute în casă super delicioase

Din făină și tărâțe

Ingrediente:

  • 1kg faină integrala
  • 6 linguri cu vârf de tarate
  • 1 lingura sare (opțional)
  • 50 gr drojdie
  • 200 ml apă călduța
  • 200-250 ml lapte caldul
  • 5 linguri de ulei de măsline sau ulei de floarea soarelui
  • 1 lingură zahăr
  • semințe

Rodia fructul lunii - are proprietati antioxidante

GENERALITATI

Având forma și mărimea unui măr mai ciudat, rodia este formată dintr-o pulpă roz, dulce-amăruie și răcoritoare, trei sferturi din masa rodiei o constituie semințele, într-o rodie poți găsi sute de semințe.

Câteva semințe din fruct, se păstrează, și primăvara se pun în apă o zi, după care se plantează în pământ sau vara se taie butași din ramuri care nu au înflorit, se pun în apă, până când fac rădăcini, plantarea se face toamna.

Plantele - remedii naturale

Despre beneficiile plantelor si produselor naturale în general. Din cele mai vechi timpuri, plantele erau considerate leacuri pentru diferite boli.

Cu toata abundența de medicamente, nu există om care să nu fi folosit măcar odată, un ceai de plante, un șampon de întreținere pe bază de plante, o cremă hidratantă din plante, un preparat culinar cu un gust deosebit, obținut cu ajutorul plantelor.    

Lintea - bogata in proteine

Lintea - Lens culinaris - este o plantă anuală leguminoasă, scundă, păroasă, cu semințe comestibile.

BENEFICII PENTRU SANATATE

Lintea este bogată în proteine și săracă în grăsimi, se digera ușor, este bogată în vitaminele A, C, E, K, grupul de vitamine B, B1, B2, B3, B5, B6 si B9, minerale cum sunt fosforul, fierul, zincul si magneziul, carbohidrați, acizi grași Omega 3, Omega 6 si aminoacizi, este si o sursa bogata si importanta de antioxidanți care apăra si întăresc organismul, mai ales în cazul afecțiunilor cardiovasculare; este o sursa foarte bogata de fibre care ajuta la scăderea colesterolului.