Musli - gustos si hranitor

BENEFICII, PROPRIETATI

Musli sunt o variantă perfectă pentru un mic dejun sănătos, conține puține grăsimi, dar este bogat în fibre, ingrediente importante în menținerea sub control a greutăți, în prevenirea  constipației și a hemoroizilor, a cancerului și a bolilor de inima.

Un mic dejun echilibrat accelerează metabolismul, fibrele absorb apa și crează senzația de sațietate, având o valoare nutritivă mare, ajută la controlul greutății și scade riscul de obezitate. Cerealele, nucile, semințele și fructele uscate conțin foarte multe vitamine și substanțe minerale, de care organismul are mare nevoie pentru a fi în formă. Nucile și semințele conțin grăsimi monosaturate și acizi grași omega 3 care, ajută la menținerea sănătății inimii.

 musli sursă foto

Musli este o combinație de cereale, fructe uscate, nuci și semințe. Ele se găsesc sub diferite forme de prezentare, conțin fulgi de ovăz integrali, cereale expandate, arahide, alune de pădure, merișor, vișine, banane, scorțișoara, miere, lecitină de soia, lapte praf integral, glazură de ciocolată cu lapte sau de lapte și banane etc. În comerț se remarcă o mare varietate de Musli, din care se remarcă - batoanele Musli - la îndemână pentru cei grăbiți. Gustoase și hrănitoare, bogate în fibre care ajută digestia și ne dau senzația de sațietate, sunt recomandate pentru copii și pentru sportivi, dar și pentru cei care depun efort fizic sau intelectual.

                baton de muslisursă foto

Musli are în compoziția sa fibre solubile și insolubile, care ajută la scăderea colesterolului din sânge, ajută la prevenirea constipației prin îmbunătățirea activității tractului intestinal. Granulele de musli sunt digerate intr-o perioadă lungă de timp și sunt asimilate încet de organism, astfel ca nivelul de zahar din sânge se menține la cote normale.

Preparare

Un Musli sănătos, numai din ingrediente naturale, se poate pregăti foarte ușor acasă: fulgi de ovăz, bucați de fructe - mere, struguri, fructe de padure (mure, zmeura, afine, merisoare) banane, mango, stafide, visine etc., lămaie, nuci, alune, semințe, de floarea soarelui, bostan, susan etc și lapte sau iaurt.

                musli cu fructe sursă foto

Musli este un mic dejun sănătos și hrănitor; la prânz este o gustare delicioasă; seara este o cină frugală și ușoară. Musli se poate achizitiona de la magazinele naturiste sau online AICI, AICI

 

sursă foto cover

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0