Articole

Uleiul din seminte de bumbac - eficient pentru o piele sensibila si uscata

GENERALITATI

Bumbacul, planta industriala folosita in industria textila, face parte dintre speciile rare de plante care au in acelasi timp  flori, boboci si fructe - capsule cu seminte -, din care se extrage un ulei bogat in acid linoleic, cu proprietati antioxidante deosebite.

Semintele de bumbac sunt folosite - in industria alimentara la fabricarea - uleiului alimentar, a margarinei,- etc.,- in cosmetica intra in componenta produselor de curatare a pielii, tenului, a parului, in diferite sapunuri,- in medicina datorita proprietatilor sale de a calma durerea.

COLAGENUL SI ELASTINA - esentiale in organism

GENERALITATI

Colagenul si elastina sunt doua proteine esentiale cu rol de sustinere si mentinere a elasticitatii si fermitatii pielii, datorita proprietatilor lor de a actiona ca un liant care leaga intre ele tesuturile si celulele si care se gasesc in stratul de piele, in oase, tendoane, cartilagii, tesuturi si in toate membranele organismelor vertebrate.

Productia de colagen incepe sa scada pe masura ce imbatrinim, cantitatea de colagen incepe sa scada dupa 20- 25 de ani, incep sa apara ridurile, pielea incepe sa piarda din elasticitate si fermitate si pot aparea probleme de sanatate la nivelul articulatiilor, osteoporoza, afectiuni inflamatorii la nivelul organelor interne, instabilitate si stari de slabiciune.

Uleiul de Catina - supliment de vitamine si minerale

GENERALITATI

Catina este un arbust, tepos si ramificat, fiind renumit pentru fructele sale cu efecte uimitoare pentru sanatate, adevarate remedii naturiste folosite pe scara larga in industria alimentara, farmaceutica , cosmetica.

Catina este bogata in vitaminele A, B, E, K, contine o cantitate importanta de vitamina C,- mai mare decat in fructele de maces si citrice-, abunda de minerale - potasiu, magneziu, fier, fosfor,- beta-caroten mai mult decat in morcov, este bogata si in acizi grasi esentiali Omega 3 si Omega 6.

Pastura,"painea albinelor", un medicament natural valoros

GENERALITATI

Pastura este un produs apicol cu o valoare terapeutica mult mai mare decat cea a polenului, este un polen transformat si modificat de albine in stup cu substante adaugate, este mai putin cunoscuta si utilizata desi gama afectiunilor pentru care este benefica este foarte mare.

Pastura denumita si "painea albinelor" constituie hrana albinelor, cu acest polen pre-digerat plin de substante nutritive albinele isi hranesc in special "puii" adica larvele.

Pasta picanta de ardei iuti

INGREDIENTE

500 gr ardei iuti, curatati de seminte

500 gr zahar

500 ml otet

1/2 lingurita sare

Sirop din muguri de brad, sursa de sanatate

GENERALITATI

Siropurile naturale, se prepara termic sau prin macerare si presare la rece din fructe si plante proaspete, miere de albine sau zahar, prin aceste procedee de preparare, in special cel cu miere de albine, se urmareste imbogatirea si pastrarea unui numar cat mai mare de nutrientii, minerale, vitamine dar si aroma si parfumul plantelor, fructelor etc. Siropurile naturale se pot consuma ca atare in combinatie cu apa minerala sau apa plata, in scop medicinal,- se iau 2-3 lingurite inainte de mese, in functie de proprietatile terapeutice ale fructului sau plantei din care este produs siropul.

Sirop din flori de tei, o bautura cu efecte sedative

GENERALITATI

Siropurile naturale, se prepara termic sau prin macerare si presare la rece din fructe si plante proaspete, miere de albine sau zahar, prin aceste procedee de preparare, in special cel cu miere de albine, se urmareste imbogatirea si pastrarea unui numar cat mai mare de nutrientii, minerale, vitamine dar si aroma si parfumul plantelor, fructelor etc. Siropurile naturale se pot consuma ca atare in combinatie cu apa minerala sau apa plata, in scop medicinal,- se iau 2-3 lingurite inainte de mese, in functie de proprietatile terapeutice ale fructului sau plantei din care este produs siropul.

Siropul de iasomie, racoritor si relaxant

GENERALITATI

Siropurile naturale, se prepara termic sau prin macerare si presare la rece din fructe si plante proaspete, miere de albine sau zahar, prin aceste procedee de preparare, in special cel cu miere de albine, se urmareste imbogatirea si pastrarea unui numar cat mai mare de nutrientii, minerale, vitamine dar si aroma si parfumul plantelor, fructelor etc. Siropurile naturale se pot consuma ca atare in combinatie cu apa minerala sau apa plata, in scop medicinal,- se iau 2-3 lingurite inainte de mese, in functie de proprietatile terapeutice ale fructului sau plantei din care este produs siropul.

Siropul de busuioc, o bautura care ofera sanatate

GENERALITATI

Siropurile naturale, se prepara termic sau prin macerare si presare la rece din fructe si plante proaspete, miere de albine sau zahar, prin aceste procedee de preparare, in special cel cu miere de albine, se urmareste imbogatirea si pastrarea unui numar cat mai mare de nutrientii, minerale, vitamine dar si aroma si parfumul plantelor, fructelor etc. Siropurile naturale se pot consuma ca atare in combinatie cu apa minerala sau apa plata, in scop medicinal,- se iau 2-3 lingurite inainte de mese, in functie de proprietatile terapeutice ale fructului sau plantei din care este produs siropul.

Siropul de corcoduse, cu mari beneficii pentru sanatate

GENERALITATI

Siropurile naturale, se prepara termic sau prin macerare si presare la rece din fructe si plante proaspete, miere de albine sau zahar, prin aceste procedee de preparare, in special cel cu miere de albine, se urmareste imbogatirea si pastrarea unui numar cat mai mare de nutrientii, minerale, vitamine dar si aroma si parfumul plantelor, fructelor etc. Siropurile naturale se pot consuma ca atare in combinatie cu apa minerala sau apa plata, in scop medicinal,- se iau 2-3 lingurite inainte de mese, in functie de proprietatile terapeutice ale fructului sau plantei din care este produs siropul.

Siropul de fragute, tonic si detoxifiant

GENERALITATI

Siropurile naturale, se prepara termic sau prin macerare si presare la rece din fructe si plante proaspete, miere de albine sau zahar, prin aceste procedee de preparare, in special cel cu miere de albine, se urmareste imbogatirea si pastrarea unui numar cat mai mare de nutrientii, minerale, vitamine dar si aroma si parfumul plantelor, fructelor etc. Siropurile naturale se pot consuma ca atare in combinatie cu apa minerala sau apa plata, in scop medicinal,- se iau 2-3 lingurite inainte de mese, in functie de proprietatile terapeutice ale fructului sau plantei din care este produs siropul.

Siropul de merisoare, previne infectiile

GENERALITATI

Siropurile naturale, se prepara termic sau prin macerare si presare la rece din fructe si plante proaspete, miere de albine sau zahar, prin aceste procedee de preparare, in special cel cu miere de albine, se urmareste imbogatirea si pastrarea unui numar cat mai mare de nutrientii, minerale, vitamine dar si aroma si parfumul plantelor, fructelor etc. Siropurile naturale se pot consuma ca atare in combinatie cu apa minerala sau apa plata, in scop medicinal,- se iau 2-3 lingurite inainte de mese, in functie de proprietatile terapeutice ale fructului sau plantei din care este produs siropul.

Siropul de porumbele, astringent si antibacterian

GENERALITATI

Siropurile naturale, se prepara termic sau prin macerare si presare la rece din fructe si plante proaspete, miere de albine sau zahar, prin aceste procedee de preparare, in special cel cu miere de albine, se urmareste imbogatirea si pastrarea unui numar cat mai mare de nutrientii, minerale, vitamine dar si aroma si parfumul plantelor, fructelor etc. Siropurile naturale se pot consuma ca atare in combinatie cu apa minerala sau apa plata, in scop medicinal,- se iau 2-3 lingurite inainte de mese, in functie de proprietatile terapeutice ale fructului sau plantei din care este produs siropul.

Sirop de coacaze negre, puternic antioxidant si antianemic

GENERALITATI

Siropurile naturale, se prepara termic sau prin macerare si presare la rece din fructe si plante proaspete, miere de albine sau zahar, prin aceste procedee de preparare, in special cel cu miere de albine, se urmareste imbogatirea si pastrarea unui numar cat mai mare de nutrientii, minerale, vitamine dar si aroma si parfumul plantelor, fructelor etc. Siropurile naturale se pot consuma ca atare in combinatie cu apa minerala sau apa plata, in scop medicinal,- se iau 2-3 lingurite inainte de mese, in functie de proprietatile terapeutice ale fructului sau plantei din care este produs siropul.

Siropul de capsuni, un aliment - medicament

GENERALITATI

Siropurile naturale, se prepara termic sau prin macerare si presare la rece din fructe si plante proaspete, miere de albine sau zahar, prin aceste procedee de preparare, in special cel cu miere de albine, se urmareste imbogatirea si pastrarea unui numar cat mai mare de nutrientii, minerale, vitamine dar si aroma si parfumul plantelor, fructelor etc. Siropurile naturale se pot consuma ca atare in combinatie cu apa minerala sau apa plata, in scop medicinal,- se iau 2-3 lingurite inainte de mese, in functie de proprietatile terapeutice ale fructului sau plantei din care este produs siropul.