Plante decorative

Portocalul - un copacel de apartament care decoreaza foarte frumos

DESCRIERE, GENERALITATI

Portocalul, arbore originar din China și Indochina, în țara noastră portocalul, nu se poate cultiva în plantații obișnuite, din cauza cerințelor specifice de temperatură, lumină și umiditate și din aceasta cauză, portocalul se găsește numai ca plantă ornamentală în apartamente și balcoane închise.

Sunt cunoscute două soiuri: portocalul și portocalul amar. La ambele soiuri, pomul este înalt până la 10-12 metri, are ramurile spinoase, frunzele sunt persistente, lucioase, ascuțite la vârf.

Lobelia - tutunul indian

DESCRIERE, GENERALITATI

Lobelia este o plantă anuală și perenă, rustică cu tufe compacte, cu o talie mica de 10 -25 cm, foarte apreciată mai ales pentru abundentă de flori. Lobelia este o plantă cățărătoare care prezintă o tulpină subțire, ramificată, care poate fi cultivată pentru decorarea spatiilor verzi, a teraselor, a jardinierelor și a balcoanelor, este o plantă, care iubește lumina și soarele.

Mimosa Pudica - o planta interactiva

DESCRIERE, GENERALITATI

Mimosa Pudica - mimoza - este o plantă tropicală, originară din regiunile tropicale ale Americii, face parte din familia Fabaceae.

Crește și se dezvoltă sub formă de tufă care poate ajunge la un metru și jumătate înălțime, și până la un metru lățime, prefera lumina, căldura, umiditatea constantă, se poate crește în casă sau în gradină, este tot timpul anului verde și înflorește o dată pe an, florile sunt sferice, cu un diametru de 6-8mm, au nuanțe deschise de roz-movuliu.

Fenicul - ajuta la eliminarea toxinelor din organism

DESCRIERE, GENERALITATI

Feniculul - Foeniculum vulgare - este o specie erbacee, perenă, ierboasă, robustă o rădăcină pivotantă, poate ajunge la înălțimi de 1,5 - 2m, are una sau mai multe tulpini erecte, goale pe dinăuntru, ce pornesc de la bază, au formă cilindrică, striată, foarte ramificată începând de la bază.

Popular se cunoaște ca: anason, anason dulce, anason mare, anason nemțesc, chimen dulce, fenicel, finic, hanos, hanus, mărar bulgăresc, marariu de casă, molura, moluză, secară de gradină, secarea, etc. Feniculul este originar din sudul Europei unde creste spontan și astăzi. La noi se găsește cultivat, mai ales în câmpiile din sudul tarii.

Crinul Pacii - o floare eleganta

DESCRIERE, GENERALITATI

Crinul Păcii -SPATHIPHYLLUM- denumirea populara spatifilum, crinul păcii, floarea păcii este o floare cu aspect de tufă, originară din America Centrală și de Sud, Venezuela, Ecuador, face parte din familia Araceae, este foarte cunoscută și populară printre iubitorii de flori datorită frunzișului ei permanent verde și datorită delicateței și gingășiei florilor.

Crinul păcii începe să înflorească spre sfârșitul primăverii, până toamna târziu, planta este împodobită cu flori albe parfumate, dacă planta are condiții favorabile privind căldura, umiditatea și lumina, înflorirea poate dura și pe durata perioadei reci.

Guzmania - o epifita spectaculoasa

Guzmania face parte din familia Bromeliacee și este originară în regiunile tropicale-ecuatoriale ale America, în habitatul ei natural, în pădurile subtropicale, trăiește și se dezvoltă ca plantă epifită pe ramurile copacilor.

DESCRIERE

Epitifele sunt plante care folosesc ca și suport de creștere și dezvoltare copacii sau alta vegetație, fără a fi parazite, fără a se hrăni sau a le produce gazdelor vreun rău.

Clopotelul de Fildes - un clopotel exotic si parfumat

Clopotelul de fildes ALPINIA ZERUMBET - denumirea populara clopoțelul de fildeș, fluturașul de ghimbir este o plantă perenă, erbacee, face parte din familia Zingiberaceae, și este originară din Estul Asiei.

DESCRIERE

Este o plantă DECORATIVĂ, care crește sub formă de tufă, cu frunze lucioase, erecte de 25-50 cm, mari, liniare, având nuanța verde - închis.

Cioc de Papagal - un arbust cu cioc

Cioc de Papagal - CLIANTHUS PUNICEUS - denumirea populară cioc de papagal este un arbust, peren, de origine tropicală.

DESCRIERE

Este o plantă DECORATIVĂ, leguminoasă, în habitatul natural constituie hrana pentru rozătoare și păsări, poate să atingă înălțimi de 3-4 metri, este un arbust cățărător sau semicățărător cu tulpini groase și sinuoase.

Pasarea Paradisului - o floare macara

Pasărea Paradisului - STRELITZIA REGINAE - denumirea populara este pasărea paradisului, strelitia, floarea macara, este o plantă exotică originară din Africa de Sud.  

DESCRIERE

Este una din cele mai cunoscute plante DECORATIVE, prin forma unică a florilor, care seamănă cu capul - păsării paradisului -, datorită nuanțelor vii de albastru și portocaliu, aparține familiei Musaceae fiind, rudă cu bananierul.

Planta Cobra - o planta carnivora cu fata de sarpe

DESCRIERE, GENERALITATI

Planta cobra - DARLINGTONIA CALIFORNICA - denumirea populară plantă cobră, crinul cobra face parte din familia Sarraceniaceae și este originară din Nordul Californiei, crește și se dezvoltă în locuri umede, apoase și în mlaștini. 

Este o plantă CARNIVORĂ, perenă în habitatul ei natural, trăiește patru-cinci ani, în sere câteva luni în condiții obișnuite de interior.

Heliamfora - o planta carnivora uluitoare prin forma frunzelor

DESCRIERE, GENRALITATI

Heliamfora - HELIAMPHORA NUTANS - denumirea populară heliamfora, face parte din familia Sarraceniaceae, originara din Brazilia, Venezuela, crește și se dezvoltă în zone de savana și de pădure, ale regiunilor care au un climat călduros și umed și unde plouă constant pe tot parcursul anului.

Este o plantă CARNIVORĂ, ierboasă, care se dezvoltă dintr-un rizom subteran, în habitatul natural este perenă, depășește înălțime de un metru, dar în condiții de interior abia daca atinge treizeci de cm în diametru și înălțime, trăiește trei-patru ani, în sere sau terarii și câteva luni în condițiile obișnuite de interior.

Lacrima Reginei - o planta exotica, epifita

DESCRIERE, GNERALITATI

Lacrima reginei - BILLBERGIA NUTANS - denumirea populară lacrima reginei, este originară din Brazilia, Uruguay, Argentina, face parte din familia Bromeliaceae. Nu este o plantă parazită, spre deosebire de acestea, epifitele folosesc plantele pe care se cațără doar ca suport, nu se hrănesc cu ele.

Frunzele sunt lungi și înguste, colorate în verde argintiu, au forma unor panglici, rigide cu spini mici pe margini și sunt dispuse în formă de rozetă. 

Foaie grasa - o planta carnivora interesanta

DESCRIERE, GENERALITATI

Foaie grasa - PINGUICULA AGNATA - denumirea populară foaie grasă, grasetă este o plantă din familia Lentibulariaceae și este originară din America Centrală și America de Sud, crește și se dezvoltă în zonele tropicale și subtropicale ale Americii.

Este o plantă CARNIVORĂ, ierboasă, perenă în zonele de origine naturală, trăiesc 3-4 ani în sere reci sau în terarii și doar câteva luni condiții de interior.

Nepents - o planta impresionanta

DESCRIERE, GENERALITATI

Nepents - NEPENTHES - denumirea populara nepentes face parte din familia Nepenthaceae, este originara din China, India, Indonesia, Malaysia, Madagascar, Noua Caledonie etc. Plantele prezintă inflorescențe, primăvara și vara, sunt dioice, adică florile mascule și cele femele se dezvoltă pe indivizi diferiți.

Sarracenia - o planta carnivora ca un ulcior

Sarracenia  - SARRACENIA - denumirea populara saracenia, face parte din familia - Sarraceniaceae -, este originară din America de Nord.

DESCRIERE

Este o plantă CARNIVORĂ, ierboasă, perenă dacă trăiește în mediul natural, sau poate trai 3-4 ani, dacă crește și se dezvoltă în vase sau recipiente în sere, terase etc.