Produse naturiste

Uleiul de Catina - efecte uimitoare

DESCRIERE, GENERALITATI

Cătina - Hippophae rhamnioides -, este un arbust rezistent la secetă și ger, crește în pâlcuri sau tufe întinse, răspândita în Europa și Asia, crește și la noi în țară, de la câmpie, până sus în zona montană, o găsim de-a lungul râurilor și islazurilor, pe coaste pietroase, stânci, în locuri nisipoase, pietrișuri. Cătina crește până la 5 m înălțime, ramurile prezintă spini, frunzele sunt lanceolate, muguri amărui, fructele sunt portocalii, cărnoase, conțin un sâmbure tare, după 4-5 ani de viață, arbustul produce fructe, care pot rămâne pe ramuri, neculese și peste iarna.   

Seva de Mesteacan - un elixir pentru sanatate

DESCRIERE, GENERALITATI

Mesteacănul  - Betula Verrucosa, Betula Alba, Betula pendula -, denumiri populare mastacăn, mastacin, mestecanas, este un arbore care creste până la 30 de metri înălțime, este unul dintre cei mai frumoși copaci, este luminos cu frunziș rar care lasă să se strecoare razele soarelui, scoarță albă mătăsoasă și netedă, care se exfoliază în fâșii circulare. Cunoscut încă din cele mai vechi timpuri, mesteacănul a fost folosit ca tămăduitor împotriva multor boli.

Uleiul esential de Piper - un ulei condimentat

GENERALITATI

Uleiul esențial de piper negru - planta care produce piperul este originară din Malaezia, India, China, Madagascar și Indonezia, uleiului de piper în cantitatea cea mai mare este produs în India, Singapore și Malaezia. Uleiul se extrage din boabele plantei de piper - Piper nigrum - , care aparține familiei Piperaceae, și este obținut prin distilare cu vapori, din boabele crude de piper uscate la soare, de culoare roșie, în timp ce piperul de uz casnic, se obține din același fruct, dar atunci când boabele sunt complect coapte, și învelișul exterior pericarpul este îndepărtat înainte de uscare.

Laptele de migdale - o bautura sanatoasa

GENERALITATI

Laptele de migdale, o băutură vegetală, este o alternativă sănătoasă pentru laptele de proveniență animală, fiind o băutură gustoasă și plăcută, care nu conține colesterol și nici lactoză, este bogat în proteine, acizi grași, vitamine, fier, zinc, magneziu, potasiu și este sărac în calorii.

PREPARARE

O cană de migdale, la trei căni de apă se lasă la macerat peste noapte, sâmburii se scurg și se mixează cu o cană de apă, pasta cremoasă obținută prin mixare se strecoară, iar pulpa rămasă se poate folosi la diferite preparate sau dulciuri.

Laptele de cocos - o portie de sanatate

GENERALITATI

Laptele de cocos - este un lapte vegetal care poate înlocui cu succes laptele de natură animală, este un lapte cu consistență cremoasă și cu gust plăcut, este o parte importantă în dietele naturiste pe bază de plante, are o varietate de întrebuințări în bucătărie, medicină naturistă și cosmetică.

Laptele de cocos poate să înlocuiască cu succes laptele de vaca folosit în foarte multe rețele culinare, are avantajul de a putea fi folosit atât în preparatele dulci cât și în cele sărate.

Canepa - o planta tehnica

DESCRIERE, GENERALITATI

Cânepa - CANABIS SATIVA - este o specie de cânepă din familia Cannabaceae care se cultivă în scopuri industriale, și este cea mai folosită dintre toate plantele tehnice. Cânepa este valorificată în totalitate, are utilizări în industria textilă, se obține din ea hârtie, se folosește începând de la fabricarea banalelor sfori, funii folosite în construcții, până în medicină alternativă fiind un aliment cu valori nutriționale deosebite, industria auto și în cosmetică.    

Zeolitul - piatra care fierbe

DESCRIERE, GENERALITATI

Zeolitul, este un mineral format, cu milioane de ani în urmă prin interacțiunea de pe fundul oceanului, dintre lava încinsă, împrăștiată de vulcani și apă. 

Zeolitul este numit piatra care fierbe, datorită, proprietăți acesteia de a absorbi apa, ca apoi, prin încălzire, apa să se evapore, apărând fenomenul de fierbere datorat, acestei evaporări. 

Cozile de cirese - benefice pentru tuse

Cireșul este un arbore, înalt de 10-20 de metri, cu rădăcini puternice, cu trunchiul drept, scoarța netedă, brun - cenușie, frunze alungite și are flori albe. Înflorirea are loc în lunile aprilie-mai, rodirea în mai-iunie, în funcție de  soiului cireșului. Cireșul trăiește 25-40 de ani, iar cel sălbatic poate ajunge și până la 100 de ani.

Codițele, prin care se hrănesc cireșele, cu prospețimea și roșul lor strălucitor, sunt aproape nebăgate în seamă. Cu toate acestea creșterea, mărimea, gustul, culoarea cireșelor se datorează acestor mici codițe prin care se hrănesc. Totul se datorează acestor codițe verzi, prin care tranzitează toata seva care hrănește fructele în procesul lor de creștere și coacere.

Fulgii de ovaz - previn constipatia

Fulgi de ovăz sunt o alegere ideală pentru un mic dejun sățios, care să ofere energie, pentru o zi care tocmai începe.

PRINCIPII ACTIVE, PROPRIETATI

Fulgii de ovăz sunt surse excelente de cupru, mangan, vitamina B, E, fier, zinc, magneziu, seleniu, fibre și proteine, dar și de fitochimicale, au proprietăți anticancerigene și energizante.

Cartilajul de rechin - continut mare de calciu si fosfor

DESCRIERE, GENERALITATI

Rechinii sunt una dintre speciile cel mai puțin vulnerabile la îmbolnăvirile de cancer, datorită scheletului lor, format din țesuturi cartilaginoase și nu osoase cum au alți pești.

Proprietățile medicinale extraordinare ale cartilajului de rechin sunt cunoscute de mii de ani, de către locuitorii din Sudul Pacificului și din Caraibe, care tratau cu faină obținută din cartilagiu, prin uscarea la soare, diverse probleme de sănătate.

Argila - combate aciditatea

GENERALITATI

Argila (Lut) este o rocă sedimentară cu granulație fină, formată dintr-un amestec de silicați și din fragmente de cuarț, mică etc. Argila se găsește în câteva sortimente: argilă albă, argilă galbenă, argilă roșie, argilă verde și argilă gri, cea mai benefică prin conținutul de magneziu, fier și calciu, este cea galbenă.

Fulgi de orez integral - se gătesc foarte ușor

Fulgii de orez sunt produși prin fierbera parțiala a orezului și apoi presarea orezului între rulouri, înainte de uscare. Pot fi gatiți foarte ușor și îi putem utiliza la budinci, la tocanițe sau ca să dam consitență sosurilor.

PRINCIPII ACTIVE, BENEFICII

Orezul integral conține complexul de vitamine  B, mai ales B6, vitamina E, magneziu, cupru, fier, fosfor, potasiu, seleniu, zinc, fibre și acizi grași esențiali nesaturați.

Spirulina - stimuleaza absorbtia mineralelor

Spirulina este o microalgă verde care a contribuit la formarea oxigenului în atmosfera cu milioane de ani în urmă.

PRINCIPII ACTIVE, PROPRIETATI

Spirulina este bogată în acizi grași, astfel combate bolile cardiovasculare, reducând riscul de artrită, de osteoporoză, de diabet și de depresie.

Drojdia de bere - contine intregul complex de vitamine B

GENERALITATI

Drojdiile sunt ciuperci unicelulare, microscopice; se cunosc aproximativ 1500 de specii. Unele dintre ele sunt patogene - pot produce îmbolnăviri, la plante, la animale, sau la om, cum sunt de exemplu unele specii de candida care pot produce la om infecții numite candidoze, alte drojdii sunt inofensive pentru om și existe și specii de drojdii care aduc omului, foloase directe și dintre toate, cea mai cunoscută, mai folosită și mai studiata este - DROJDIA DE BERE -.

Degetele lui Buddha - fructul are un puternic parfum de lamaie

Degetele lui Buddha este cunoscut și sub denumirea de Bushukan în -Japonia- sau Fingered Citron, fiind înrudit cu familia Citricelor.

DESCRIERE

Fructul are un puternic parfum de lămâie, este împărțit în secțiuni care seamănă cu niște degete - de unde îi vine numele -, are coaja groasă, nu are semințe și are foarte puțin miez, care nu este suculent.