Produse naturiste

Ulei esential de Lime - are proprietati astringente

DESCRIERE, GENERALITATI

Lamaia verde - CITRUS AURANTIFOLIA - originar din Asia, copacul de Lime este cultivat în majoritatea țărilor calde, în Italia, Indiile de Vest și America. Este un arbore spinos, tot timpul verde, crește până la 4-5 metri, frunze mari, netede, și flori mici, albe, parfumate. Fructele de Lime sunt rotunde, de culoare verde, grele, zemoase, cu aromă proaspătă și parfumată.

Ulei de Susan - o sursa excelenta de vitamine si minerale

GENERALITATI

Uleiul de Susan - este un ulei vegetal de culoarea chihlimbarului, cu aromă vagă de alune, care datorită proprietăților deosebite, este folosit ca ingredient principal în produse de înfrumusețare, în bucătărie la gătit, și ne ajută să ne păstrăm sănătatea.

Uleiul de susan este obținut prin presarea la rece a semințelor de susan, reprezintă o sursa bogată de vitamine, minerale, nutrienți, și lipide, semințele de susan, fiind folosite din ce în ce în ce mai mult în industria alimentara și cosmetică.

Ulei de Chimen negru - un remediu naturist

GENERALITATI

Uleiul de chimen negru, se obține prin presarea la rece, a semințelor, plantei aromatice, Nigella sativa. Este un remediu naturist, cunoscut și utilizat de mii de ani, pentru proprietățile tămăduitoare și calitățile de a îngriji pielea și părul, astăzi, în urma studiilor și cercetărilor, uleiul de chimen negru este folosit pentru întărirea sistemului imunitar și pentru tratarea unei diversități de afecțiuni.

Laptisorul de Matca - efecte benefice asupra organismului si a tenului

DESCRIERE, GENERALITATI

Lăptișorul de matcă - este o secreție produsă de glandele albinelor doici, în stup este folosită pentru hrănirea larvelor de albine, și a mătcilor adulte. Larvele tinere sunt hrănite cu lăptișor trei zile, iar matca, pe toata durata vieții.

Lăptișorul de matca proaspăt, este o substanță vâscoasă, omogenă, cremoasă, culoarea este alb, alb-gălbui deschis, în contact cu oxigenul din aerul, la temperaturi mai mari de 15 grade C, se schimbă în alb vâscos, are un miros aromat, gust acrișor, ușor astringent.

Uleiul de Jojoba - stopeaza caderea parului

GENERALITATI

Arborele de Jojoba - Simmondsia chinensis -, este originar din Arizona, California și Mexic, frunzele și semințele produc o ceară lichidă, care are însușiri deosebite pentru îngrijire. Uleiul de Jojoba se extrage din semințele arborelui, este un produs special, care nu este apreciat ca un ulei, ci ca un ester de ceară, similar uleiului produs de corpul uman.

Uleiul din Samburi de Struguri - pro-tinerete

GENERALITATI

Sâmburii, care rezultă în urma procesului de vinificare a strugurilor nu se aruncă, se presează la rece, și se obține astfel, ULEIUL DIN SÂMBURI DE STRUGURI. Este un ulei special, cu o tenta galbenă-verzuie, ușor transparent, cu o aromă vagă de nucă, cu un gust dulceag, plăcut, un ulei foarte apreciat de medicii nutriționiști și nu numai.

Uleiul de Fistic - catifeleaza si hidrateaza

DESCRIERE, GENERALITATI

Fisticul este un fruct, care are un singur sâmbure, cu același nume ca și arbustul în care crește. Arbustul fistic este originar din Asia de vest și Asia centrală, este cunoscut încă din antichitate.

Uleiul de fistic, este obținut prin presarea la rece a semințelor coapte, sau din semințele coapte și prăjite, are o culoare verde, asemănătoare chihlimbarului, este folosit în medicina tradițională, aromaterapie, în industria farmaceutică și în cosmetică.

Uleiul de Argan - sanatate si frumusete

DESCRIERE, GENERALITATI

Arganul  - Argania spinosa - este un arbore spinos, înalt, cu frunze ovale, verzi tot timpul anului, fructele sunt asemănătoare cu măslinele.

Este originar din Maroc unde este denumit  măslinul Marocului, de la un arbore de Argan se recoltează în jur de opt kg de fructe anual, din fructele acestui copac, se obține uleiul de Argan renumit în toata lumea.

Uleiul de Catina - efecte uimitoare

DESCRIERE, GENERALITATI

Cătina - Hippophae rhamnioides -, este un arbust rezistent la secetă și ger, crește în pâlcuri sau tufe întinse, răspândita în Europa și Asia, crește și la noi în țară, de la câmpie, până sus în zona montană, o găsim de-a lungul râurilor și islazurilor, pe coaste pietroase, stânci, în locuri nisipoase, pietrișuri. Cătina crește până la 5 m înălțime, ramurile prezintă spini, frunzele sunt lanceolate, muguri amărui, fructele sunt portocalii, cărnoase, conțin un sâmbure tare, după 4-5 ani de viață, arbustul produce fructe, care pot rămâne pe ramuri, neculese și peste iarna.   

Seva de Mesteacan - un elixir pentru sanatate

DESCRIERE, GENERALITATI

Mesteacănul  - Betula Verrucosa, Betula Alba, Betula pendula -, denumiri populare mastacăn, mastacin, mestecanas, este un arbore care creste până la 30 de metri înălțime, este unul dintre cei mai frumoși copaci, este luminos cu frunziș rar care lasă să se strecoare razele soarelui, scoarță albă mătăsoasă și netedă, care se exfoliază în fâșii circulare. Cunoscut încă din cele mai vechi timpuri, mesteacănul a fost folosit ca tămăduitor împotriva multor boli.

Uleiul esential de Piper - un ulei condimentat

GENERALITATI

Uleiul esențial de piper negru - planta care produce piperul este originară din Malaezia, India, China, Madagascar și Indonezia, uleiului de piper în cantitatea cea mai mare este produs în India, Singapore și Malaezia. Uleiul se extrage din boabele plantei de piper - Piper nigrum - , care aparține familiei Piperaceae, și este obținut prin distilare cu vapori, din boabele crude de piper uscate la soare, de culoare roșie, în timp ce piperul de uz casnic, se obține din același fruct, dar atunci când boabele sunt complect coapte, și învelișul exterior pericarpul este îndepărtat înainte de uscare.

Laptele de migdale - o bautura sanatoasa

GENERALITATI

Laptele de migdale, o băutură vegetală, este o alternativă sănătoasă pentru laptele de proveniență animală, fiind o băutură gustoasă și plăcută, care nu conține colesterol și nici lactoză, este bogat în proteine, acizi grași, vitamine, fier, zinc, magneziu, potasiu și este sărac în calorii.

PREPARARE

O cană de migdale, la trei căni de apă se lasă la macerat peste noapte, sâmburii se scurg și se mixează cu o cană de apă, pasta cremoasă obținută prin mixare se strecoară, iar pulpa rămasă se poate folosi la diferite preparate sau dulciuri.

Laptele de cocos - o portie de sanatate

GENERALITATI

Laptele de cocos - este un lapte vegetal care poate înlocui cu succes laptele de natură animală, este un lapte cu consistență cremoasă și cu gust plăcut, este o parte importantă în dietele naturiste pe bază de plante, are o varietate de întrebuințări în bucătărie, medicină naturistă și cosmetică.

Laptele de cocos poate să înlocuiască cu succes laptele de vaca folosit în foarte multe rețele culinare, are avantajul de a putea fi folosit atât în preparatele dulci cât și în cele sărate.

Canepa - o planta tehnica

DESCRIERE, GENERALITATI

Cânepa - CANABIS SATIVA - este o specie de cânepă din familia Cannabaceae care se cultivă în scopuri industriale, și este cea mai folosită dintre toate plantele tehnice. Cânepa este valorificată în totalitate, are utilizări în industria textilă, se obține din ea hârtie, se folosește începând de la fabricarea banalelor sfori, funii folosite în construcții, până în medicină alternativă fiind un aliment cu valori nutriționale deosebite, industria auto și în cosmetică.    

Zeolitul - piatra care fierbe

DESCRIERE, GENERALITATI

Zeolitul, este un mineral format, cu milioane de ani în urmă prin interacțiunea de pe fundul oceanului, dintre lava încinsă, împrăștiată de vulcani și apă. 

Zeolitul este numit piatra care fierbe, datorită, proprietăți acesteia de a absorbi apa, ca apoi, prin încălzire, apa să se evapore, apărând fenomenul de fierbere datorat, acestei evaporări.