Produse naturiste

Uleiul volatil de Marar - un ulei cu multe beneficii pentru organismul uman

GENERALITATI

Uleiurile volatile folosite intern în anumite afecțiuni, sunt cel mai rapid remediu al aromoterapiei și al fitoterapiei, sunt eficiente în afecțiuni infecțioase, dezechilibre psihice, dezechilibre hormonale, suferințe cauzate de stres sau de un mod de viață necorespunzător etc., avantajele utilizării interne a uleiurilor aromatice, sunt multiple:  

- sunt rapide - s-a demonstrat științific, ca în multe cazuri, uleiurile sunt mai rapide decât medicamentele,

Ulei esential de Scortisoara - alunga oboseala si depresia

DESCRIERE, GENERALITATI

Scorțișoara, este coaja roșcat - cenușie, a unui arbore tropical, - Cinnamomum zeylanicum -, veșnic verde, atinge 10-15 metri înălțime, este originar din sudul Indiei, Sri Lanka, Bangladesh și Nepal, face parte din familia Lauraceae. Frunzele sunt verzi, ovale, florile aranjate în formă de ciorchine, cu un parfum caracteristic, fructul este o baca de nuanță roșu aprins, în interior cu o singură sămânță.

Ulei esential de Musetel - calmant si relaxant

DESCRIERE, GENERALITATI

Mușețelul - Matricaria Chamomilla - este o plantă micuță, foarte ramificată, erbacee, spontană, crește peste tot, în întreaga țara, prin fânețe, poieni, margini de păduri, de ogoare, pe marginea drumurilor, a căilor ferate, în curțile caselor, pe soluri nisipoase ușoare, înflorește în luna mai, și ține până la sfârșitul lunii iulie. Din flori, prin procesul de distilare cu abur, se obține uleiul esențial de mușețel, un lichid fluid, limpede, galben intens, miros profund de flori de mușețel caracteristic, cu arome proaspete de fin și iarbă.

Ulei esential de Lavanda - sedativ si calmant

DESCRIERE, GENERALITATI

Lavanda - Lavandula Angustifolia - numită și levănțică, levant, aspic, epichinel, este un arbust veșnic verde, originar din regiunile mediteraneene, crește înalt până la 60 cm. Tulpina este verticală, dreaptă, frunzele verzi-argintii, înguste, toată planta emană un miros plăcut, dar cele mai parfumate sunt florile aranjate în spic, micuțe, purpurii, violacee sau albastre, ele apar în timpul verii.

Ulei esential de Busuioc - tonic si revigorant

DESCRIERE, GENERALITATI

Uleiurile esențiale, denumite și uleiuri vegetale, volatile sau esențe aromatice, sunt obținute din frunzele, rădăcinile, florile, fructele și semințele plantelor, prin distilare cu vapori. În foarte multe situații, eficiența uleiurilor esențiale s-a demonstrat a fi mai mare, decât cea a medicamentelor. Aceste remedii sunt bine asimilate de organism, sunt simplu de folosit, se aplică direct pe piele, prin masaje, se adaugă câteva picături în vasul destinat aromaterapiei, se folosesc sub formă de inhalații.

Ulei esential de Cuisoare - un ulei pentru inima, suflet, minte si trup

DESCRIEERE, GENERLITATI

Cuișoare - Eugenia caryophyllata - sunt originare din țările asiatice, din India, China și Indonezia, cuișorul este un arbore, înalt, subțire, veșnic verde, poate crește până la 20 de metri. Florile, se dezvoltă în buchete, înflorite, se deschid ca niște clopoței colorați în nuanțe de roșu cu alb. Arborii maturi înfloresc foarte rar, pentru ca mugurii florali, care se recoltează manual, atunci când au culoarea roz, sunt de fapt cuișoarele, mirodeniile atât de cunoscute. Un arbore produce cuișoare la vârsta de 20 de ani și este productiv încă 50 de ani.

Ulei esential de Brad - tonic si relaxant mental

DESCRIERE, GENERALITATI

Bradul - ABIES ALBA - este un gen de conifere, din familia Pinaceae, răspândite în special în zonele muntoase, sunt arbori de statura înaltă, cu coroana piramidală, umbroasă și deasă. Bradul face parte din familia de conifere, alături de Molid și Pin, este un copac veșnic verde, popular in perioada sărbătorilor de iarnă, când frunzele - acele -, sunt și rămân verzi, o bucată lungă de timp, din momentul în care, copacul a fost tăiat.

Ulei esential de Lime - are proprietati astringente

DESCRIERE, GENERALITATI

Lamaia verde - CITRUS AURANTIFOLIA - originar din Asia, copacul de Lime este cultivat în majoritatea țărilor calde, în Italia, Indiile de Vest și America. Este un arbore spinos, tot timpul verde, crește până la 4-5 metri, frunze mari, netede, și flori mici, albe, parfumate. Fructele de Lime sunt rotunde, de culoare verde, grele, zemoase, cu aromă proaspătă și parfumată.

Ulei de Susan - o sursa excelenta de vitamine si minerale

GENERALITATI

Uleiul de Susan - este un ulei vegetal de culoarea chihlimbarului, cu aromă vagă de alune, care datorită proprietăților deosebite, este folosit ca ingredient principal în produse de înfrumusețare, în bucătărie la gătit, și ne ajută să ne păstrăm sănătatea.

Uleiul de susan este obținut prin presarea la rece a semințelor de susan, reprezintă o sursa bogată de vitamine, minerale, nutrienți, și lipide, semințele de susan, fiind folosite din ce în ce în ce mai mult în industria alimentara și cosmetică.

Ulei de Chimen negru - un remediu naturist

GENERALITATI

Uleiul de chimen negru, se obține prin presarea la rece, a semințelor, plantei aromatice, Nigella sativa. Este un remediu naturist, cunoscut și utilizat de mii de ani, pentru proprietățile tămăduitoare și calitățile de a îngriji pielea și părul, astăzi, în urma studiilor și cercetărilor, uleiul de chimen negru este folosit pentru întărirea sistemului imunitar și pentru tratarea unei diversități de afecțiuni.

Laptisorul de Matca - efecte benefice asupra organismului si a tenului

DESCRIERE, GENERALITATI

Lăptișorul de matcă - este o secreție produsă de glandele albinelor doici, în stup este folosită pentru hrănirea larvelor de albine, și a mătcilor adulte. Larvele tinere sunt hrănite cu lăptișor trei zile, iar matca, pe toata durata vieții.

Lăptișorul de matca proaspăt, este o substanță vâscoasă, omogenă, cremoasă, culoarea este alb, alb-gălbui deschis, în contact cu oxigenul din aerul, la temperaturi mai mari de 15 grade C, se schimbă în alb vâscos, are un miros aromat, gust acrișor, ușor astringent.

Uleiul de Jojoba - stopeaza caderea parului

GENERALITATI

Arborele de Jojoba - Simmondsia chinensis -, este originar din Arizona, California și Mexic, frunzele și semințele produc o ceară lichidă, care are însușiri deosebite pentru îngrijire. Uleiul de Jojoba se extrage din semințele arborelui, este un produs special, care nu este apreciat ca un ulei, ci ca un ester de ceară, similar uleiului produs de corpul uman.

Uleiul din Samburi de Struguri - pro-tinerete

GENERALITATI

Sâmburii, care rezultă în urma procesului de vinificare a strugurilor nu se aruncă, se presează la rece, și se obține astfel, ULEIUL DIN SÂMBURI DE STRUGURI. Este un ulei special, cu o tenta galbenă-verzuie, ușor transparent, cu o aromă vagă de nucă, cu un gust dulceag, plăcut, un ulei foarte apreciat de medicii nutriționiști și nu numai.

Uleiul de Fistic - catifeleaza si hidrateaza

DESCRIERE, GENERALITATI

Fisticul este un fruct, care are un singur sâmbure, cu același nume ca și arbustul în care crește. Arbustul fistic este originar din Asia de vest și Asia centrală, este cunoscut încă din antichitate.

Uleiul de fistic, este obținut prin presarea la rece a semințelor coapte, sau din semințele coapte și prăjite, are o culoare verde, asemănătoare chihlimbarului, este folosit în medicina tradițională, aromaterapie, în industria farmaceutică și în cosmetică.

Uleiul de Argan - sanatate si frumusete

DESCRIERE, GENERALITATI

Arganul  - Argania spinosa - este un arbore spinos, înalt, cu frunze ovale, verzi tot timpul anului, fructele sunt asemănătoare cu măslinele.

Este originar din Maroc unde este denumit  măslinul Marocului, de la un arbore de Argan se recoltează în jur de opt kg de fructe anual, din fructele acestui copac, se obține uleiul de Argan renumit în toata lumea.