Produse naturiste

Ricinul - un remediu administrat cu precautie

DESCRIERE, GENERALITATI

Ricinul - RICINUS COMMUNIS - îl găsim în India și Africa sub forma unui copac înalt până la 15 m. În țara la noi este cultivat în sudul țarii, ca plantă oleaginoasă și chiar ornamentală, este una dintre cele mai otrăvitoare plante, toxina se găsește în semințe.

Frunzele sunt verzi-violete, ornamentale, crestate pe margini, sunt situate în vârful tulpinii, violacee.

Faina de Soia - saraca in zaharuri

Făina de soia este obținută prin măcinarea boabelor de soia. Ea are o capacitate mai mare de absorbție a apei, decât făina de grâu și se folosește în combinație cu făina de grâu pentru prepararea pâinii, sau a diverse produse de patiserie, fiind mai săraca în zaharuri decât făina de grâu, este utilizată la prepararea pâinii pentru diabetici.

Uleiul de In - contine lecitina

Uleiul de IN este un produs natural, obținut prin presarea la rece a semințelor de in, în așa fel încât proprietățile curative și calitățile tămăduitoare sa nu se piardă.

PRINCIPII ACTIVE SI PROPRIETATI

În compoziția uleiului de IN, intră - lignani – cu proprietăți antivirale, antibacteriene, antiparazitare și antitumorale. 

Uleiul de Canepa - are gust de nuca

GENERALITATI

Uleiul extravirgin din semințe de cânepă, are o mulțime de proprietăți terapeutice și aduce organismului numai beneficii. Folosit, ca și supliment dietetic în practică medicală, uleiul extravirgin de canepa este din ce în ce mai utilizat în bucătărie.

Ulei esential de Eucalipt - invioreaza si improspateaza

În anumite suferințe, uleiurile esențiale folosite intern, sunt cele mai rapide remedii ale fitoterapiei și aromoterapiei. Sunt benefice în afecțiuni infecțioase, în dezechilibrele psihice, în boli cauzate de stres sau de un mod de viață inadecvat.

UTILIZARE, CALITATI MEDICINALE

Sunt asimilate și tolerate bine de organism, după administrare se răspândesc rapid în aparatul digestiv și căile respiratorii, se administrează foarte ușor.

Faina de naut - contine amidon

UTILIZARE, CALITATI MEDICINALE

Faina integrala de naut conține: amidon, lipide, substanțe azotate, zaharuri, săruri minerale, siliciu, fosfor, potasiu, calciu, sodiu, magneziu, oxid de fier, asparagina, arsenic, vitamine, este diuretică, vermifugă, antiseptică urinar, energizantă.

Uleiul de masline - bogat in vitamine si antioxidanti

CALITATI NUTRITIONALE

Uleiul de măsline nu este doar un ingredient care dă savoare aparte salatelor, ci este unul dintre cele mai sănătoase tipuri de uleiuri, de aceea nutriționiștii îl recomandă pentru calitățile sale nutriționale deosebite. Bogat în vitaminele, A, B1, B2, C, D, E și K, în antioxidanți și în acizi grași Omega 3 și Omega 6, uleiul de măsline te menține tânăr și sănătos, este un puternic antioxidant. Se poate folosi la gătit, la asezonarea salatelor, la îngrijirea părului, la îngrijirea tenului și a pielii, în terapii pentru diverse boli.

Uleiul de cocos - hidrateaza si catifeleaza

PREZENTARE GENERALA

Uleiul de cocos este un ulei obținut prin presarea la rece a pulpei nucii de cocos, el își păstrează intact parfumul exotic de nucă de cocos, este solid la temperatura camerei.

Din punct de vedre nutritiv, uleiul de cocos este compus din nutrienții existenți în nuca de cocos, având o cantitate mai mică de vitamine și minerale. Colina este unul din nutrienții care se găsesc în procent mare în compoziția uleiului de cocos, vitamina E, vitamina K, fier, acizi grași Omega-6 grăsimi saturate, grăsimi monosaturate și polinesaturate. Minunat pentru pielea copiilor, hidrateaza și catifelează, este foarte benefic pentru îngrijirea pielii și a parului.

Musli - gustos si hranitor

BENEFICII, PROPRIETATI

Musli sunt o variantă perfectă pentru un mic dejun sănătos, conține puține grăsimi, dar este bogat în fibre, ingrediente importante în menținerea sub control a greutăți, în prevenirea  constipației și a hemoroizilor, a cancerului și a bolilor de inima.

Un mic dejun echilibrat accelerează metabolismul, fibrele absorb apa și crează senzația de sațietate, având o valoare nutritivă mare, ajută la controlul greutății și scade riscul de obezitate. Cerealele, nucile, semințele și fructele uscate conțin foarte multe vitamine și substanțe minerale, de care organismul are mare nevoie pentru a fi în formă. Nucile și semințele conțin grăsimi monosaturate și acizi grași omega 3 care, ajută la menținerea sănătății inimii.

Ulei de Avocado - are proprietati regenerante si emoliente

Uleiul de Avocado este renumit pentru proprietățile sale ANTI-ÎMBĂTRÂNIRE a pielii.

PRINCIPII ACTIVE, PROPRIETATI

Este o sursa bogată de potasiu; zinc; magneziu și antioxidanți, vitaminele A; D; E; K grupul de vitamine B; acid linoic, care este benefic pentru reglarea glandelor sebacee, se absoarbe foarte ușor și hidratează în profunzime pielea.

Menta - ceaiul de mentă stimulează digestia

GENERALITATI

Menta face parte din familia LAMIACEAE și este răspândită aproape în întreaga lume, alături de alte plante aromatice: levănțica, cimbrul, salvia, cimbrișorul etc.

Menta este cunoscută și sub denumiri populare: izma, izmă creață, nintă, menta broaștei, iarb neagră, iarbă creață, are un gust mentolat mai puternic dacă planta este proaspătă decât dacă este uscată. Menta tămăduitoare, care se folosește în tratarea diferitelor afecțiuni, cunoscută în multe țari ale lumii mai ales pentru efectul sau răcoritor, nu crește spontan, ci doar în grădini, îngrijită de om, unde se înmulțește foarte ușor și repede.

Ulei esential de Anason Stelat - un calmant dulce si aromat

Uleiul esențial de anason stelat, se obține prin distilarea cu abur, a semințelor și a păstăilor cu semințe, învelișul este acela care are aromă intensă și care conține uleiurile esențiale, care au proprietăți terapeutice puternice, este tonic; calmant; antiseptic, bactericid, antiinflamator și analgezic.

Suc de rosii - sursa de antioxidanti

GENERALITATI

Sucul de roșii se obține cel mai ușor cu mașina de stors roșii, sau cu ajutorul mixerului, după care se strecoară printr-o sită deasă. Sucul de roșii conservat sau bulionul, se obține în casă prin fierberea sucului obținut din roșii, păstrat în sticle închise etanș, în locuri răcoroase și uscate.

Aloe Vera - are efect antiseptic si dezinfectant

DESCRIERE, GENERALITATI

Aloe Vera este o plantă, cu frunze cărnoase în formă de lance care cresc direct din pământ, cu marginile zimțate, în formă de dinți de fierastrău, în mijloc crește o tulpină care se termină cu flori de culoare galben-roșie de formă cilindrică.

Frunzele de aloe vera se recoltează numai manual, în așa fel încât, întreaga cantitate de gel să rămână în frunze, prevenindu-se astfel procesul de oxidare.

Uleiul de Anason - relaxare si sanatate

Uleiul esențial de anason - Anisi aetheroleum - se obține prin hidrodistilarea semințelor de anason.

BENEFICII, PROPRIETATI

Este picant, dulce, asemănator cu aroma de lemn dulce, este bogat în zaharuri, lipide, protide, amidon, uleiuri vegetale, aldehidă acetică, complexul de vitamine B: B1, B2, vitamina C, substanțe minerale: calciu, fosfor, potasiu, sulf, fier, esențe aromatice.