Produse naturiste

Cozile de cirese - benefice pentru tuse

Cireșul este un arbore, înalt de 10-20 de metri, cu rădăcini puternice, cu trunchiul drept, scoarța netedă, brun - cenușie, frunze alungite și are flori albe. Înflorirea are loc în lunile aprilie-mai, rodirea în mai-iunie, în funcție de  soiului cireșului. Cireșul trăiește 25-40 de ani, iar cel sălbatic poate ajunge și până la 100 de ani.

Codițele, prin care se hrănesc cireșele, cu prospețimea și roșul lor strălucitor, sunt aproape nebăgate în seamă. Cu toate acestea creșterea, mărimea, gustul, culoarea cireșelor se datorează acestor mici codițe prin care se hrănesc. Totul se datorează acestor codițe verzi, prin care tranzitează toata seva care hrănește fructele în procesul lor de creștere și coacere.

Fulgii de ovaz - previn constipatia

Fulgi de ovăz sunt o alegere ideală pentru un mic dejun sățios, care să ofere energie, pentru o zi care tocmai începe.

PRINCIPII ACTIVE, PROPRIETATI

Fulgii de ovăz sunt surse excelente de cupru, mangan, vitamina B, E, fier, zinc, magneziu, seleniu, fibre și proteine, dar și de fitochimicale, au proprietăți anticancerigene și energizante.

Cartilajul de rechin - continut mare de calciu si fosfor

DESCRIERE, GENERALITATI

Rechinii sunt una dintre speciile cel mai puțin vulnerabile la îmbolnăvirile de cancer, datorită scheletului lor, format din țesuturi cartilaginoase și nu osoase cum au alți pești.

Proprietățile medicinale extraordinare ale cartilajului de rechin sunt cunoscute de mii de ani, de către locuitorii din Sudul Pacificului și din Caraibe, care tratau cu faină obținută din cartilagiu, prin uscarea la soare, diverse probleme de sănătate.

Argila - combate aciditatea

GENERALITATI

Argila (Lut) este o rocă sedimentară cu granulație fină, formată dintr-un amestec de silicați și din fragmente de cuarț, mică etc. Argila se găsește în câteva sortimente: argilă albă, argilă galbenă, argilă roșie, argilă verde și argilă gri, cea mai benefică prin conținutul de magneziu, fier și calciu, este cea galbenă.

Fulgi de orez integral - se gătesc foarte ușor

Fulgii de orez sunt produși prin fierbera parțiala a orezului și apoi presarea orezului între rulouri, înainte de uscare. Pot fi gatiți foarte ușor și îi putem utiliza la budinci, la tocanițe sau ca să dam consitență sosurilor.

PRINCIPII ACTIVE, BENEFICII

Orezul integral conține complexul de vitamine  B, mai ales B6, vitamina E, magneziu, cupru, fier, fosfor, potasiu, seleniu, zinc, fibre și acizi grași esențiali nesaturați.

Spirulina - stimuleaza absorbtia mineralelor

Spirulina este o microalgă verde care a contribuit la formarea oxigenului în atmosfera cu milioane de ani în urmă.

PRINCIPII ACTIVE, PROPRIETATI

Spirulina este bogată în acizi grași, astfel combate bolile cardiovasculare, reducând riscul de artrită, de osteoporoză, de diabet și de depresie.

Drojdia de bere - contine intregul complex de vitamine B

GENERALITATI

Drojdiile sunt ciuperci unicelulare, microscopice; se cunosc aproximativ 1500 de specii. Unele dintre ele sunt patogene - pot produce îmbolnăviri, la plante, la animale, sau la om, cum sunt de exemplu unele specii de candida care pot produce la om infecții numite candidoze, alte drojdii sunt inofensive pentru om și existe și specii de drojdii care aduc omului, foloase directe și dintre toate, cea mai cunoscută, mai folosită și mai studiata este - DROJDIA DE BERE -.

Degetele lui Buddha - fructul are un puternic parfum de lamaie

Degetele lui Buddha este cunoscut și sub denumirea de Bushukan în -Japonia- sau Fingered Citron, fiind înrudit cu familia Citricelor.

DESCRIERE

Fructul are un puternic parfum de lămâie, este împărțit în secțiuni care seamănă cu niște degete - de unde îi vine numele -, are coaja groasă, nu are semințe și are foarte puțin miez, care nu este suculent.   

Ricinul - un remediu administrat cu precautie

DESCRIERE, GENERALITATI

Ricinul - RICINUS COMMUNIS - îl găsim în India și Africa sub forma unui copac înalt până la 15 m. În țara la noi este cultivat în sudul țarii, ca plantă oleaginoasă și chiar ornamentală, este una dintre cele mai otrăvitoare plante, toxina se găsește în semințe.

Frunzele sunt verzi-violete, ornamentale, crestate pe margini, sunt situate în vârful tulpinii, violacee.

Faina de Soia - saraca in zaharuri

Făina de soia este obținută prin măcinarea boabelor de soia. Ea are o capacitate mai mare de absorbție a apei, decât făina de grâu și se folosește în combinație cu făina de grâu pentru prepararea pâinii, sau a diverse produse de patiserie, fiind mai săraca în zaharuri decât făina de grâu, este utilizată la prepararea pâinii pentru diabetici.

Uleiul de In - contine lecitina

Uleiul de IN este un produs natural, obținut prin presarea la rece a semințelor de in, în așa fel încât proprietățile curative și calitățile tămăduitoare sa nu se piardă.

PRINCIPII ACTIVE SI PROPRIETATI

În compoziția uleiului de IN, intră - lignani – cu proprietăți antivirale, antibacteriene, antiparazitare și antitumorale. 

Uleiul de Canepa - are gust de nuca

GENERALITATI

Uleiul extravirgin din semințe de cânepă, are o mulțime de proprietăți terapeutice și aduce organismului numai beneficii. Folosit, ca și supliment dietetic în practică medicală, uleiul extravirgin de canepa este din ce în ce mai utilizat în bucătărie.

Ulei esential de Eucalipt - invioreaza si improspateaza

În anumite suferințe, uleiurile esențiale folosite intern, sunt cele mai rapide remedii ale fitoterapiei și aromoterapiei. Sunt benefice în afecțiuni infecțioase, în dezechilibrele psihice, în boli cauzate de stres sau de un mod de viață inadecvat.

UTILIZARE, CALITATI MEDICINALE

Sunt asimilate și tolerate bine de organism, după administrare se răspândesc rapid în aparatul digestiv și căile respiratorii, se administrează foarte ușor.

Faina de naut - contine amidon

UTILIZARE, CALITATI MEDICINALE

Faina integrala de naut conține: amidon, lipide, substanțe azotate, zaharuri, săruri minerale, siliciu, fosfor, potasiu, calciu, sodiu, magneziu, oxid de fier, asparagina, arsenic, vitamine, este diuretică, vermifugă, antiseptică urinar, energizantă.

Uleiul de masline - bogat in vitamine si antioxidanti

CALITATI NUTRITIONALE

Uleiul de măsline nu este doar un ingredient care dă savoare aparte salatelor, ci este unul dintre cele mai sănătoase tipuri de uleiuri, de aceea nutriționiștii îl recomandă pentru calitățile sale nutriționale deosebite. Bogat în vitaminele, A, B1, B2, C, D, E și K, în antioxidanți și în acizi grași Omega 3 și Omega 6, uleiul de măsline te menține tânăr și sănătos, este un puternic antioxidant. Se poate folosi la gătit, la asezonarea salatelor, la îngrijirea părului, la îngrijirea tenului și a pielii, în terapii pentru diverse boli.