Produse naturiste

Uleiul de Peste - o sursa de acizi grasi esentiali omega 3 si omega 6

GENERALITATI

Uleiul de peste, se obține printr-un proces de tratament termic, materia primă este obținută din cavitatea abdominală și țesuturile de cod, rechin, somon, păstrăv, hering, sardine și alte specii de pești grași, care conține cantități importante de vitaminele A și D.

Prin procesul de tratament termic - țesuturile unsuroase se încălzesc cu abur pentru eliberarea uleiului -, se produce sterilizarea și dezodorizarea materiei prime, apoi proteinele sunt supuse unui proces de coagulare, pentru a se obține separarea uleiului, produsul obținut conține apă, ulei, particule solide în suspensie, material organic solubil în apă, acesta este filtrat pentru îndepărtarea impurităților, apoi este centrifugat pentru separarea uleiului. 

Uleiul esential de Muscata - un ulei tonic si deodorant

GENERALITATI

Mușcata este o plantă ornamentală, cunoscută încă din cele mai vechi timpuri, cercetările au demonstrat ca toate părțile muscatei au proprietăți terapeutice. Mușcata conține substanțe benefice pentru sănătate, flavnoidele din conținut,- un antioxidant foarte puternic -, fac din aceasta plantă, un remediu excelent pentru prevenirea și tratarea cancerului.

Sucul de Sfecla Rosie - ofera energie si vitalitate

PRINCIPII ACTIVE, RECOMANDARI

Sfecla roșie, este cunoscută ca fiind protectoarea ficatului, fiind apreciată ca și una dintre cele mai benefice legume pentru organism. Aceasta super-legumă, este o sursă bogată de fier, iod, calciu, cupru, fosfați, mangan, potasiu, sulf, vitamina A, C, E, tot grupul de vitamine B, antioxidanți, fibre, nitrați - sunt componenți, care îmbunătățesc circulația sangvina în corp, inclusiv la nivelul creierului, a inimii și mușchilor -.

Uleiul esential de Armurariu - un ulei pentru sanatate si frumusete

DESCRIERE, GENERALITATI

Armurariu - Silybum marianum -  este un scai, o plantă țepoasă, acest scaiete este printre cele mai folosite plante medicinale din lume, datorită semințelor amarui, care conțin substanțe active, cu o imensă acțiune benefică asupra ficatului. Studiile făcute de cercetători, au dovedit ca armurariul este în prezent unul dintre cele mai puternice medicamente naturale împotriva afecțiunilor hepatice, este un antitoxic de valoare, care ajută organismul să reziste la cele mai puternice otrăvuri, de la intoxicații cu ciuperci otrăvitoare, până la intoxicații cu metalele grele.

Uleiul de nuci de Macadamia - un ulei pentru frumusete

GENERALITATI

Uleiul de nuci de Macadamia, se obține printr-un proces de presare la rece a miezului nucilor de macadamia, este un produs natural cu efecte benefice în  tratarea afecțiunilor pielii, și în tratamentul părului uscat, se pretează la toate tipurile de piele, în special se adresează tenului uscat, și pentru tenul cu pielea matură datorită conținutului de acid palmitoleic.

Uleiul de Migdale - un ulei pentru frumusete

DESCRIERE, GENERALITATI

Migdalele sunt fructele unor pomi fructiferi, originari din Asia și Africa de Nord, sâmburele de migdală este un sâmbure tare, ușor dulceag, acoperit de o pieliță groasă, maronie, acoperit de un înveliș dur și tare. Migdalii sunt răspândiți în Asia, Europa, America de Nord și Africa.

Migdalele se găsesc în magazinele alimentare, prăjite, crude, măcinate, pentru diverse preparate, garnituri, salate.

Uleiul de samburi de Visine - un ulei aromat

DESCRIERE, GENERALITATI

Vișinul - Prunus cerasus - este un arbore fructifer, face parte din familia Rosaceae, este cultivat în special pentru fructele sale vișinele, apreciate atât ca valoare alimentară, cât și în medicina naturistă pentru proprietățile terapeutice.

UTILIZARE, BENEFICII

Vișinele se consumă crude, conservate - marmeladă, sirop, dulceață, compot, vișinată, congelate etc. -,

Uleiul de samburi de Caise - intinereste si hidrateaza toate tipurile de ten

DESCRIERE, GENERALITATI

Caisul - Armeniaca vulgaris -, este un arbore fructifer, foarte răspândit în întreaga lume, face parte din familia Rosaceelor, genul Prunus, este cultivat pentru fructele sale deosebit de savuroase, foarte apreciate ca și aliment dar și ca medicament , în plus din sâmburi de caise coapte, prin presare la rece, se extrage un ulei puternic antioxidant, regenerant și revitalizant.

Uleiul de sâmburi de caise, este un ulei de consistență ușoară, de culoare galbenă cu ușoare reflexe portocalii, asemănător cu uleiul de migdale, vâscozitate și claritate redusă, miros caracteristic, este revitalizant, antioxidant, calmant, antibacterian, antiîmbătrânire, etc.

Uleiul de Rapita - un ulei benefic pentru sanatate

DESCRIERE, GENERALITATI

Rapița - Brassica rapa -, este o plantă oleaginoasă, erbacee, anuală, face parte din familia Cruciferae, este cultivată în Europa și Asia pentru semințele ei foarte bogate în ulei.

Uleiul de rapiță, este considerat ca fiind unul dintre cele mai sănătoase uleiuri, datorită conținutului bogat în acizi grași mononesaturați și polinesaturați, face parte din categoria grăsimilor sănătoase, benefice pentru organism, și pentru o sănătate de fier.

Uleiul de Porumb - aliment si medicament

DESCRIERE, GENERALITATI

Porumbul este o cereală care aparține familiei Poaceae, se cultivă de câteva mii de ani în întreaga lume, fiind una dintre principalele surse de hrană atât pentru om cât și pentru animale. Este o plantă cu o tulpină înaltă și groasă, crește înalt de 2 - 2,5 m, frunzele sunt lungi și ascuțite la vârf, florile cresc în formă de spic, porumbul crește pe cocean și este format din boabe așezate una lângă alta pe toata suprafața acestuia.

Uleiul de Floarea Soarelui - un ulei cu proprietati terapeutice

DESCRIERE, GENERALITATI

Uleiul de floarea-soarelui, este un produs natural, extras prin presarea la rece a semințelor, fără procedee termice, astfel obținut el își păstrează toate proprietățile terapeutice. Are o culoare ceva mai închisă, aromă distinctă mult mai puternică, gustul ușor amărui, sunt caracteristici, pe care variantele de ulei prelucrate prin rafinare nu le păstrează.

PRINCIPII ACTIVE

Uleiul de floarea soarelui presat la rece, are un conținut mare de lecitină, este foarte bogat în vitaminele A, E, F, K, acizi grași polinesaturați - Omega 3, Omega 6, acidul linoleic, foarte benefici pentru inimă și vasele de sânge, și care conferă o calitate alimentară deosebită -, este sărac în colesterol.

Uleiul de seminte de Dovleac - un remediu natural pentru sanatate

GENERALITATI

Din semințele decojite de dovleac, prin presare la rece, se obține un ulei, foarte aromat, bogat în vitamina E, ale cărui proprietăți deosebite sunt cunoscute și apreciate de mult timp de medicina tradițională.

Acest ulei, concentrează toate substanțele active conținute de semințele de dovleac, care au numeroase însușiri tămăduitoare, se găsește în toate magazinele naturiste, este un excelent antioxidant și agent coleretic antiulceros, are  efecte antidiuretice și hepatoprotectoare, în plus este folosit și la gătit în multe țări europene.  

Arpacasul - combate avitaminoza, stabilizeaza glicemia

GENERALITATI

Arpacașul este bobul care rezultă după decorticarea boabelor de grâu, orz sau mei, are un conținut mare de vitamine, fibre solubile și insolubile, amidon, minerale - magneziu, siliciu, fosfor, potasiu -, gluten în cantități mici, este foarte nutritiv și energizant.

Grâul, este una dintre cele mai importante cereale, prezente în alimentația noastră, de zi cu zi, într-o mare varietate de produse - faină albă, faină integrală, gris, pesmet, pâine, paste făinoase, fulgii și germenii de grâu, etc.

Iarba de Orz - un concentrat natural bun la toate

GENERALITATI

Orzul este o plantă originară din Asia de sud-est și Etiopia, fiind cunoscută de civilizațiile antice, și folosită ca si hrană atât pentru oameni, cât și pentru animale, orzul era folosit, pentru obținerea de băuturi alcoolice, dar și în scopuri medicinale.

Iarba de orz verde era folosită ca leac pentru boli de sânge și ficat, pentru a crește rezistența organismului și pentru a stimula energia.

Uleiul volatil de Marar - un ulei cu multe beneficii pentru organismul uman

GENERALITATI

Uleiurile volatile folosite intern în anumite afecțiuni, sunt cel mai rapid remediu al aromoterapiei și al fitoterapiei, sunt eficiente în afecțiuni infecțioase, dezechilibre psihice, dezechilibre hormonale, suferințe cauzate de stres sau de un mod de viață necorespunzător etc., avantajele utilizării interne a uleiurilor aromatice, sunt multiple:  

- sunt rapide - s-a demonstrat științific, ca în multe cazuri, uleiurile sunt mai rapide decât medicamentele,