Produse naturiste

Uleiul esential de seminte de Morcov - un ulei anti-imbatranire, antirid, anticelulitic....

DESCRIERE, GENERALITATI

Uleiul esențial de semințe de morcov, se extrage printr-un proces de distilare cu vapori de apă, din semințele uscate ale morcovului sălbatic sau din planta uscată, și nu din morcovul cultivat în gradină.

Morcovul sălbatic - daucus carota -, cunoscut încă din antichitate pentru calitățile lui tămăduitoare, este o plantă anuală sau bianuală, cu rădăcina pivotantă, suculentă, de culoare galbenă, tulpina crește înaltă până la 0,80-100 cm, este acoperită de perișori, ramificată în partea superioară, foarte rezistentă, frunzele sunt verzi, păroase, înflorește din luna iunie până în septembrie, florile sunt dantelate albe, grupate în inflorescențe sub formă de umbrelă.

Uleiul esențial de Oregano - un antibiotic natural

PRINCIPII ACTIVE, GENERALITATI

Uleiul esențial de Oregano, este un ulei natural versatil, se obține din florile și frunzele de Oregano, printr-un proces de distilare, este un ulei, cu proprietăți antibacteriene, analgezice, antiinflamatorii și antifungice care luptă împotriva infecțiilor și bacteriilor periculoase, ajută sistemul imunitar să contracareze acțiunea virușilor, ciupercilor, paraziților, fiind apreciat ca printre cele mai puternice antibiotice naturale.

Ceaiul de Merisoare - un remediu puternic impotriva infectiilor urinare

DESCRIERE

Merișoarele, sunt fructele unui arbust pitic care creste printre mușchi în zonele montane, mai ales lângă pădurile de rășinoase, sunt mici, sferice la început sunt albe-verzui, apoi pe măsura ce se maturizează își schimbă culoarea în rozaliu iar coapte au nuanță de roșu, roșu - închis, gustul este acrișor - amărui, foarte plăcut.

Merișorul, acest arbust pitic, capabil să reziste la temperaturi extrem de scăzute, este dotat cu un sistem de apărare apt să facă față la aproape orice boală produsa de viruși, bacterii sau fungi.

Tescovina - o concentratie de vitamine si antioxidanti

GENERALITATI

Tescovina, denumirea populara - boască sau boștina este amestecul de coji, pulpă și sâmburi, care rezultă în urma procesării strugurilor cu boabe închise la culoare,- roșii sau negrii -, în vederea extragerii mustului, care prin fermentare se transforma în vin.

Denumirea de tescovina provine de la tradiționalul teasc - presa manuală folosită în gospodăriile țărănești, pentru a face mustul, care și astăzi, încă se mai folosește -, este un concentrat bogat în substanțe tămăduitoare - cel mai important este - resveratrolul -, considerat cel mai puternic antioxidant natural, care se găsește în toate fructele închise la culoare, tescovina conține o cantitate mai mare de resveratrol decât vinul roșu.

Ceaiul Alb - un ceai cu savoare deosebita si proprietati benefice pentru sanatate

DESCRIERE, GENERALITATI

Ceaiul alb, se obține din frunzele arbustului Camellia sinensis, planta din care provine și ceaiul verde, ceaiul negru și ceaiul oolong, diferența dintre aceste ceaiuri, este modul de procesare.

Camellia sinensis, este un arbust originar din sud-estul Asiei, este înrudit cu cameliile plante ornamentale, mult mai populare, verzi tot anul, folosite în aranjamente ornamentale, iar sinensis, în limba latină înseamnă chinez.

Ceaiul de Roinita - calmant si linistitor

DESCRIERE, GENERALITATI

Roinița - MELISSA OFFICINALIS -, denumiri populare - buruiana - stupului, alamaița, busuiocul stupului, iarba albinelor, roiște, melisa, este o plantă perenă, meliferă, aromatică, cu calități curative, face parte din familia Lamiaceae, - familia mentei -, crește spontan în sud-vestul țării, o întâlnim la marginea pădurilor, în luminișuri, dar roinița creste și în grădini, este cultivată ca plantă ornamentală, plantă medicinală și meliferă, înmulțirea se face prin semințe sau prin separarea tufelor. Este o plantă meliferă, cu inflorescență vizitată de insecte, în special de albine care sunt atrase de mirosul pronunțat al florilor, este folosită de apicultori - freacă pereții stupului - atunci când capturează un roi.

Ceaiul Verde - o bautura aromata, cu multe beneficii pentru sanatate

GENERALITATI

Ceaiul Verde - se obține printr-un proces natural de nefermentare a frunzelor de Camelia Sinensis, o plantă cultivată de secole în India și China, din care se obțin și alte tipuri de ceaiuri cunoscute - ceaiul negru, ceaiul alb, ceaiul oolong -.

Imediat după recoltare, frunzele acestei plante, sunt supuse unui tratament cu abur, după care sunt uscate și sfărâmate pentru a stopa procesul de fermentare, de aceea ceaiul verde este denumit și ceai virgin, ceai nefermentat.

Uleiul esential de Geranium - calmant, relaxant, benefic pentru piele si ten

DESCRIERE, GENERALIATI

Originară din Algeria, Madagascar, Maroc, Noua Guinee Maroc, Egipt, Geranium - PELARGONIUM GRAVEOLENS -, face parte din familia Geraniacea.

Germanium este un arbust peren, cultivat ca și gard viu, este o plantă care atinge înălțimea de până la un metru, cu frunze ascuțite, zimțate, parfumate, flori în nuanțe de roz - alb, roșu, purpuriu, astăzi se cunosc peste șapte sute de specii diferite de geranium, în scopuri terapeutice este folosită partea aeriană a plantei.

Uleiul de Telina - folosit pentru a trata diferite afectiuni

GENERALITATI

Țelina este o plantă legumicolă, numele științific - Apium graveolens, este o legumă anuală sau bianuală, aparține familiei Apiaceae este originară din zona Eurasiei.

Semințele - fructele țelinei, au o aromă înțepătoare, caracteristică, sunt folosite ca și condiment în multe produse alimentare, din semințe printr-un procedeu de distilare cu vapori de apă se obține uleiul de țelină.

Uleiul esential de Tea Tree - antiseptic, antiviral, antibacterian

GENERALITATI

Arborele Australian de Ceai, crește în Australia - în regiunile din sud-vestul continentului -, și în Malaiezia și face parte din familia Mirtaceelor, se cunosc sute de specii de arbori de ceai, însă uleiul antiseptic Tea Tree, se obține numai dintr-o singură specie, cunoscută sub numele de MALALEUCA ALTERNIFOLIA, este un ulei esențial cunoscut de foarte multă vreme, însă beneficiile sale de vindecare au fost mediatizate intens în ultimele decenii, odată cu succesele deosebite ale fitoterapiei, când interesul față de acest produs bactericid natural a crescut foarte mult.

Uleiul arborelui de ceai conține în jur de 50 de ingrediente, din care unul numit viridoflorsi este unic, acesta nu se mai găsește în nici o altă plantă cu proprietăți bactericide - eucaliptul, rozmarinul – etc.

Uleiuri naturale - benefice pentru sanatate si frumusete

GENERALITATI

Există sute de feluri de uleiuri, unturi naturale, obținute prin presare la rece, care în contact cu căldura pielii, se topesc încet și plăcut, hidratează pielea, protejează de razele ultraviolete, de ger, vânt, sau ajută la întreținerea dermei.

Cele mai multe se absorb foarte ușor, fiind foarte benefice pentru toate tipurile de ten, pentru femeile însărcinate, care sunt predispuse la vergeturi, pentru pielea fină și delicată a bebelușilor, altele sunt benefice pentru tenuri grase în special, sau tenuri uscate sau sensibile, exfoliate, mature îmbătrânite.

Untul de Cacao si untul de Shea - benefice pentru toate tipurile de piele

UNTUL DE CACAO

PRINCIPII ACTIVE

Untul de cacao este recomandat pentru toate tipurilor de piele, oferă o hidratare puternică, grație acizilor grași din conținut, la contactul cu pielea, untul de cacao se topește lent, fiind absorbit foarte ușor în piele, folosit curent, untul de cacao dă pielii o textură catifelată și o strălucire naturală.

Conține acizii - oleic, stearic, palmitic, linoleic -, acizii grași esențiali - omega 6 și omega 9 -, teobromina, polifenoli, tocoferoli, fitosteroli, are un nivel ridicat de vitamina E - trocofenol -, o vitamină liposolubilă puternic antioxidantă, vitamina reproducerii și a tinereții.

Uleiuri naturale - intretin sanatatea, frumusetea pielii si a parului

Există sute de feluri de uleiuri, unturi naturale, obținute prin presare la rece, care în contact cu căldura pielii, se topesc încet și plăcut, hidratează pielea, protejează de razele ultraviolete, de ger, vânt, sau ajută la întreținerea dermei.

Cele mai multe se absorb foarte ușor, fiind foarte benefice pentru toate tipurile de ten, pentru femeile însărcinate, care sunt predispuse la vergeturi, pentru pielea fină și delicată a bebelușilor, altele sunt benefice pentru tenuri grase în special, sau tenuri uscate sau sensibile, exfoliate, mature îmbătrânite.

Untul de Shea - nelipsit din tratamentele cosmetice de hidratare, tratare si protectie a dermei

GENERALIATI

Arborele de shea, este cunoscut de secole, se mai numește Karité sau Shitulu, înfrumusețează și aduce sănătate pentru milioane de locuitori ai Africii, face parte din familia Sapotacées, și crește până 10-12 m înălțime. Primele expuneri despre calitățile untului de shea apar cu secole în urmă, când acesta era utilizat în bucătărie în preparate culinare, pentru a vindeca diferite afecțiuni ale pielii și a scalpului și pentru înfrumusețare. 

Siropul de Artar - eficient in diete de detoxifiere

DESCRIERE, GENERALITATI

Arțarul - ACER PLATANOIDES -, este un arbore puternic și viguros, prezintă o coroană arcuită trunchiul este scurt, cu lemnul alb, scoarța cenușie, netedă, frunzele sunt verzi, lucioase, zimțate pe margini, despicate în lobi lungi și ascuțiți, toamna se colorează în nuanțe splendide de roșu și galben, florile de culoare alb - gălbui, apar primăvara, înainte de înfrunzire, dispuse în inflorescențe în formă de umbrelă, fructele prezintă două aripioare unite în forma unui unghi obtuz, în vârful căruia, se găsește sămânța, ca o alună mică și turtită. Fructele sunt verzi, apar devreme în luna mai, pe măsură ce se maturizează, culoarea lor se schimbă în maroniu și sunt purtate de vânt.