Produse naturiste

Siropul de papadie, detoxifiant natural

GENERALITATI

Siropurile naturale, se prepara termic sau prin macerare si presare la rece din fructe si plante proaspete, miere de albine sau zahar, prin aceste procedee de preparare, in special cel cu miere de albine, se urmareste imbogatirea si pastrarea unui numar cat mai mare de nutrientii, minerale, vitamine dar si aroma si parfumul plantelor, fructelor etc. Siropurile naturale se pot consuma ca atare in combinatie cu apa minerala sau apa plata, in scop medicinal,- se iau 2-3 lingurite inainte de mese, in functie de proprietatile terapeutice ale fructului sau plantei din care este produs siropul.

Siropul de ghimbir, tonic si reconfortant

GENERALITATI

Siropurile naturale, se prepara termic sau prin macerare si presare la rece din fructe si plante proaspete, miere de albine sau zahar, prin aceste procedee de preparare, in special cel cu miere de albine, se urmareste imbogatirea si pastrarea unui numar cat mai mare de nutrientii, minerale, vitamine dar si aroma si parfumul plantelor, fructelor etc. Siropurile naturale se pot consuma ca atare in combinatie cu apa minerala sau apa plata, in scop medicinal,- se iau 2-3 lingurite inainte de mese, in functie de proprietatile terapeutice ale fructului sau plantei din care este produs siropul.

Siropul de afine, tonic si vitaminizant

GENERALITATI

Siropurile naturale, se prepara termic sau prin macerare si presare la rece din fructe si plante proaspete, miere de albine sau zahar, prin aceste procedee de preparare, in special cel cu miere de albine, se urmareste imbogatirea si pastrarea unui numar cat mai mare de nutrientii, minerale, vitamine dar si aroma si parfumul plantelor, fructelor etc. Siropurile naturale se pot consuma ca atare in combinatie cu apa minerala sau apa plata, in scop medicinal,- se iau 2-3 lingurite inainte de mese, in functie de proprietatile terapeutice ale fructului sau plantei din care este produs siropul.

Sirop din flori de salcam, calmant si emolient

GENERALITATI

Siropurile naturale, se prepara termic sau prin macerare si presare la rece din fructe si plante proaspete, miere de albine sau zahar, prin aceste procedee de preparare, in special cel cu miere de albine, se urmareste imbogatirea si pastrarea unui numar cat mai mare de nutrientii, minerale, vitamine dar si aroma si parfumul plantelor, fructelor etc. Siropurile naturale se pot consuma ca atare in combinatie cu apa minerala sau apa plata, in scop medicinal,- se iau 2-3 lingurite inainte de mese, in functie de proprietatile terapeutice ale fructului sau plantei din care este produs siropul.

Siropul de catina, energizant si diuretic

GENERALITATI

Siropurile naturale, se prepara termic sau prin macerare si presare la rece din fructe si plante proaspete, miere de albine sau zahar, prin aceste procedee de preparare, in special cel cu miere de albine, se urmareste imbogatirea si pastrarea unui numar cat mai mare de nutrientii, minerale, vitamine dar si aroma si parfumul plantelor, fructelor etc. Siropurile naturale se pot consuma ca atare in combinatie cu apa minerala sau apa plata, in scop medicinal,- se iau 2-3 lingurite inainte de mese, in functie de proprietatile terapeutice ale fructului sau plantei din care este produs siropul.

Siropul de menta si rozmarin, medicamente naturale

GENERALITATI

Siropurile naturale, se prepara termic sau prin macerare si presare la rece din fructe si plante proaspete, miere de albine sau zahar, prin aceste procedee de preparare, in special cel cu miere de albine, se urmareste imbogatirea si pastrarea unui numar cat mai mare de nutrientii, minerale, vitamine dar si aroma si parfumul plantelor, fructelor etc. Siropurile naturale se pot consuma ca atare in combinatie cu apa minerala sau apa plata,in scop medicinal,- se iau 2-3 lingurite inainte de mese, in functie de proprietatile terapeutice ale fructului sau plantei din care este produs siropul.

Siropul din muguri de pin, medicament pentru tuse, tonic si revitalizant

GENERALITATI

Siropurile naturale, se prepara termic sau prin macerare si presare la rece din fructe si plante proaspete, miere de albine sau zahar, prin aceste procedee de preparare, in special cel cu miere de albine, se urmareste imbogatirea si pastrarea unui numar cat mai mare de nutrientii, minerale, vitamine dar si aroma si parfumul plantelor, fructelor etc.

Siropurile naturale se pot consuma ca atare in combinatie cu apa minerala sau apa plata, in scop medicinal,- se iau 2-3 lingurite inainte de mese, in functie de proprietatile terapeutice ale fructului sau plantei din care este produs siropul.

Siropul de macese, combate virozele si anemia, este tonic - vitaminizat

GENERALITATI

Siropurile naturale, se prepara termic sau prin macerare si presare la rece din fructe si plante proaspete, miere de albine sau zahar, prin aceste procedee de preparare, in special cel cu miere de albine, se urmareste imbogatirea si pastrarea unui numar cat mai mare de nutrientii, minerale, vitamine dar si aroma si parfumul plantelor, fructelor etc.

Siropurile naturale se pot consuma ca atare in combinatie cu apa minerala sau apa plata, in scop medicinal,- se iau 2-3 lingurite inainte de mese, in functie de proprietatile terapeutice ale fructului sau plantei din care este produs siropul.

Sucul si Siropul de ridiche neagra, medicament pentru sanatatea aparatului respirator

GENERALITATI

Ridichile cu numeroasele lor dimensiuni si culori, sunt cunoscute de sute de ani ca si aliment dar si ca planta medicinala.

La noi sunt foarte raspandite ridichile rosii si albe, ridichea neagra sau de iarna, este cultivata mai mult in scop medicinal, desi este excelenta data pe razatoare si consumata sub forma de salata simpla condimentata cu putina sare si piper, salata mixta cu otet si un strop de ulei sau poate acompania diferite aperitive pe baza de carne de pui, porc sau peste.

Siropul de ceapa, medicament natural in sezonul rece

GENERALITATI

Banala ceapa cunoscuta de sute de ani, se consuma cruda sau gatita, este un aliment folosit in numeroase preparate culinare dar si un remediu natural puternic in special impotriva racelii si a gripei, afectiuni specifice sezonului rece.

Ceaiul de albastrele, un medicament natural

GENERALITATI

Albastreaua - Centaurea cyanus -, popular - albastrica, vinetea, floarea-griului, floarea-paiului, floare-vanata, tataisa vanata, iarba frigurilor, maturice -, este o planta ierbosa care se remarca prin coloritul albastru al florilor, uneori rozaliu-alb, este raspindita in flora spontana, in zone uscate, aride, pietroase, pe marginea santurilor, a drumurilor, de-a lungul cailor ferate, in lanurile de cereale in special in cele de grau.

Sucul din telina, o bautura care mentine tineretea

GENERALITATI

In medicina populara romaneasca telina,- atat frunzele, tulpinile, semintele cat si radacina -, este apreciata ca si un remediu natural de exceptie, datorita continutului bogat in vitamine -A, complexul vitaminic B, C, K, PP -, minerale - potasiu, fier, zinc, calciu, fosfor, magneziu, hormoni vegetali, uleiuri volatile cu proprietati antibiotice, antioxidante, antivirale si anti-tumorale, substante nutritive care se asimileaza foarte usor si care aduc numeroase beneficii pentru sanatate incepind de la detoxifierea si intinerirea organismului, reglare hormonala, afectiuni minore, pina la afectiuni grave tumorale sau infectioase acute.

Uleiul esential de santal, armonizant psihic, calmeaza emotiile, mentinea frumusetea

DESCRIERE, GENERALITATI

Uleiul esential de santal numit si aurul lichid, este unul dintre cele mai pretioase uleiuri orientale, se obtine printr-un proces de distilare cu abur a partilor dure ale copacului, este cu atat mai valoros cu cat specia de santal din care se extrage este mai rara si pe cale de disparitie.

Bergamota, un fruct care creeaza energie, optimism si relaxare

GENERALITATI

Citrus bergamia - este un arbust pitic din specia citricelor familia Rutaceae, fructul sau bergamota, nu este comestibil, dar este un fruct cu numeroase utilizari in multe domenii in special in  cosmetica si in medicina naturista.

Bergamota este originara din Italia din oraselul Bergamo, de unde i se trage si numele, este un fruct care seamana cu lamaia si portocala ca forma si colorit, culoarea variaza de la verde la galben in functie de gradul de coacere al fructului.

Cafeaua din Ganoderma, o cafea sanatoasa

GENERALITATI

Ganoderma Lucidum este denumirea stiintifica a ciupercii Ganoderma, cunoscuta si sub denumirea de Reishi si Ling Zhi, este o ciuperca miraculoasa cu puternice calitati terapeutice folosita in medicina chinezeasca de peste 5000 de ani, fiind considerata cea mai veche ciuperca folosita in medicina, avand un gust amar nu este comestibila.

Aceasta ciuperca este apreciata ca si efecte terapeutice - mai puternica decat - radacina vietii, adica Ginsengul, este cunoscuta si sub denumirile de ciuperca magica, regele miraculos al plantelor, ciuperca lui Dumnezeu, elixirul tineretii, planta cu potential spiritual.