Produse naturiste

Nuca neagra, remediu pentru eliminarea viermilor intestinali

GENERALITATI

Nucul negru - Juglas Nigra-, este considerat ca fiind unul dintre cei mai valorosi arbori din America de Nord tara unde creste natural, creste si la noi in zona de campie dar si la altitudini mai inalte, exista plantatii forestiere de Nuc negru in jud. Giurgiu si Caras Severin, il mai intilnim ca arbore ornamental in gradini publice si parcuri.

Zaharurile naturale, esentiale pentru sanatate

GENERALITATI

Glucoza este o substanta solida, incolora, cristalizata si este solubila in apa, are gust dulce, este un compus organic care apartine clasei zaharidelor din care face parte si fructoza.

Glucoza exista in fiecate celula din organism, ea iti aduce energia de care ai nevoie, ajuta la productia de proteine si vitamina C, la sintetizarea amidonului, a lipidelor, fructozei, a lactozei.

Amidonul, agent de ingrosare

GENERALITATI

Amidonul este o polizaharida, este una dintre cele mai importante surse energetice ale organismelor,- uman si animal -, este o pudra alba, inodora, fara gust.

Amidonul este un ingredient foarte important in dietele de orice fel,- in timpul digestiei amidonul se transforma in glucoza care este transportata spre celule unde se consuma in functie de necesitatile energetice ale organismului.

Praful de copt, un ingredient miraculos

GENERALITATI

Praful de copt este un produs chimic uscat granular care ajuta la afanarea prajiturilor si aluaturilor, este un ingredient alimentar esential in patiserie, cofetarie, panificatie.

Praful de copt este compus dintr-o baza,- bicarbonat de sodiu-, o sare acida si amidon care absoarbe umezeala.

Praful de copt in mediu umed  si la temperatura ridicata din cuptor, elibereaza dioxid de carbon in interiorul aluatului, bulele de aer care se formeaza ajuta aluatul sa creasca si il fac mai pufos, amidonul prin absorbirea umiditatii mentine aluatul crescut.

Bicarbonatul de sodiu,o sare cu numeroase utilizari

GENERALITATI

Bicarbonatul de sodiu este un mineral cu proprietati extraordinare, usor alcalin, neutralizeaza mirosurile din apa iar pe cele din aer le absoarbe, este cunoscut in toata lumea si are foarte multe intrebuintari,-este folosit ca produs de curatenie si igenizare, in scopuri culinare, sau pentru imbunatatirea si intretinerea sanatatii si frumusetii corpului.

Bicarbonatul de sodiu, intretine sanatatea si frumusetea

GENERALITATI

Bicarbonatul de sodiu, face parte din categoria sarurilor, este o pulbere alba, care incalzit la peste 65 grade C, se descompune in - carbonat de sodiu, carbon si apa -.

Bicarbonatul de sodiu, datorita acestei proprietati este folosit in bucatarie ca "praf de copt", si la fabricarea extinctoarelor cu dioxid de carbon, in reactie cu apa rezulta o solutie bazica.

Otetul balsamic, un elixir vindecator

GENERALITATI

Otetul balsamic, apreciat ca fiind unul dintre cele mai bune si mai sanatoase licori, este originar din Italia, unde din timpuri vechi se cunoaste secretul acestei bauturi cu insusiri uluitoare, datorita beneficiilor pe care le aduce sanatatii a devenit extrem de popular in intreaga lume.

Otetul balsamic, se obtine dintr-un soi de struguri albi, mustul se fierbe si se pastreaza un timp indelungat mutandu-se la intervale de timp in butoaie confectionate din diferite soiuri de lemn de la care otetul imprumuta aroma.

Otetul, o licoare aromata binefacatoare

GENERALITATI

Otetul este cunoscut de secole, ca o licoare versatila, cu insusiri culinare dar si terapeutice, cunoscut cu denumirea -vin acru-, o licoare deosebita cu gust intepator.

Otetul se poate obtine din foarte multe produse care contin zaharuri,- cereale, fructe de padure, porumb, sfecla, cereale, pepeni, mere, cartofi, fructe, orez, malt, sorg, etc., zaharurile sunt transformate in alcool printr-un proces de fermentare, care apoi devine otet.

Otetul de orez,calitati unice...

GENERALITATI

Otetul de orez este foarte popular in special in tarile asiatice, Corea, Japonia, Vietnam, China unde se foloseste de mii de ani,- se obtine prin fermentarea orezului cu bacterii speciale si drojdie, fiecare au propriile tipuri de otet de orez,- negru, rosu,alb -, sau oteturi din cereale - griu, orz, etc.

Otetul, multiple calitati...

 GENERALITATI

Otetul, este cunoscut de mii de ani in toata lumea, ca un condiment in prepararea mancarurilor, un produs pentru curatenie si dezinfectare si un remediu benefic pentru sanatate.

Otetul, este acid acetic diluat in apa, se obtine printr-un proces de fermentatie naturala in doua etape separate in care microorganisme inofensive, nedaunatoare, transforma zaharurile in acid acetic,

Sulful, important pentru sanatate

GENERALITATI

Sulful denumit - pucioasa -  cunoscut din antichitate, este substanta solida cristalina de culoare galbena, el se gaseste in mod natural sub forma de compusi organici cu sulf sau sulfuri metalice, in toate organismele de origine animala si vegetala si au un miros caracteristic,- mirosul usturoiului este datorat  compusilor de sulf care intra in componenta plantei, mirosul de oua clocite este datorat unui compus cu sulf,- Hidrogenul sulfurat -, considerat un gaz toxic.

Sarea amara, un mineral uitat...

GENERALITATI

Sarea amara sau sarea Epsom, nu este o sare, este un mineral pur compus din magneziu si sulfati, denumirea i se trage de la numele izvorului de apa sarata Epsom din regiunea Surrey-Anglia-.

Sarea amara este diferita de sarea de bucatarie prin continutul de magneziu si sulfati, este recunoscuta ca si remediu natural in ameliorarea si tratarea a numeroase afectiuni, in special uz extern, dar are si alte utilizari.

Sarea, o roca incredibila

GENERALITATI

Sarea este cunoscuta din timpuri stravechi in intreaga lume ca si condiment si conservant in special in bucatarie desi consumata in exces poate prvoca probleme de sanatate.

Sarea poate fi letala daca o persoana consuma sare mai multa decat greutatea sa in grame - daca o persoana de 80 kg consuma 80 gr de sare-, un adult consuma in medie  8-10 gr.

Sarea neagra - un puternic detoxifiant

GENERALITATI

Sarea neagra este o sare vulcanica cunoscuta sub denumirea de sare neagra de HAWAII si se extrage din regiunile vulcanice din insulele Kauai si Molokai, printr-un proces tehnologic avansat de evaporare solara.

Sarea neagra contine cenusa vulcanica care ii confera culoarea neagra si o compozitie chimica naturala unica, este cea mai bogata in saruri minerale, si cea mai grunjoasa dintre toate sortimentele de sare.

Sarea de mare, cristale pline de minerale

GENERALITATI

Sarea de mare este un produs natural, obtinut in urma unui proces de evaporare a apei din mari si oceane,- a devenit populara datorita  beneficiilor pe care le aduce sanatatii datorita continutului mare de "minerale esentiale"- sodiu, brom, fier, cupru, zinc, magneziu, calciu, potasiu, clor, iod, flor, etc., care nu sufera modificari in urma procesarii, dar si pentru culoarea si savoarea pe care o da preparatelor culinare.