Produse naturiste

Cicoarea - sursa de saruri minerale

Generalitati

Ciocoarea este o planta erbacee perena, fiind cultivata pentru radacinile sale din care se extrage surogatul de cafea. Cicoarea se intalneste frecvent, in locurile fara umbra, cu multa lumina, creste pe pasuni si fanete, pe marginea drumurilor, pe marginea apelor. Se recunoaște după florile albastre ca cerul, care țin toată vara, prinse de niște tulpini mlădioase înalte, ramificate, fibroase și golașe, aproape fără frunze.

Roscova - sursa de proteine vegetale

DESCRIERE, GENERALITATI

Roscovul - Ceratonia siliqua L. - face parte din familia Fabaceae sau Leguminoase și provine din estul Mediteranei. Copacii cresc înalți și robuști, cu o înălțime de pana la 15 m. Fructul roșcovului este un aliment cunoscut din cele mai vechi timpuri.

Roșcova este un aliment ideal pentru dieta, este una dintre cele mai bogate surse de proteine vegetale.

Uleiul de arahide - scade nivelul colesterolului

Prezentare generala

Uleiul de arahide este un ulei foarte folosit în bucataria asiatică. Unul din avantajele sale pe lângă textura matasoasă, culoarea galben-pală și gustul insipid de arahide, este punctul de fumegare foarte ridicat, ceea ce îl face potrivit pentru utilizari la temperaturi înalte, ca sotarea, sotarea rapidă și prajirea în baia de ulei. Uleiul se poate folosi la prepararea sosurilor reci, maioneze datorită conținutului sau bogat caloric.

Plantele - remedii naturale

Despre beneficiile plantelor si produselor naturale în general. Din cele mai vechi timpuri, plantele erau considerate leacuri pentru diferite boli.

Cu toata abundența de medicamente, nu există om care să nu fi folosit măcar odată, un ceai de plante, un șampon de întreținere pe bază de plante, o cremă hidratantă din plante, un preparat culinar cu un gust deosebit, obținut cu ajutorul plantelor.